Pilgrimsvandring på Caminoen, 11 dage
Se billeder

Pilgrimsvandring på Caminoen, 11 dage

Vandreferie på egen hånd

Dette er den afsluttende del af pilgrimsvandringen Camino de Santiago. Perfekt til dem, der har lidt mere end en uge og søger at indfange essensen af Caminoen: en udfordrende tur med god mad og vin langs Pilgrimsruten, hvor man kan opleve lokale skikke, møde andre pilgrimme og nyde den unikke atmosfære i det hele. Du vil huske hvert enkelt minut af det! 

Denne del af Camino de Santiago starter i Ponferrada og dækker de sidste godt 200 km af Camino Francés (Den franske rute), hvilket er dobbelt så meget som det kræver at få udleveret et Compostela Certificat . Caminoen vil tage dig på tværs af skove, landbrugsjord og rustikke landsbyer, ad spor og stier flankeret af stenvægge. Det grønne bølgende landskab i Galicien er en del af hver vandredag, indtil I nærmer jer turens endelige destination: den mytiske by Santiago de Compostela.
Med ni vandredage tilbagelægger I gennemsnitligt 23 km om dagen. I kan gå sammen eller hver for sig i jeres eget tempo. 

Højdepunkter på rejsen

 • De sidste 200 km. af den verdensberømte Pilgrimsrute fra Ponferrada til Santiago de Compostela
 • 11 dage - 10 nætter og 9 dages vandring venter forude.
 • Pilgrimspas inkluderet
 • Smag Galiciens mest berømte ret med blæksprutter krydret med paprika
 • Håndplukkede familiedrevne hoteller og gæstehuse
 • Lækker 3-retters aftensmenu (undt. første og sidste aften, samt aftenen i Sarria)
 • Transport af bagage fra hotel til hotel inkluderet
 • Hyggelige landsbyer, små kirker og grønt landskab
 • Højmesse i katedralen i Santiago de Compostela
 • Valgfri startdag

 

Gode råd til vandreferie

feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.

Caminoen

Dag 1 Ankomst til Ponferrada

Individuel ankomst til Ponferrada

Ponferrada ligger ved floden Sil, som er omkrænset af bjerge og det er den sidste større by langs caminoen inden endemålet Santiago de Compostela. Området var under det romerske herredømme kendt for at have den støste mineudgravning af guld og andre metaller. Flere af mineområderne er stadig synlige idag og den mest spektakulære Las Médulas er idag på UNESCO's verdensarvsliste.
Ponferradas navn stammer fra Pons Ferrat - Jernbroen - og refererer til den oldgamle pilgrimsbro over floden, der er blevet forstærket med jern og som gennem århundrede har bragt pilgimme over floden på deres vej mod Santiago de Compostela.

Dag 2 Vandring til Villafranca Del Bierzo
vandring-paa-caminoen

Regionen Bierzo ligger som et nedsunket område omgrænset af bjerge og det er dette frugtbare område, I vandrer gennem idag. Her er jorden dyrket med mange typer af grøntsager og frugter, der trives i det behagelige klima. Caminoen går gennem små landsbyer og vinmarker og dagens endestation er Vilafranca, hvor I bør tage jer tid til at besøge Iglesia de Santiago-haven. 

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 3 Vandring til O Cebreiro
vandring-caminoen

Denne dag byder på en af de længste vandringer, der bringer jer henover ca. 920 højdemeter. I vil passere gennem floden Valcace slanke dal, inden I rammer stigningen op til O Cebreiro. Dette pas mellem bjergkæderne Los Ancares og La Sirra do Courel har en stejl stigning over blot et par kilometer, men udfordringerne belønnes og I passerer nogle af de karakteristiske runde stenhuse, som er en af caminoens unikke oplevelser.

Vandretid Ca. 8½ timer
Distance 28KM
Dag 4 Vandring til Triacastela
vandring-caminoen

Fra den lille landsby O Cebreiro vandrer I gennem Ranadoiro bjergene. Turen bringer jer gennem fredfyldte små landsbyer med deres små kapeller og kirker. Der er rig mulighed for at nyde en kop kaffe undervejs på en af de små caféer. Vandringen bringer jer gennem små bevoksninger og kastanjeskove, inden I ankommer til jeres overnatningssted i Triacastela.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 21KM
Dag 5 Vandring til Sarria
camino-vandring

På den næste etape af turen vandrer I ad San Xil Caminoen, der byder på nogle fantastiske scenerier, der nok skal præge stemningen til det positive. I vil vandre ad en del Corredoiras, som er smalle fine stier, der skærer sig igennem de karakteristiske galæsiske kastanje- og bøgeskove. 

I ankommer til Sarria, der med sine ca. 14.000 indbyggere er den tættest beboede by på den franske camino. I Sarria starter tusindvis af pilgrimme deres vandring hvert år og det præger stemningen i byen. Udforsk byens gamle centrum, hvor I vil finde kirker, kapeller, klostre og gamle pilgrimhospitaler. Besøg kirken Igrexa de Santa Marina, den gamle fæstning, Magdalena-klosteret og hovedgaden Rua Maior, hvor I kan nyde en drink og en tapas i en af de hyggelige cafeer. Denne dag er det også op til jer at finde aftensmad et hyggeligt sted i byen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 21KM
Dag 6 Vandring fra Sarria til Portomarin
caminoen-mountain-adventures

I dag kan I forvente en let gåtur gennem kønne landsbyer i skyggen af gamle egetræer og langs rolige småveje. Undervejs passerer I mange "hórreos”, som er traditionelle forrådshuse. Besøg kirken i landsbyen Barbadelo. Vel fremme i Portomarin, kan I slappe af på en af de mange terrasser på torvet. Den nuværende Portomarin er af nyere dato. Den gamle by Portomarin er oversvømmet. Når vandstanden er lav, kan man få et glimt af resterne af den oversvømmede landsby og broen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 7 Vandring fra Portomarin til Palas do Rei
vandring-caminoen

I dag krydser pilgrimsruten først floden Miño og det går støt op ad bakke gennem gamle egeskove og over grønne enge mod Sierra de Ligonde. I passerer små pæne landsbyer såsom Gonzar og Ventas de Narón. Gør stop for at besøge den romanske kirke Santa Maria i Castromaior. Den lille stenkirke i Eirexe med sin stenportal byder på en skulptur af Daniel med dyr samt pilgrimmen Santiago.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 8 Vandring fra Palas do Rei til Arzúa
vandreferie caminoen

Pilgrimsruten fortsætter ned ad bakke forbi landsbyen Casanova og den dejlige landsby Leboreiro. I Melide kan I tage en pause, hvor I bør smage nogle lokale specialiteter i en af de mange serveringssteder pulperías. Caminoen krydser flere vandløb og en skovvej bringer jer til landsbyen Boente og kirken, som har skytshelgen Santiago. Næste by er landsbyen Ribadiso. Herfra er der ikke langt op ad bakken til byen Arzúa, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 7 timer
Distance 28KM
Dag 9 Vandring fra Arzúa til Amenal

Dagens rute går det meste af dagen gennem smukke skove, søvnige landsbyer og på tværs af vandløb. Kapellet Santa Irene, med sin unikke statue af Santiago, er et besøg værd. Undervejs skal I ikke gå glip den charmerende og rolige landsby Rúa med gamle stenhuse og hvor trafikken ofte stopper, når kvæget blokerer vejen. Resten af ruten til Amenal følger en blanding af gode og rolige småveje og skovstier.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 10 Vandring fra Amenal til Santiago de Compostela

Efter Amenal er det næste interessante sted Lavacolla i udkanten af Santiago, hvor pilgrimme i gamle dage plejede at vaske sig i floden i forberedelse til deres ankomst i Santiago de Compostela. Rækker af høje eukalyptustræer flankerer ruten frem til Monte do Gozo (Glædens bjerg) og det er herfra, I får jeres første glimt af katedralen i Santiago. Med kun 14 kilometers vandring i dag, bør I med en tidlig start være fremme i Santiago tidsnok til pilgrimsmesse ved frokosttid.
Brug ellers tiden på at udforske Santiagos gamle bydel med dens smukke arkitektur, der er fredet under UNESCO Verdensarv og nyd den vidunderlige atmosfære i dette åndelige og kulturelle mekka.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 16KM
Dag 11 Hjemrejse

Hvis I undervejs har sørget for at få stemplet jeres pilgrimspas (vandrebeskrivelserne minder jer jævnligt om det), kan I på Pilgrimskontoret få udstedt et Compostela Certifikat, som beviser at I har gået minimum de sidste 100 km af caminoen.
I kan evt. forlænge opholdet i Santiago de Compostela.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
Ikke inkluderet
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Flyrejse fra Danmark til Santiago de Compostela t/r inkl. bagage
 • Transfer fra/til lufthavnen
Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er dog også mulig at tage turen alene.

På denne tur er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse (på godt engelsk), kort og vigtigst af alt: Transport af bagagen fra hotel til hotel.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Hvis du ønsker flyrejsen fra Danmark til Santiago de Compostela inkluderet i rejsens pris, kan du vælge dette øverst på siden. Du er også velkommen til selv at arrangere transporten.

Lokal transport 
Fra Santiago de Compostela til Ponferrada kører der både bus og tog. Få overblik over turen her:

Link
Rome2Rio

Transfer
Vi kan arrangere en transfer fra lufthavnen i Santiago de Compostela til Ponferrada på ankomstdagen, samt retur fra hotellet i Santiago til lufthavnen på afrejsedag. Dette kan tilvælges på side to i bookingformularen.

Mad og drikke

Standardpakken inkluderer halvpension undtagen aftensmad første og sidste aften, samt ved overnatningen i Sarria. 

Morgenmaden der tilbydes, vil afhænge af hotellet. Kontinental morgenmad er normen. En sædvanlig løsning vil være en morgenbuffet som inkluderer frugt, brød, kager, ost, pålæg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt morgenmadsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du medbringer det eller køber det i det lokale supermarked.

Aftensmaden vil normalt være en "Pilgrimmenu", hvor man kan vælge mellem tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forretterne omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedretterne er normalt fisk eller kød med pommes frites, kartofler og brød. Som regel er der mulighed for en vegetarret. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is. 
Maden vil variere afhængigt af området, da hvert område har sine egne sæsonbetonede og lokale retter og specialiteter. For eksempel vil fiskene være mere almindelige i Galicien, den nordlige kyst og de portugisiske kystregioner end i andre områder inde i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at I enten køber ind i den lokale butik i jeres overnatningsby eller stopper i byerne langs ruten for at købe basale forsyninger, herunder vand, snacks, frugt, etc.
I kan også spise på små caféer undervejs. Jeres vandrenoter vil indeholde vejledninger til vandposter og spisesteder. 

Overnatning

Til overnatningerne er håndplukket familiedrevne hoteller og gæstehuse for deres karakter og varme gæstfrihed. Standarden er 2-3 stjernet turistklasse. Hotellerne ligger centralt i byerne og tæt på Pilgrimsruten.

Det er muligt at tilkøbe en ekstra nat før eller efter turen (kun hvis turen købes uden transport)

Bemærk: Det er ikke muligt at få værelser til tre personer på denne tur, så hvis I er et ulige antal rejsende, vil en af jer skulle bruge et enkeltværelse. Dette koster ekstra. Hvem der skal have enkeltværelse vælger I, når I booker rejsen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Vi anbefaler at bruge vandrestave, som giver ekstra stabilitet og støtte. 
Generelt, får man ikke lov til at tage dine vandrestave med som håndbagage af sikkerhedsmæssige årsager. Vandrestavene skal derfor pakkes i den ind-checkede bagage, hvorfor de skal kunne foldes sammen. Mest normalt er teleskopiske vandrestave. 
Der vil undervejs være mulighed for at købe vandrestave i flere af byerne. 

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Denne del af Pilgrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klima gør, at turen kan gennemføres hele året. Turen er dog mest populær fra marts til oktober. Om foråret og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/efteråret er stierne ikke så overrendte. Om sommeren er dagene længere, men der er til gengæld også en del vandrere på stierne, især i juli og august, hvor det kan blive ret varmt.
Tjek vejrmeldingen inden afrejse, så I ved hvordan I skal pakke til den pågældende periode.

klima-santiago

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.