Mallorca - Vandreferie i Tramuntana
Se billeder

Mallorca - Vandreferie i Tramuntana

Kyst- og bjergvandring på pilgrimsruter

Mallorca er meget mere end en velbesøgt ø for badeturister. Det er den største af de Baleariske øer og den byder på en fantastisk natur med dramatiske klippekyster, der danner flot kontrast mellem øens frodige vegetation og det blågrønne middelhav. Bjergkæden Serra de Tramuntana går gennem øen og skyder på det højeste punkt 1.447 moh. Via vandrestier og pilgrimsruten går turen over sten og klipper pyntet med solbeskinnede egetræer. Gennem olivenlunde til de maleriske landsbyer med deres små godser og slotte. Igen og igen vil du nyde enestående udsigter ud over havet og de omkringliggende klippeøer. Sol, strand og vand danner grobund for den afslappede, smittende stemning der findes i Mallorcas små kystbyer.

Om vandringen
Dette er en moderat let tur, hvilket passer dem der har nogen erfaring med vandring samt et generelt godt fysisk helbred. Det meste vandring foregår på gode stier. En del af stierne er afmærkede, men nogle steder er det nødvendigt at følge de udstedte vandrerbeskrivelser og kort.
Gennemsnitlige vandretider: ca. 4 til 6 timer pr. dag. 

Højdepunkter på rejsen

 • 5 overnatninger på turistklasse-hoteller samt 2 nætter i det charmerende Lluc Kloster
 • Vandring på en af de smukkeste stier på Mallorca i nærheden af Alcúdia
 • Vandring på pilgrimsruten der går til Lluc Klosteret
 • Den smukke kystlinie ved Deia mod Sóller
 • Tur med den gamle sporvogn fra Sóller til Palma, gennem appelsindalen

 

Gode råd til vandreferie

apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.
Dag 1 Ankomst til Port de Alcúdia

Afhængigt af hvornår I ankommer, kan I tage en slentretur gennem Port de Alcúdia eller tage en dukkert ved stranden.

Dag 2 Vandring langs kysten på Alcúdia-halvøen
vandring-paa-mallorca

En af Mallorcas smukkeste stier strækker sig mellem Pollencabugten og Alcúdia, der er øens ældste by. Her følger I stien langs kysten, der tager jer op på en imponerende klippetop med en helt enestående udsigt. På snoede stier med fantastiske panoramiske udsigter går vandreturen over bløde bakker tilbage til den historiske by Port de Alcúdia.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distance 15KM
Højdemeter 500M
Højdemeter 620M
Dag 3 Fra Port de Alcúdia to Lluc Klostret
vandring-mallorca

Efter en kort transport til Pollenca, starter dagens vandring på den historiske pilgrimsrute til Lluc. Med et storslået overblik over bjergtoppende af Serra de Tramuntana, går ruten op gennem passet ved bjerget Puig Tomir, der med sine 1.447 m er Mallorcas højeste top. Med sine skyggekastende klipper, egeskove, frugtplantager, og engområder byder vandringen til klostret på et pragtfuldt og varieret landskab. Bag klostret går en sti gennem den lille botaniske have, der gengiver vegetationen fra øens bjerglandskab.

Vandretid Ca. 4-4½ timer
Distance 11KM
Højdemeter 220M
Højdemeter 540M
Dag 4 Pilgrimsruten forbi Cuber Reservoir
vandring-mallorca

Fra morgenstunden bliver I transporteret til Cuber Reservoir, et stort vandreservoir der blev etableret her ved foden af Puig Tomir i 1971, og i dag huser et rigt fugle og fiske liv. Herfra går endnu en etape af pilgrimsruten tilbage mod Lluc. Turen går op i Serra bjergene, der med deres interessante landskaber af højt græs, klipper og passager der tydeliggør det højalpine område ruten bringer jer igennem. På denne vandring er nogle af Mallorcas smukkeste udsigtspunkter ud over de dramatiske klippekyster og frodige dale. Ruten tager jer tilbage til Lluc Klostret hvor I tager endnu en overnatning.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 12KM
Højdemeter 490M
Højdemeter 510M
Dag 5 Fra Lluc Klostret til Port de Sóller
mallorca-vandring

Vandringen går langs Cuber-reservoiret forbi bjerget L’Ofre, der troner flot med sine 1.090 m. Forbered jer på en spektakulær udsigt over Serra de Tramuntana. Herfra stiger I op til Es Cornador via en hårnålssvingende sti, hvor I samtidig har udsigt til kysten og Palma. På vej til Sollér følger I den velkendte panoramasti gennem Biniaraix-kløften – et af de flotteste landskaber i Tramuntana-bjergene. I ankommer til det livlige centrum i Sóller ved at gå langs hyggelige og velduftende appelsinplantager. I tager den gamle sporvogn det sidste stykke til Port de Sóller.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 14KM
Højdemeter 440M
Højdemeter 680M
Dag 6 Kystvejen fra Deia til Sóller
mallorca-mountain-adventures

En kort transport bringer jer til juvelen på vestkysten Deia. Byen er kendt som stedet hvor hippier, kunstnere og livsnydere holder til og giver byen sin helt egen charme, med deres selvdesignede tøj- og smykkebutikker samt hyggelige restauranter.

Deia-bugten er startstedet for en etape af vandringen, som bugter sig langs kystlinien af klipper der kaster sig i det azurblå hav. Turen fortsætter ad den gamle idylliske postvej tilbage til Sóller. I kan forvente at opleve en alsidig etape med flotte udsigter og utallige små steder, hvor man sagtens kan sætte sig og nyde stillheden. Her er det muligt at slutte dagen af med at besøge den gamle oliemølle, nyde et glas friskpresset appelsinjuice og slentre en tur gennem olivenlunden, inden I tilbringer endnu en nat i Port de Sóller.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 12KM
Højdemeter 300M
Højdemeter 430M
Dag 7 Fra Port de Sóller til Playa de Palma

I dag tager I turen med den nostalgiske gamle sporvogn ”Det røde lyn”, som den kaldes i folkemunde. Turen er lidt over 30km og går langs Tramuntana-bjergkæden, gennem appelsindalen, over karakteristiske broer og gennem syv tunneler på turen ned til Palma. I Palma følger I strandpromenaden, der tager ned til det livlige Playa de Palma. Tag evt. en slentretur gennem den historiske gamle bydel, med de små hyggelige stræder og den majestætiske katedral eller nyd en vandretur til Mallorcas smukkeste landsby, Fornalutx. Vandreturen dertil foregår langs olivenlunde, mandeltræer og velduftende appelsinplantager.

Dag 8 Hjemrejse
vandreferie mallorca

Efter morgenmaden er der udcheckning. Vi anbefaler, at I tager en taxa til lufthavnen.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • 5 overnatninger på 3- og 4-stjernede hoteller samt 2 overnatninger på Lluc klostret
 • Morgenmad hele turen
 • Bagagetransport mellem de forskellige overnatningsdestinationer
 • Velkomstmøde med briefing om turens indhold
 • Lokal transport som beskrevet i programmet
 • Togbilletten til turen med den gamle sporvogn fra Sóller til Palma på 7. dagen
 • Veltilrettelagte ruter og rutebeskrivelser, herunder rutekort, overblikskort, info om turist attraktioner og vigtige telefonnumre
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Adgang til ruten i vores GPS-app, som også fungerer offline (én adgang pr. værelse)
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Afbestillings- og rejseforsikring. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
 • Billetten med sporvognen fra Sóller til Port de Sóller på 5. dagen (ca. 5€ pr. person)
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Palma de Mallorca t/r inkl. bagage
 • Ekstra nat før eller efter rejsen
 • Halv pension (aftensmad alle dage)
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Denne rejse kan starte fredage og søndage.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Mallorca kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slutdato.
Vi anbefaler, at I flyver til Palma de Mallorca

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

Når I ankommer til Mallorca

Ved ankomst til Palma de Mallorca lufthavnen er det let at tage en bus til Palma busstation, hvorfra I kan tage bussen til til Pt. Alcúdia. Det er også muligt at tage en taxa.
Man kan få et overblik over Mallorcas offentlige transport via linket herunder.

Link
Rome2Rio

En taxa fra lufthavnen til Pt. Alcúdia tager omkring 1 time og koster ca. 80€ 

Turen fra Playa de Palma til lufthavnen er kort og nemmest med lokal taxi (ca 25 €).

Velkomstmøde

Der vil blive afholdt et infomøde af en af vores lokale samarbejdspartnere, hvilket vil foregå kl. 9 på dag 2. I mødes i receptionen - med mindre I får andet at vide ved check-in. Efter mødet vil I blive hjulpet til første startsted for vandreturen, så vær klar til vandring, når I kommer til mødet kl. 9.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet i prisen. Det er generelt let at finde frokost og aftensmad. Det er desuden muligt at tilvælge aftensmad hele ugen.

Overnatning

I overnatter på 4-stjernede hoteller, på Lluc klostret og på 3-stjernet hotel i Sóller - med halvpension på hele turen.

Bemærk: der kan være enkelte hoteller, som opkræver såkaldte turistskatter. De er ikke inkluderet i prisen og betales lokalt. Hvis det er noget I støder på, så drejer det sig om små beløb.

Ekstra nætter
Det er muligt at booke en ekstra nat på 4-stjernet hotel i Playa de Palma, før eller efter turen eller i Pt. Alcúdia inden turen. Dette er kun muligt, hvis I selv arrangerer transporten til/fra Mallorca.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

klima-mallorca

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.