Pilgrimsvandring på Caminoen, Sarria til Santiago
Se billeder

Pilgrimsvandring på Caminoen, Sarria til Santiago

En pilgrimsvandring på Caminoen

Dette er den mest populære del af vandreruten Camino de Santiago. Perfekt til dem, der søger at indfange essensen af Caminoen: en udfordrende tur med god mad og vin langs Pilgrimsruten, hvor man kan opleve lokale skikke, møde andre pilgrimme og nyde den unikke atmosfære i det hele. Du vil huske hvert enkelt minut af det! 

På vores vandreferie langs Caminoen har vi valgt at bruge hoteller fremfor herberger. Vi synes, det giver en bedre oplevelse, når man har sit eget værelse og eget bad/toilet. Selvom man bor godt på vores tur, er vandreturen stadig den helt traditionelle rute ad Caminoen og I vil opleve alle de unikke oplevelser, som vandrere gennem århundreder har oplevet ad denne rute.

 Se kort over turen længere nede på siden.

Denne del af Camino de Santiago starter i Sarria og dækker de sidste godt 100 km af Camino Francés (Den franske rute), der som minimum kræves for at få Compostela Certificatet. Caminoen vil tage dig på tværs af skove, landbrugsjord og rustikke landsbyer, ad spor og stier flankeret af stenvægge. Det grønne bølgende landskab i Galicien er en del af hver vandredag, indtil I nærmer jer turens endelige destination: den mytiske by Santiago de Compostela.
Med 5 vandredage tilbagelægger I gennemsnitligt 23 km om dagen. I kan gå sammen eller hver for sig i jeres eget tempo. 

Højdepunkter på rejsen

 • Den mest berømte del af Pilgrimsruten fra Sarria til Santiago de Compostela
 • De sidste 116 km på caminoen kvalificerer til Compostela Certifikatet
 • Pilgrimspas inkluderet
 • Smag Galiciens mest berømte ret med blæksprutter krydret med paprika
 • Håndplukkede familiedrevne hoteller og gæstehuse
 • Lækker 3 retters aftensmenu (undt. første og sidste aften)
 • Transport af bagage fra hotel til hotel inkluderet
 • Hyggelige landsbyer, små kirker og grønt landskab
 • Højmesse i katedralen i Santiago de Compostela
 • Valgfri startdag på Caminoen

 

Gode råd til vandreferie

apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mar.

Caminoen

Dag 1 Ankomst Sarria
Caminoen

I Sarria er der hvert år flere tusind rejsende, som starter deres pilgrimsvandring. Udforsk byens gamle centrum, hvor I vil finde kirker, kapeller, klostre og gamle pilgrim hospitaler. Besøg kirken Igrexa de Santa Marina , den gamle fæstning, Magdalena klosteret og hovedgaden Rua Maior, hvor I kan nyde en drink og en tapas i en af de hyggelige cafeer.

Dag 2 Vandring fra Sarria til Portomarin - i starter Caminoen
Vandring på Caminoen

I dag kan I forvente en let gåtur ad caminoen gennem kønne landsbyer i skyggen af gamle egetræer og langs rolige småveje. Undervejs passerer I mange "hórreos”, som er traditionelle forrådshuse. Besøg kirken i landsbyen Barbadelo. Vel fremme i Portomarin kan I slappe af på en af de mange terrasser på torvet. Den nuværende Portomarin er af nyere dato. Den gamle by Portomarin er oversvømmet. Når vandstanden er lav, kan man få et glimt af resterne af den oversvømmede landsby og broen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 3 Vandring fra Portomarin til Palas do Rei
Caminoen er en legendarisk vandring

I dag krydser pilgrimsruten først floden Miño, og det går støt op ad bakke gennem gamle egeskove og over grønne enge mod Sierra de Ligonde. I passerer små pæne landsbyer såsom Gonzar og Ventas de Narón. Gør stop for at besøge den romanske kirke Santa Maria i Castromaior. Den lille stenkirke i Eirexe med sin stenportal byder på en skulptur af Daniel med dyr samt pilgrimmen Santiago.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 4 Vandring fra Palas do Rei til Arzúa
Caminoen er en perfekt vandreferie

Pilgrimsruten fortsætter ned ad bakke forbi landsbyen Casanova og den dejlige landsby Leboreiro. I Melide bør I tage en pause, hvor I bør smage nogle lokale specialiteteri en af de mange serveringssteder pulperías. Caminoen krydser flere vandløb, og en skovvej bringer jer til landsbyen Boente og kirken, som har skytshelgen Santiago. Næste by er landsbyen Ribadiso. Herfra er der ikke langt op ad bakken til byen Arzúa, hvor I overnatter.  

Vandretid Ca. 7 timer
Distance 28KM
Dag 5 Vandring fra Arzúa til Amenal
camino-vandring

Dagens rute går det meste af dagen gennem smukke skove, søvnige landsbyer og på tværs af vandløb. Kapellet Santa Irene, med sin unikke statue af Santiago, er et besøg værd. Undervejs skal I ikke gå glip den charmerende og rolige landsby Rúa med gamle stenhuse, og hvor trafikken ofte stopper, når kvæget blokerer vejen. Resten af ruten til Amenal følger en blanding af gode og rolige småveje og skovstier.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 6 Vandring fra Amenal til Santiago de Compostela
Caminoen med Mountain Adventures

Efter Amenal er det næste interessante sted Lavacolla i udkanten af Santiago, hvor pilgrimme i gamle dage plejede at vaske sig i floden i forberedelse til deres ankomst i Santiago de Compostela. Rækker af høje eukalyptustræer flankerer ruten frem til Monte do Gozo (Glædens bjerg), og det er herfra at I får jeres første glimt af katedralen i Santiago. Med kun 14 kilometers vandring i dag, bør I med en tidlig start være fremme i Santiago tidsnok til pilgrimsmesse ved frokosttid.
Brug ellers tiden på at udforske Santiagos gamle bydel med dens smukke arkitektur, der er fredet under UNESCO Verdensarv og nyd den vidunderlige atmosfære i dette åndelige og kulturelle mekka.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 16KM
Dag 7 Hviledag i Santiago
Vandring på Caminoen

Denne dag er en hviledag i Santiago de Compostela, hvor I har dagen for jer selv.

Hvis I undervejs har sørget for at få stemplet jeres pilgrimspas (vandrebeskrivelserne minder jer jævnligt om det), kan I på Pilgrimskontoret få udstedt et Compostela Certifikat, som beviser at I har gået minimum de sidste 100 km af caminoen.

Dag 8 Hjemrejse
Vandreferie Caminoen fra Sarria til Santiago

Dette er turens sidste dag og I har nu gået de sidste 100km af "The French Way" på Caminoen. I forlader hotellet og tager til lufthavnen. Det er også muligt at forlænge opholdet på det sidste hotel.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • 7 nætter i delt dobbeltværelse på nøje udvalgte hoteller (2-3 stjernede)
 • Morgenmad alle dage
 • Aftensmåltider i de små byer (ikke i Santiago de Compostela)
 • Detaljerede beskrivelser af dagsruterne (rutekort, rutebeskrivelser, info om relevante turistattraktioner samt vigtige telefonnumre)
 • Pilgrimspas
 • Praktiske oplysninger med pakkeliste
 • Transport af bagage fra hotel til hotel
 • Direkte telefonnummer til en lokal servicehotline, der gælder under hele turens længde
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Adgang til ruten i vores GPS-app, som også fungerer offline (én adgang pr. værelse)
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Santiago de Compostela
 • Transfer fra lufthavnen til det første hotel
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er dog også mulig at tage turen alene. Hvis du vil se, hvad prisen er for en enkeltperson, skal du gå ind på bookingformularen og vælge "1 voksen".

På denne tur på Caminoen er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse (på godt engelsk), kort og vigtigst af alt: Transport af bagagen fra hotel til hotel.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Øverst på denne side kan I vælge, om I ønsker flyrejsen til Santiago de Compostela inkluderet i rejsens pris. I er også velkomne til selv at arrangere transporten.

Bemærk: Hvis I selv arrangerer transporten bør I vente med at arrangere denne indtil vi har bekræftet landarrangementet.

Lokal transport
Fra lufthavnen i Santiago er det muligt at tage bussen til Sarria. Få overblik over den tur via dette link:

Rome2Rio

Transfer
Vi kan arrangere en transfer fra lufthavnen i Santiago de Compostela til Sarria på ankomstdagen. Dette vælges på side to i bookingformularen. Hvis I ønsker at blive kørt fra sidste hotel til lufthavnen, kan dette let arrangeres med jeres sidste hotel. Bare spørg i receptionen. Det koster cirka 20 euro.

 

VIGTIGT OMKRING FLYREJSEN
Hvis I vælger, at flyrejsen skal være inkluderet i prisen, er det vigtigt, at I er opmærksomme på følgende:

 • I skal være opmærksomme på, at vi bestiller ”automatisk seating”. Det betyder, at det er flyselskabet, som bestemmer, hvor I placeres i flyet. Det sker yderst sjældent, at folk der booker sammen, bliver placeret hver for sig, men vi kan ikke udelukke, at det kan forekomme - hvis fx flyet er næsten fuldbooket.
 • Vi sælger udelukkende flyrejser, hvor håndbagage og indchecket bagage er inkluderet, men hvor meget bagage, der er inkluderet varierer. Det vil stå beskrevet på din flybillet.
 • Vi kan ikke garantere, at ”måltid på flyet” er inkluderet i prisen. Fx er der oftest ikke måltid inkluderet på Norwegian-flyvninger.
 • Det er ikke muligt at tjekke ind på flyet hjemmefra. Det skal gøres i lufthavnen.
Mad og drikke

Standardpakken inkluderer halvpension undtagen aftensmad første og sidste aften. 

Morgenmaden, der tilbydes, vil afhænge af hotellet. Kontinental morgenmad er normen. En sædvanlig løsning vil være en morgenbuffet som inkluderer frugt, brød, kager, ost, pålæg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt morgenmadsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du medbringer det eller køber det i det lokale supermarked.

Aftensmaden vil normalt være en "Pilgrimmenu", hvor man kan vælge mellem tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forretterne omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedretterne er normalt fisk eller kød med pommes frites, kartofler og brød. Som regel er der mulighed for en vegetarret. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is. 
Maden vil variere afhængigt af området, da hvert område har sine egne sæsonbetonede og lokale retter og specialiteter. For eksempel vil fiskene være mere almindelige i Galicien, den nordlige kyst og de portugisiske kystregioner end i andre områder inde i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at I enten køber ind i den lokale butik i jeres overnatningsby eller stopper i byerne langs ruten for at købe basale forsyninger, herunder vand, snacks, frugt, etc ... 
I kan også spise på små caféer undervejs. Jeres vandrenoter vil indeholde vejledninger til vandposter og spisesteder. 

Overnatning

Til overnatningerne er håndplukket familiedrevne hoteller og gæstehuse for deres karakter og varme gæstfrihed. Standarden er 2-3 stjernet turistklasse.

Det er muligt at tilkøbe en ekstra nat før eller efter turen (kun hvis turen købes uden transport)

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Vi anbefaler at bruge vandrestave, som giver ekstra stabilitet og støtte. 
Generelt, får man ikke lov til at tage dine vandrestave med som håndbagage af sikkerhedsmæssige årsager. Vandrestavene skal derfor pakkes i den ind-checkede bagage, hvorfor de skal kunne foldes sammen. Mest normalt er teleskopiske vandrestave. 
Der vil undervejs være mulighed for at købe vandrestave i flere af byerne. 

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Denne del af Pilgrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klima gør, at turen kan gennemføres hele året. Turen er dog mest populær fra marts til oktober. Om foråret og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/efteråret er stierne ikke så overrendte. Om sommeren er dagene længere, men der er til gengæld også en del vandrere på stierne, især i juli og august, hvor det kan blive ret varmt.
Tjek vejrmeldingen inden afrejse, så I ved hvordan I skal pakke til den pågældende periode.

Klima på Caminoen

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.