Dag 1 Ankomst Sarria

I Sarria er der hvert år flere tusinde pilgrimme, som starter sin pilgrimsvandring. Udforsk byens gamle centrum, hvor I vil finde kirker, kapeller, klostre og gamle pilgrim-hospitaler. Besøg kirken Igrexa de Santa Marina , den gamle fæstning, Magdalena klosteret og hovedgaden Rua Maior, hvor I kan nyde en drink og en tapas i en af de hyggelige cafeer.

Dag 2 Vandring fra Sarria til Portomarin

I dag kan I forvente en let gåtur gennem kønne landsbyer i skyggen af gamle egetræer og langs rolige småveje. Undervejs passerer I mange "hórreos”, som er traditionelle forrådshuse. Besøg kirken i landsbyen Barbadelo. Vel fremme i Portomarin kan I slappe af på en af de mange terrasser på torvet. Den nuværende Portomarin er af nyere dato. Den gamle by Portomarin er oversvømmet. Når vandstanden er lav, kan man få et glimt af resterne af den oversvømmede landsby og broen.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 3 Vandring fra Portomarin til Palas do Rei

I dag krydser pilgrimsruten først floden Miño og det går støt op ad bakke gennem gamle egeskove og over grønne enge mod Sierra de Ligonde. I passerer små pæne landsbyer såsom Gonzar og Ventas de Narón. Gør stop for at besøge den romanske kirke Santa Maria i Castromaior. Den lille stenkirke i Eirexe med sin stenportal byder på en skulptur af Daniel med dyr samt pilgrimmen Santiago.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 4 Vandring fra Palas do Rei til Arzúa

Pilgrimsruten fortsætter ned ad bakke forbi landsbyen Casanova og den dejlige landsby Leboreiro. I Melide bør I tage en pause, hvor I bør smage nogle lokale specialiteteri en af de mange serveringssteder pulperías. Caminoen krydser flere vandløb og en skovvej bringer jer til landsbyen Boente og kirken, som har skytshelgen Santiago. Næste by er landsbyen Ribadiso. Herfra er der ikke langt op ad bakken til byen Arzúa, hvor I overnatter.

Vandretid Ca. 7 timer
Distance 28KM
Dag 5 Vandring fra Arzúa til Amenal

Dagens rute går det meste af dagen gennem smukke skove, søvnige landsbyer og på tværs af vandløb. Kapellet Santa Irene, med sin unikke statue af Santiago, er et besøg værd. Undervejs skal I ikke gå glip den charmerende og rolige landsby Rúa med gamle stenhuse og hvor trafikken ofte stopper, når kvæget blokerer vejen. Resten af ruten til Amenal følger en blanding af gode og rolige småveje og skovstier.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 23KM
Dag 6 Vandring fra Amenal til Santiago de Compostela

Efter Amenal er det næste interessante sted Lavacolla i udkanten af Santiago, hvor pilgrimme i gamle dage plejede at vaske sig i floden i forberedelse til deres ankomst i Santiago de Compostela. Rækker af høje eukalyptustræer flankerer ruten frem til Monte do Gozo (Glædens bjerg) og det er herfra, I får jeres første glimt af katedralen i Santiago. Med kun 14 kilometers vandring i dag, bør I med en tidlig start være fremme i Santiago tidsnok til pilgrimsmesse ved frokosttid.
Brug ellers tiden på at udforske Santiagos gamle bydel med dens smukke arkitektur, der er fredet under UNESCO Verdensarv og nyd den vidunderlige atmosfære i dette åndelige og kulturelle mekka.

Hvis I undervejs har sørget for at få stemplet jeres pilgrimspas (vandrebeskrivelserne minder jer jævnligt om det), kan I på Pilgrimskontoret få udstedt et Compostela Certifikat, som beviser at I har gået minimum de sidste 100 km af caminoen.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 16KM
Dag 7 Vandring fra Santiago til Negreira

Stien forlader Santiago de Compostela og tager jer hurtigt ind i egeskoven ved San Lourenzo. I krydser mange middelalderlige stenbroer, inden I vandrer op til bakketoppen Mar de Ovellas. Herfra er der en skøn udsigt over den maleriske dal A Maia. Dette område har mange flotte eksempler på religiøs arkitektur, som barokkirken i Trasmonte og de traditionelle konstruktioner, der ses i landsbyen A Ponte Maceira.

Vandretid Ca. 5½ timer
Distance 22KM
Dag 8 Vandring fra Negreira til Abeleiroas/Olveiroa

I dag er en lang vandredag og I vil gøre jer selv en tjeneste ved at at starte tidligt, så I har god tid til længere pauser undervejs.
I vandrer langs en bjergside og over floden Barcala. I fortsætter over et alpint plateau, hvorfra udsigten er fantastisk ud over Xallas-dalen med dens mange hórreos - granitblokke hævet over jorden, der er bygget til at tørre årets høst af fx majs.

Vandretid Ca. 6 timer
Distance 28KM
Dag 9 Vandring til Cee

Dagens vandring er det meste af tiden via hyggelige, små stier og sammen med synet af Atlanterhavet, der også møder jer idag, er det med til at holde humøret højt. Denne del af Finisterre camionen tager jer langs flyden Logoso og forbi en lille kirke. Herfra går det ned ad bakke og gennem en lund af fyrtræer, inden de første glimt af Atlanterhavet møder jer. Mødet med havet er emotionelt for mange pilgrimme - jo længere de har vandret, jo støre er glæden. I ankommer til Cee, der er en livlig fiskerby med masser af småbutikker og et søndagsmarket med utal af indkøbsmuligheder.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 25KM
Dag 10 Vandring fra Cee til Cape Finisterre

Den sidste vandredag tager jer gennem byen Corcubion, der som en malerisk lille havby, tiltrækker mange kunstnere.
Stien herfra bugter sig langs klippekysten, over sandbanker og rundt langs bugten til Cape Finisterre. Her er stemningen helt speciel, når I står ved Europas vestligste punkt og kigger ud over Atlanterhavet mod horisonten hvor himmel og hav mødes.

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 16KM
Dag 11 Hjemrejse

Efter morgenmad er der ud-checkning og individuel hjemrejse.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er dog også mulig at tage turen alene. Hvis du vil se, hvad prisen er for en enkeltperson, skal du gå ind på bookingformularen og vælge "1 voksen".

På denne tur er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse (på godt engelsk), kort og vigtigst af alt: Transport af bagagen fra hotel til hotel.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Transporten fra Danmark til Spanien t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet. I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Vi anbefaler, at I booker turen hos os, inden I booker flyrejsen for at sikre, at der er plads på hotellerne. 

Der er næsten daglige forbindelser med Iberia Express eller Vueling fra København til/fra Santiago de Compostela.

Bemærk: I er velkomne til at ringe til os, hvis I vil have hjælp til at finde den rigtige flyrejse.

Lokal transport
Fra lufthavnen i Santiago er det muligt at tage bussen til Sarria. Få overblik over den tur via dette link:

Rome2Rio

Når I skal return fra Finisterre til lufthavnen er det ligeledes muligt at tage en bus. Få overblikket her:

Rome2Rio

Transfer til/fra lufthavnen
Vi kan arrangere en transfer fra lufthavnen i Santiago de Compostela til Sarria på ankomstdagen og/eller transport fra Finisterre til Santiago, når I skal hjem. Dette vælges på bookingformularens side 2.

Mad og drikke

Standardpakken inkluderer halvpension undtagen aftensmad første og sidste aften, samt overnatningen i Santiago de Compostela, hvor der er masser at restauranter. 

Morgenmaden, der tilbydes, vil afhænge af hotellet. Kontinental morgenmad er normen. En sædvanlig løsning vil være en morgenbuffet som inkluderer frugt, brød, kager, ost, pålæg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt morgenmadsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du medbringer det eller køber det i det lokale supermarked.

Aftensmaden vil normalt være en "Pilgrimmenu", hvor man kan vælge mellem tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forretterne omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedretterne er normalt fisk eller kød med pommes frites, kartofler og brød. Som regel er der mulighed for en vegetarret. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is. 
Maden vil variere afhængigt af området, da hvert område har sine egne sæsonbetonede og lokale retter og specialiteter. For eksempel vil fiskene være mere almindelige i Galicien, den nordlige kyst og de portugisiske kystregioner end i andre områder inde i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at I enten køber ind i den lokale butik i jeres overnatningsby eller stopper i byerne langs ruten for at købe basale forsyninger, herunder vand, snacks, frugt, etc ... 
I kan også spise på små caféer undervejs. Jeres vandrenoter vil indeholde vejledninger til vandposter og spisesteder. 

Overnatning

Til overnatningerne er håndplukket familiedrevne hoteller og gæstehuse for deres karakter og varme gæstfrihed. Standarden er 2-3 stjernet turistklasse. Hotellerne ligger centralt i byerne og tæt på Pilgrimsruten.

Det er muligt at tilkøbe en ekstra nat før eller efter turen (kun hvis turen købes uden transport)

Bemærk: Det er ikke muligt at få værelser til tre personer på denne tur, så hvis I er et ulige antal rejsende, vil en af jer skulle bruge et enkeltværelse. Dette koster ekstra. Hvem der skal have enkeltværelse vælger I, når I booker rejsen.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Vi anbefaler at bruge vandrestave, som giver ekstra stabilitet og støtte. 
Generelt, får man ikke lov til at tage dine vandrestave med som håndbagage af sikkerhedsmæssige årsager. Vandrestavene skal derfor pakkes i den ind-checkede bagage, hvorfor de skal kunne foldes sammen. Mest normalt er teleskopiske vandrestave. 
Der vil undervejs være mulighed for at købe vandrestave i flere af byerne. 

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Denne del af Pilgrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klima gør, at turen kan gennemføres hele året. Turen er dog mest populær fra marts til oktober. Om foråret og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/efteråret er stierne ikke så overrendte. Om sommeren er dagene længere, men der er til gengæld også en del vandrere på stierne, især i juli og august, hvor det kan blive ret varmt.
Tjek vejrmeldingen inden afrejse, så I ved hvordan I skal pakke til den pågældende periode.

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.