Dag 1 Ankomst til Playa de Palma

Ved ankomst til Palma de Mallorca er det lettest at tage en taxa fra lufthavnen til jeres første hotel i Playa de Palma (ca. 5-10 km).

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Java
Dag 2 Playa de Palma –Colònia Sant Jordi

Dagen starter med velkomstsreception og præsentation af turen. Den første etape vil tage jer langs kysten til Capocorp Vell - Kyklopernes Rige. Dette er resterne af de oprindelige indbyggeres hytter, der kan dateres helt tilbage til omkring 1000 år før vor tidsregning - og er bestemt et besøg værd. Typiske Mallorcanske vindmøller viser vejen til saltområdet ved Llevant med søer, der glinser lyserødt og hvidt i solen. Ved dagens endestation i Sant Jordi venter lækre sandstrande med krystalklart azurblåt vand, hvor dagen oplagt kan afsluttes med en dukkert.

Distance 55KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Sur Mallorca
Dag 3 Colónia Sant Jordi – Porto Cristo

På denne dag går cykelturen gennem landsbyen Ses Salines, der er opkaldt efter det nærtliggende, mineralrige naturområde, der ud over at give søerne forskellige smukke farver, er en magnet for fugle - heriblandt store mængder af vadefugle, som på træk fra Afrika mod ynglepladserne i Europa gør ophold her. Fra Ses Salines går vejen direkte til en botanisk have. I vil også komme forbi den klippeomkransede bugt Cala Santanyi med dens lille fine sandstrand.
Senere går turen gennem små fiskerlandsbyer til den kendte naturbro Es Pontas, der står lige ud for kysten. Ved Porto Cristo kan I opleve Dragehulerne med deres spændende formationer.

Distance 55KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Felip
Dag 4 Porto Cristo – C’an Picafort

På fjerdedagen kommer I til at cykle gennem den lille lokale by Son Carrio til Manacor, der er Mallorcas hovedsæde for keramik og lerperler. Efterfølgende vil ruten tage jer gennem Santa Margalida - en landsby med Mallorcas smukkeste bytorv. En vigtig del af cykelferie på Mallorca er kaffepauserne på de særdeles hyggelige caféer, der findes i de små landsbyer og her er torvet i Santa Margalida oplagt til netop sådan et stop. Herfra cykler I gennem en del af øens mest charmerende landskaber frem til C’an Picafort.

Distance 60KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Platja Daurada
Dag 5 Port de Pollenca / Alcúdia

På femtedagen skal bagagen ikke pakkes sammen, da der er endnu en overnatning i C’an Picafort. Cykelturen går i dag gennem et naturreservat for fugle og videre til den gamle romerske havneby Pollensa. Senere fortsætter cykelruten langs kysten til Alcúdia, der er den ældste by på Mallorca og stedet hvor Romerne i år 123 f.kr. erobrede øen, da de gik i land fra bugtens sandstrande. Herfra går turen tilbage til hotellet.

Distance 45KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Platja Daurada
Dag 6 C’an Picafort – Port de Sóller

I dag cykler I ind på den indre ø gennem byerne Muro og Inca og frem til bjerglandskabet Sierra de Tramuntana. Hvor bjergkæden er højest rækker den 1.447 m.o.h. En bus vil først fragte jer til Lluc klosteret, og derefter til et punkt 1.200 m.o.h. Herfra fortsætter I turen gennem en af de smukkeste landsbyer i Spanien – Fornalutx. I kommer også til den charmerende fiskerlandsby Port de Sóller og på vejen ses der appelsin- og citronlunde.

Distance 50KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Marina
Dag 7 Port de Sóller – Playa de Palma

Denne dag starter med en nostalgisk tur med en hyggelig sporvogn, der tager jer gennem Appelsindalen, over spektakulærer broer og gennem 13 tunneler på den 27 km lange tur ned til hovedstaden Palma. Her er der arrangeret en guidet tur i den gamle bydel. Efterfølgende går dagens korte cykeltur langs kysten til Playa de Palma.

Distance 10KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Java
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmad checker I ud af hotellet.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et delt dobbeltværelse. Mod et tillæg kan vi også arrangere turen for enkeltpersoner der rejser alene. Hvor meget ekstra turen koster som solorejsende, kan du se på bookingformularen, hvis du vælger "1 voksen".

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde på ankomstdagen, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur og cykler.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se prisen inkl. alle dine ønskede tilvalg.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Palma de Mallorca kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slutdato.
Vi anbefaler, at I flyver til Palma de Mallorca.

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

Fra lufthavnen til det første hotel
Ved ankomst til Palma de mallorca lufthavnen, er det lettest at tage en taxi direkte fra lufthavnen til det første hotel i Cala Blava (ca. 10 km.).

 

Læs dette: Vigtigt omkring flyrejsen!

  • I skal være opmærksom på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
  • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indtjekket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
  • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
Overnatning

I overnatter på 3- og 4-stjernede hoteller. Morgenmad og aftensmad inkluderet på alle hoteller bortset fra dag 6 - i Port de Sóller, hvor det er morgenmaden og frokosten, der er inkluderet.

Mad og drikke

På rejsen er der inkluderet morgenmad alle dage. Det er desuden muligt at tilkøbe halv pension (7x aftensmad). Aftensmåltiderne består af 3-retters menuer og serveres nogle gange på restauranter ude de byer, I overnatter i. Halv pension kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Cykler

Cyklerne er unisex og udvalgt efter solid kvalitet kombineret med den bedste komfort. Cyklerne er udstyret med lys, bagagebære, skærme, 21 shimano gear, lås og en komfortable saddel. Desuden er der påmonteret en vandafvisende taske på både bagagebære og styr, og der medfølger et lille nødkit med relevant værktøj, ekstra cykelslange og pumpe.
For at kunne individuelt tilpasse cyklerne til jer, er det vigtigt at I oplyser højden på alle deltagere i kommentarfeltet ved booking af turen.
Cykelleje kan tilvælges på bookingformularens side 2.

 

El-Cykler
På denne tur er det muligt at booke en el-cykel, der gør det muligt at krydse bakket terræn med et smil. Hvis benene bliver trætte støtter den elektriske motor, så du ikke sakker agterud.
Det kræver ikke nogle forudsætninger at køre en el-cykel. Så længe man selv er aktiv i pedalerne assisterer el-motoren rytteren til en max hastighed på 25 km/t. Motoren får energi fra et aftageligt, genopladeligt batteri der rækker 120-180 km. på én ladning. El-cyklerne har samme udstyr som de ordinære cykler.
Leje af el-cykel kan tilvælges på bookingformularens side 2.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr og rabataftaler

Friluftsland

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. I modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Cykelshoppen

Når du køber en cykelferie hos Mountain Adventures, får du 10% rabat på alle ikke-i-forvejen-nedsatte varer hos Cykelshoppen.dk.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af Mallorcas klima, ses DMI's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.