Dag 1 Ankomst til Baiona

I ankommer til Baiona, hvorefter I finder jer til rette på jeres første hotel.

Dag 2 Vandring fra Baiona til Vigo

I dag vandrer I langs kysten fra Baiona til Nigrán og derfra videre til byen Vigo. I vil nyde den fantastiske udsigt over bugten Vigo, med de smukke Cíes-klippeøer. På en varm dag, kan man gøre holdt ved stranden Praia América i Nigrán, hvor de har ”blåt flag” som vi kender det herhjemme. Nyd en hurtig dukkert, inden den sidste vandrestrækning til Vigo.

Dag 3 Vandring fra Vigo til Redondela

Fra byen Vigo, vandrer I rundt langs Vigo-bugten. Dagens distance er kort, så I har mulighed for at nyde et mere afslappet tempo eller tage ekstra lange pauser. Jeres stop for natten er byen Redondela, hvorfra jeres vandrerute i morgen vil slutte sig til den oprindelige portugisiske Camino mod Santiago de Compostela.

Dag 4 Vandring fra Redondela til Pontevedra

I dag er jeres sidste vandredag langs kysten, endnu en relativ kort dag, så I har tid til de sidste oplevelser langs Atlanterhavet. Stop fx for at prøve de berømte østers i fiskerbyen Arcade. Jeres overnatningsby er Pontevedra, med sit naturskønne historiske centrum. Vi anbefaler også, at I bruger lidt tid på at udforske den gamle bydel med dens mange romanske kirker og maleriske granit torve.

Dag 5 Vandring fra Pontevedra til Caldas de Reis

Dagens vandring starter i Pontevedra og fører jer gennem kastanjelunde, nåleskove og eukalyptusskove. I landsbyen Ponte Cabras bør I tilbringe en stund med at beundre præstegården ved Santa María de Alba. Ved Lombo da Maceira kan I se statuen af Skt. Jakob, som står med sin vandrestav og viser pilgrimme hvilken vej, de skal gå. På vej til Caldas de Reis passerer i den lille landsby Tivo, hvor der er et smukt springvand. I overnatter i byen Caldas de Reis.

Dag 6 Vandring fra Caldas de Reis til Padrón

Fra Caldas de Reis går I videre langs den portugisiske camino, som fører jer over floden Umia og forbi de varme kilder, som har haft betydning for byens navn. Stierne fører jer atter igennem skove til landsbyen Santa Mariña. I krydser floden Fontenlo, hvorefter I vandrer igennem nåleskov til dagens destination, Padrón, som er byen, hvortil Skt. Jakobs krop ankom med skib, da den skulle bringes til Santiago de Compostela.

Dag 7 Vandring fra Padrón til Santiago de Compostela

I vandrer fra Padrón til den smukke og livlige by Santiago de Compostela. I kan tilbringe resten af dagen med at udforske byens brostensbelagte gader i den gamle bydel, besøge byens markeder eller slappe af i Alameda Parken.

Dag 8 Hjemrejse

I har nu gennemført jeres pilgrimsvandring langs den portugisiske camino og vandreferien er nu slut. I bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen så det passer med jeres fly hjem fra Santiago de Compostela.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er dog også mulig at tage turen alene.

På denne tur er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse (på godt engelsk), kort og vigtigst af alt: Transport af bagagen fra hotel til hotel.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Transporten fra Danmark til Spanien t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Vi anbefaler, at I booker turen hos os, inden I booker flyrejsen for at sikre, at der er plads på hotellerne. 

I kan vælge at lade os arrangere jeres flyrejse øverst på siden. I så fald vil I ankommer til lufthavnen i Vigo og flyve hjem fra lufthavnen i Santiago.

Der er næsten daglige forbindelser med Iberia Express eller Vueling fra København til/fra Vigo og Santiago de Compostela.

Lokal transport
Ankomsttransfer fra Vigo Lufthavn til Baiona og hjemrejsetransfer fra sidste hotel til Lufthavnen i Santiago de Compostela er inkluderet i prisen. Det er også muligt at arrangere transport fra Santiago lufthavn til Baiona - kontakt os for pris på dette.

Mad og drikke

Standardpakken inkluderer morgenmad og aftensmåltider i de små byer (3 måltider). Aftensmad er ikke inkluderet i Baiona, Vigo, Pontevedra og Santiago de Compostela. I de større byer er der et væld af restaurantmuligheder.

Morgenmaden, der tilbydes, vil afhænge af hotellet. Kontinental morgenmad er normen. En sædvanlig løsning vil være en morgenbuffet som inkluderer frugt, brød, kager, ost, pålæg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt morgenmadsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du medbringer det eller køber det i det lokale supermarked.

Aftensmaden vil normalt være en "Pilgrimmenu", hvor man kan vælge mellem tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forretterne omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedretterne er normalt fisk eller kød med pommes frites, kartofler og brød. Som regel er der mulighed for en vegetarret. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is. 
Maden vil variere afhængigt af området, da hvert område har sine egne sæsonbetonede og lokale retter og specialiteter. For eksempel vil fiskene være mere almindelige i Galicien, den nordlige kyst og de portugisiske kystregioner end i andre områder inde i landet.

Mht. frokost anbefaler vi, at I enten køber ind i den lokale butik i jeres overnatningsby eller stopper i byerne langs ruten for at købe basale forsyninger, herunder vand, snacks, frugt, etc ... 
I kan også spise på små caféer undervejs. Jeres vandrenoter vil indeholde vejledninger til vandposter og spisesteder. 

Overnatning

Til overnatningerne er håndplukket familiedrevne hoteller og gæstehuse for deres karakter og varme gæstfrihed. Standarden er 2-3 stjernet turistklasse. Hotellerne ligger centralt i byerne og tæt på Pilgrimsruten.

Det er muligt at tilkøbe en ekstra nat før eller efter turen (kun hvis turen købes uden transport til Spanien). Kontakt os for en pris på dette.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Vi anbefaler at bruge vandrestave, som giver ekstra stabilitet og støtte. 
Generelt, får man ikke lov til at tage dine vandrestave med som håndbagage af sikkerhedsmæssige årsager. Vandrestavene skal derfor pakkes i den ind-checkede bagage, hvorfor de skal kunne foldes sammen. Mest normalt er teleskopiske vandrestave. 
Der vil undervejs være mulighed for at købe vandrestave i flere af byerne. 

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Denne del af Pilgrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klima gør, at turen kan gennemføres hele året. Turen er dog mest populær fra marts til oktober. Om foråret og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/efteråret er stierne ikke så overrendte. Om sommeren er dagene længere, men der er til gengæld også en del vandrere på stierne, især i juli og august, hvor det kan blive ret varmt.
Tjek vejrmeldingen inden afrejse, så I ved hvordan I skal pakke til den pågældende periode.

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.