Højdepunkter på turen

 • Det skotske højland - råt og vildt
 • Snoede stier langs Loch Lomond
 • Whiskeysmagning i Glengoyne-distilleriet
 • Bagagetransport - I bærer kun en dagstursrygsæk
 • En legendarisk vandring
Vandring langs West Highland Way, 10 dage
Se billeder

Vandring langs West Highland Way, 10 dage

Individuel rejse

Skotlands ældste vandrespor fører jer dybt ind i højlandets rå natur. For længe siden var dette område blot et øde landskab næsten udelukkende betrådt af få købmænd og fårehyrder. Der er udkæmpet store slag her ligesom landskabet blev brugt som gemmested for tyve og røvere.

I dag er regionen stadig stort set uberørt og den er stadig utroligt varieret. Stierne snor sig stilfærdigt langs Loch Lomond for senere at åbenbare en storslået udsigt til bjergtinderne længere fremme. The West Highland Way er en af Europas mest spektakulære og populære vandreruter og er et ”must” for alle med interesse i vandring.

Mere om ruten
Det er vigtigt at være i god form for at kunne klare West Highland Way. Stigningerne er sædvanligvis ikke noget problem, men de lange etaper kan være anstrengende. Ruten er velvedligeholdt og skiltningen på ruten er perfekt.

aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
Dag 1 Ankomst til Milngavie

Byen udtales ”Mull’guy” og ligger cirka 60km nord for Glasgow. Afhængigt af hvornår I ankommer, kan I gå op opdagelse i byens gågader og evt. sørge for den sidste proviantering inden vandreturen.

Dag 2 Milngavie til Drymen

Dagens vandring fører jer ud af byen gennem et stille skovområde mod højlandet. På vej til Drymen kommer I forbi Glengoyne-distilleriet, hvor vi anbefaler, at I holder pause, smager lidt whiskey og lærer om, hvordan denne skotske specialitet fremstilles. Drymen is den sidste større by i et langt stykke tid herfra.

Distance 20KM
Højdemeter 235M
Højdemeter 235M
Dag 3 Drymen til Rowardennan

I lægger ud med at bestige ”Conic Hill”, hvorfra I kan nyde udsigten over Loch Lomond – Skotlands største sø. Turen nedad bringer jer til Balmaha, hvorefter civilisationen ophører i nogle kilometer. Søens østlige bred har kun små stier og vandringen er ren poesi for sjælen.

Distance 24KM
Højdemeter 625M
Højdemeter 655M
Dag 4 Rowardennan til Inverarnan (og området deromkring)

Dette er en af de flotteste etaper langs West Highland Way. I vandrer langs skovveje til vandfaldet ved Inversnaid. Herefter snoer stien sig idyllisk langs søbredden. Op, ned, højre og venstre – vandringen er både idyllisk og varieret med udsigt til små øer. Undervejs slår stien forbi Rob Roys sidste gemmested.

Distance 19KM
Højdemeter 350M
Højdemeter 350M
Dag 5 Inverarnan (og området deromkring) til Crianlarich (og området deromkring)

Efter at have gået meget op og ned de sidste par dage får I her en dejlig dag uden de store op- og nedstigninger. West Highland Way lægger ud med en langsom stigning fra Inverarnan og indtil I har passeret Crianlarich. Herfra kan I se tinderne af Ben More og Stob Binnean og udsigt over Loch Lomond. I fortsætter gennem stille skove til Tyndrum.

Distance 14-17KM
Højdemeter 375/460M
Højdemeter 210/295M
Dag 6 Crianlarich (og området deromkring) til Bridge of Orchy/Inveroran

I dag skal I endnu en gang opleve et fantastisk smukt landskab. En lidt længere stigning venter jer lige efter landsbyen Bridge of Orchy. Herefter følger I gamle militærveje, som fører jer langs små skovområder til hotellet i Inveroran – som ligger ekstremt afsides i det skotske højland.

Distance 17-25KM
Højdemeter 270/560M
Højdemeter 260/550M
Dag 7 Bridge of Orchy/Inveroran til Kingshouse

En gammel militærvej bringer jer forbi utallige dybe sorte søer. Dagens mål er Kingshouse, som er en tidligere handelsstation midt i højlandet. På vejen passerer I ovenikøbet forbi et lille ski-resort.

Distance 16-20KM
Højdemeter 310/475M
Højdemeter 240/420M
Dag 8 Kingshouse til Kinlochleven

I løbet af dagens vandring går I tæt forbi Skotlands mest imponerende bjergtinde – Buachaille Etive Mòr – hvorefter I når til ”Devil’s Staircase”. Det var soldater, som var tvunget til at vandre langs den snoede sti, som i sin tid navngav den. Turen tager jer ned i en lille dal, hvorfra I kan nyde en storslået udsigt til de omkringliggende tinder. Den lille landsby Kinlochleven byder på første tegn på civilisation efter et par dage i det uberørte højland.

Distance 14KM
Højdemeter 380M
Højdemeter 615M
Dag 9 Kinlochleven til Fort William

Dagens lange vandring er sidste etape af turen langs West Highland Way. I følger atter en gammel militærvej, som fører jer til et plateau. I vandrer gennem stille skove og forbi ruinerne af et gammelt fort indtil Ben Nevis kommer til syne. Vandringen til den lille by Fort William afslutter vandringen langs the West Highland Way.

Distance 24KM
Højdemeter 575M
Højdemeter 580M
Dag 10 Hjemrejse

Dette er turens sidste dag. I forlader hotellet og begiver jer hjemad eller videre ud i verden. Det er også muligt at få en ekstra nat her, hvis I ønsker dette.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • 9 nætter på 3-stjernede hoteller og små Bed & Breakfast i dobbeltværelser
 • Morgenmad alle dage
 • Grundigt udarbejdet rutemateriale
 • Bagagetransport mellem overnatningsstederne
 • Rundvisning i Glengoyne-distilleriet inkl. smagning
 • Mulighed for GPX-filer til brug i GPS
 • Service hotline under turen
Ikke inkluderet
 • Transport til/fra turens start- og slutsted
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Øverst på siden kan du vælge flyrejsen inkluderet i prisen. Det er direkte fly fra København til Edinburgh mellem 16. juni og 10. september.

Hvis I selv arrangerer flyrejsen
I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen, indtil vi har bekræftet turen.

Momondo
Ticket2Travel

Transport til/fra lufthavnen

I ankommer med flyet til Glasgow eller Edinburgh. Herfra er det let at tage bussen til Milngavie. Få overblik over turene via links til Rome2Rio herunder:

Ved ankomst

Fra Edinburgh til Milngavie

Fra Glasgow til Milngavie (hurtigst)

Ved hjemrejse

Fra Fort William til Edinburgh

Fra Fort William til Glasgow

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet alle dage. Det er muligt at købe frokost og aftensmad i de små byer langs ruten.

Overnatning

På denne tur overnatter i dels på 3-stjernede hoteller og dels på små Bed & Breakfast i de små byer.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.