Dag 1 Ankomst i Kranjska Gora

På skisportsstedet Kranjska Gora afholdes der hver vinter Verdensmesterskab i slalom. Landsbyen er startedet for de næste dages vandreture og giver jer de første nætter i skyggen af de Juliske Alper.

Dag 2 Kranjska Gora – Jasna-dalen - Kranjska Gora

Vandreugens første udflugt vil tage jer ad en sti til enden af Jasna dalen, hvor bjergene spejler sig i den smukke gletsjersø. I har udsigt til de eroderede kalkstensbjerge Prisank (2.547m) og Razor (2.601m), som gennem årtusinder er blevet formet af gletsjere og floder. Frokosten kan I spise i Krnica hytten. På tilbagevejen kan I besøge Det Russiske Kapel og monumentet for de tilfangetagne russiske soldater, der under 1. Verdenskrig døde under anlæggelsen af den militære vej over Vrsic-passet. Turen ender tilbage i Kranjska Gora. 

Distance 16KM
Højdemeter 400M
Højdemeter 400M
Dag 3 Podkoren – Tre-lands-grænsen - Kranjska Gora

Dagen starter med en 10 min. transfer til nabolandsbyen Podkoren. Herfra begynder vandringen, der bringer jer til et betagende udsigtspunkt fra toppen af Mt. Pec (1.508m), hvor grænserne mellem Slovenien, Italien og Østrig mødes. Herfra får I en flot panoramaudsigt på tværs af de Juliske og Karniske Alper med den høje bjergkæde Hohe Tauern - det højeste alpine område i Østrig, som en malerisk kulisse. Nedturen går gennem den grønne dal forbi Sloveniens længste flods udspring, Sava floden. I kommer tilbage til Kranjska Gora, hvor I har endnu en overnatning.

Distance 19KM
Højdemeter 640M
Højdemeter 640M
Dag 4 Radovna dalen – Vintgar kløften – Bled søen

Turen går i bil gennem den frodigt grønne Radovna-dal, en uberørt vildmark mellem Pokljuka og Mezaklas højsletter, til den fantastiske Vintgar-kløft, hvor dagens vandretur starter. Kløften har skåret sig knapt to kilometer langt og 150 dybt ned i bjergene ved hjælp af Radovna flodens brusende vand. Stien snor sig gennem bunden af slugten ad en gangbro af træ og går videre til den verdensberømte Bled-sø via udsigtspunktet ved Katarina Kirken. Jeres hotel ligger i den vestlige side af byen med udsigt over søen.

Distance 11KM
Højdemeter 200M
Højdemeter 200M
Dag 5 Bled – Bohinjska Bela – Bled søen - Bled

I er nu i Bled, en spektakulær by ved bredden af den iskolde gletsjersø af samme navn. I søen ligger Sloveniens eneste og lille bitte ø med den charmerende St. Marys kirke, hvortil pilgrimme valfarter. Tidligere var det stedet, hvor folkeslaget Slaverne tilbad gudinden for kærlighed og frugtbarhed. Ifølge lokal tradition skal en nygift gom bære sin brud de 99 trin op til kirken, uden at bruden siger noget.
Dagen er afsat til en afslappet spadseretur rundt i Bled og de smukke omgivelser. På en klippe højt over Bled troner middelalderborgen, som det er muligt at besøge. En kort panoramisk gåtur kan tages til de rolige landsbyer Kupljenik og Bela. For de bedste udsigter over søen, slottet og Karawanke bjergkæden skal I gå op på bakketoppen Osojnica.
Afslut dagen med den lokale specialitet, flødeskumskagen "kremsnita" - i en af de dejlige caféer ved søbredden.

Distance 15KM
Højdemeter 270M
Højdemeter 270M
Dag 6 Pokljuka – Uskovnica passet – Bohinj søen

Dagen starter med en transfer op til Pokljuka plateauet, hvorfra I begynder jeres vandretur tværs over grønne græsgange og forbi rustikke gårde. I har en enestående udsigt ind i Bohinj-dalen. På vejen ned kan I stoppe ved den lille historiske landsby Studor, hvor I kan besøge lokalmuseet Oplen House og se hvordan folk levede her for 150 år siden. Dagens endelige destination er Lake Bohinj - en sand perle i hjertet af nationalparken Triglav.

Distance 12KM
Højdemeter 200M
Højdemeter 200M
Dag 7 Bohinj-søen rundt

Tilbring dagen med at slentre omkring denne vidunderlige alpine sø domineret af imponerende udsigter over de Juliske Alpers høje bjerge. I varmt vejr er det muligt at svømme i det krystalklare vand. I den vestlige ende af søen finder I en kort sti op til Savica-vandfaldet, som er den vigtigste kilde af vand til søen.

Tag svævebanen op til 1.532 meter høje Vogel Mountain for en fantastisk udsigt over Mount Triglav, der med sine 2.864 meter er den højeste top i Julian Alperne. I kan tage en lille afstikker til Mostnica-kløften og den grønne Voje-dal.
Til aftensmad bør I prøve den lækre Bohinj-ørred og afslut aftenen i en af de hyggelige landsbypubber og smag den lokale hjemmelavede honningbrændevin.

Distance 16 eller 23KM
Dag 8 Hjemrejse

Det er blevet tid til at rejse hjemad eller videre ud i verden.
I kan også vælge at forlænge turen med ekstra nætter ved Bohinj søen eller i Ljubljana

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Dette er tur af sværhedsgrad 2. Kun på dag 3 er stigningen over 600 meter. De øvrige dage kun 2-300 meter. Denne tur kategoriseres som lettere vandring ad gode stier og småveje. Bagagen bliver transporteret, og du går kun med en lettere dagtursrygsæk.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Transport fra Danmark til Slovenien er ikke inkluderet i rejsens pris.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at arrangere transporten til Slovenien, indtil vi har bekræftet turen.

Hvis du kører selv
Fra den dansk-tyske grænse er der ca. 12 timers køretid til Kranjska Gora. 

Lokal transport
Vi kan arrangere transport fra og til lufthavnen eller fra sidste hotel til første hotel. Se mere på side 2 i bookingformularen.

Der er også mulighed for at tage lokale busser og/eller tog. Transporttid ca. 3 timer. 
Tjek www.alpetour.si

Svævebanen på dag 7 koster 16 € tur/retur for en voksen (2019). Husk at spørge efter evt. rabat for børn, studerende og seniorer. 

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet på alle hotellerne.
Frokost kan arrangeres på flere forskellige måder. I kan bede jeres hotel forberede en frokostpakke til jer, I kan købe ind til jeres egen lille picnic eller I kan spise frokost på en af de små restauranter på ruten.
I Kranjska Gora er der flere forskellige restauranter og ved Lake Bled and Bohinj er der ligeledes masser af spisemuligheder.
Det er desuden muligt at tilkøbe halvpension således at også aftensmaden er inkluderet. Dette vælges på side 2 i bookingformularen.

Overnatning

Turen er arrangeret således, at man kun bor på tre forskellige hoteller og derfor ikke skal pakke ind og ud hver dag, men kun skal flytte hotel to gange. Der er 3 nætter i Kranjska Gora, 2 nætter ved Lake Bled og 2 nætter ved Lake Bohinj. Alle nætter er på velvalgte 3- og 4-stjernede hoteller af god standard.

Ekstra nætter
Det er muligt at købe ekstra nætter før og/eller efter turen. Ekstra nætter er kun muligt, hvis I vælger turen uden flyrejse inkluderet. De tilvælges på side 2 i bookingformularen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra yr.no.

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.