Vandreferie langs Costa Brava
Se billeder

Vandreferie langs Costa Brava

Vandreferie på egen hånd

Kysten, havet, bjergene, skovene – alt spiller sammen på denne rejse langs Cataloniens flotte kyst. Denne vandretur er specifikt designet, så I rigtigt får oplevet denne del af Catalonien. I går langs den vilde kyst med de imponerende klipper, afsides strande og små fjorde med krystalklart vand. I drejer ind i landet og går gennem Aiguamolls Nationalpark, hvor I kan se et væld af forskellige fuglearter. I går op ad bjergstierne og nyder den storslåede udsigt – I kan se helt til Pyrenæerne.

En særlig fornøjelse på denne tur er de gotiske bygningsværker, den udsøgte gastronomi i regionen og de lækre vine, som produceres med druer fra de selv samme vinmarker, I vandrer igennem langs ruten.

aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
Dag 1 Ankomst til Calella de Palafrugell

Til det første hotel i Calella de Palafrugell, hvor I finder jer til rette. Afhængigt af hvornår I ankommer har I tid til at se jer omkring.

Den gamle bymidte har stadig karakter af en typisk spansk landsby med smalle gader og et stort udvalg af butikker, barer, cafeer og restauranter. Der er to små populære strande i den gamle bydel, som er med til at give byen sin dejlige atmosfære.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Calella de Palafrugell
Dag 2 Palamós - Calella de Palafrugell

I dag går I gennem naturområdet Castell-Cap Roig, som er et af de uberørte hjørner af Costa Brava og hvor I finder små bugter, som fx Cala Estreta. I vandrer gennem granskove med smukke udsigter over det azurblå Middelhav. Strækningen er ganske spektakulær og byder på gemte grotter, uberørte strande, smuk granskov, egeskove og oliventræer. I ender tilbage i Calella de Palafrugell, hvor I overnatter på samme hotel.

Distance 15KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Calella de Palafrugell
Dag 3 Calella de Palafrugell til Begur

Denne dag byder på et flot og varieret landskab. Stien går igennem skove, langs små bugter og går igennem charmerende små fiskerlandsbyer, som Llafranc og Tamariu. I ender dagens vandretur i Begur, hvor I overnatter.

Distance 14KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Rosa
Dag 4 Cala Montjoi – Cadaqués

I starter dagen med at blive kørt til Roses (Cala Montjoi), hvorfra I begynder jeres vandring. Landskabet er varieret og I begynder med at vandre gennem den sydlige del af Cap de Creus Nationalparken og ender til sidst i Cadaqués. Byen er utroligt flot med sine hvide huse, den smukke kyst og de imponerende bjerge som bagtæppe. Byen var et foretrukkent sted for de berømte malere Picasso og Salvador Dali og sidstnævnte udtalte endda i 1920, at "I have spent a delightful summer, as always, in the perfect and dreamy town of Cadaqués. There, alongside the Latin sea, I have been quenched by light and colour".

Distance 10KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Tramuntana
Dag 5 Afslapning i Cadaques

Denne dag har ikke noget program. I kan vælge at udforske Cadaques’ smalle gader, besøge kirken, gå de ca. 3km til Salvador Dalís hus eller blot nyde de mange cafeer og restauranter.

Valgfri vandring
Hvis I ikke har lyst til at slappe af, kan I vandre til den Iberiske Halvøs østligste punkt ved Cap de Creus, hvor de imponerende klipper ofte sætter de besøgendes fantasi i gang. Ligner de løver, drager, kameler eller ørne? Det er også muligt at spise frokost

Distance 0-16KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Tramuntana
Dag 6 Cadaques til El Port de la Selva

I forlader Cadaques og går igennem hjertet af Cap de Creus Nationalparken. I følger en afsides sti med smukke udsigter over området, hvorefter I ankommer til El Port de la Selva.

El Port de la Selva nævnes første gang i år 974, men blev ikke en rigtig landsby før en gang i 1700-tallet, hvor den første kirke blev bygget. Landsbyen har stadig stemning af en gammel fiskerlandsby og I vil kunne finde mange historiske monumenter og bygninger, så som Taballera Dolmen, Serra de Rodes og Sant Fruitós-kirken. Landsbyen har nogle af Cataloniens bedste strande.

Distance 12KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hostal La Tina
Dag 7 El Port de la Selva til Llançà

I lægger El Port de la Selva bag jer og vandrer mod sydvest til Sant Pere de Rodes-klostret (lukket på mandage). Klostret dateres tilbage til det første århundrede efter Kristus og er et af Spaniens vigtigste. Efter besøget vandrer I videre til ruinerne af Castell de Sant Salvador, hvorfra I kan nyde den storslåede udsigt Alt Emporda til Albera-bjergene og Pyrenæerne. I har tillige udsigt over Bay of Roses og Cap de Creus. Når I er færdige med at nyde udsigten begiver I jer forbi det lille Chapel of Sant Onofre til landsbyen Llançà, hvor I slutter jeres vandring.

Distance 13KM
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel La Goleta
Dag 8 Hjemrejse

Dette er turens sidste dag. I forlader hotellet og tager til lufthavnen. Det er også muligt at forlænge opholdet på det sidste hotel.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • 7 nætter på nøje udvalgte turistklassehoteller
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmøde
 • Bagagetransport fra hotel til hotel
 • Detaljerede rutebeskrivelser, GPS, kort, beskrivelser af den lokale historie og andet nødvendigt materiale
 • 24-timer lokal hotline
Ikke inkluderet
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr (145,-)

 

VALGFRIE TILVALG

 • Direkte flyrejse fra Billund til Barcelona inkl. bagage (vælges øverst på siden)
 • Direkte flyrejse fra København til Barcelona inkl. bagage (vælges øverst på siden)
 • Transport fra/til Barcelona lufthavn
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Vigtigt: Flyrejse til/fra Barcelona kan tilvælges øverst på denne side.

Hvis I selv ønsker at arrangere transporten
I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slutdato.
Vi anbefaler, at I flyver til Girona eller Barcelona

Vigtigt: Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os og venter på bekræftelsen, inden I køber flybilletterne.

 

Landtransport
Når I ankommer til Girona eller Figueres sørger vi for, at I bliver hentet og kørt til det første hotel. Når turen er slut og I skal hjem, kan I blive kørt til Girona lufthavn eller de førnævnte togstationer. Fra Llançà går der tog direkte til Barcelona, så selve turen dertil er meget let.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet i prisen. I alle byer I overnatter I vil der være rig mulighed for at finde frokost og aftensmad.

Overnatning

På denne tur overnatter I på særligt udvalgte turistklassehoteller i de små byer. Det er muligt at få enkeltværelser, hvis I ønsker dette. Kontakt os for pris på dette.

Bemærk: Hvis I rejser i juli og august måned bor I på hotel i Llançà de sidste to nætter. Vandreturene er dog de samme som normalt.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.