Cykelferie på Sri Lanka
Se billeder

Cykelferie på Sri Lanka

Grupperejse / Fællesrejse

Tænk at opleve landsbylivet på ganske nært hold, som det har været levet i generationer. At opleve leguan, desmer dyr og måske en elefant krydse din vej. Eller se en af de smukke blå isfugle sætte sig på en gren lige ved siden af dig. Eller se hvordan teen plukkes og forarbejdes. Eller svømme med en havskildpadde i det blå Indiske ocean. Samt ikke mindst at tilbringe14 dage i pragtfulde tropiske omgivelser på en oplevelses rig cykelferie.

Alt dette og meget mere er muligt, når du sætter dig op på en cykel og begiver dig ud på landets netværk af små og større landeveje, gennem nogle af de mest fascinerende steder på Sri Lanka. Vi cykler igennem endeløse te marker i højlandet, i det frodige lavland forbi rismarker, ved kysten oplever vi smukke palmekransede strande, livlige buddhistiske og hinduistiske templer dukker overalt langs vejene og vi ser solen stå op over en guddommelig udsigt fra toppen af det hellige sted Adams Peak. Dette er bare nogle af de billeder, vi får med hjem fra denne cykelferie.

Vi har i år valgt at holde gruppen størrelse nede for at sikre, at alle får den bedst mulige oplevelse. Derfor er der kun 6 pladser pr. afgang.

Højdepunkter på turen

 • Små snoede veje fører os igennem den smukke og frodige tropiske natur og videre op igennem det centrale højland med dets mange teplantager og smilende teplukkere
 • Det historiske fort i Galle, et hollandsk fort fra det 17. århundrede
 • Sydkystens flotte palmekransede sandstrande med lokale fiskebåde og fiskerflåden der lander deres fangst i små havne
 • Naturvandring i Sinharaja regnskoven: et international biofærisk reservat - på UNESCO liste over verdens kulturarv steder
 • Vandretur til toppen af det hellige pilgrimsbjerg Adams Peak
 • Det Buddhistiske center Kandy med det legendariske “Tandes Tempel” et religiøst centrum og pilgrimsmål og den smukt anlagte Botaniske Have med mere end 4.000 plantearter
 • Spændende madoplevelser, lige fra de rigt varierede traditionelle ”Rice & Curry” retter til en overflod af dejlige tropiske frugter og delikat seafood ved kysten
 • En togrejse ad en af jernbanelinierne anlagt af englænderne i slutningen af 1800 tallet til transport af te til udskibning
 • Afsluttende besøg i Colombo – Sri Lankas hovedstad
jul
aug
sep
okt
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
Dag 1 Ankomst til Colombo og transfer til Garden House

Afhentning i Colombo og transfer til the Garden House (www.thegardenhousesrilanka.com) tæt på den historiske by Galle. Indkvartering i The Gardenhouse. Velkomstmiddag og informationsmøde.

Overnatning The Garden House
Dag 2 Første cykeldag

Turens første dage tilbringes med cykelture ad små utrafikerede veje igennem rismarker, tehaver, kokoslunde og krydderihaver i omegnen af the Garden House for at blive dus med klimaet og besøge nogle af sydkystens attraktioner.

Overnatning The Garden House
Dag 3 Cykeltur til Galle Fort

Cykeltur til Galle og besøg i det historiske Galle Fort. Byen Galle’s strategiske placering har tiltrukket både portugiserne, hollænderne og englænderne og i mere end fire hundrede år var Galle et administrativt center for kolonimagterne. En stor del af det gamle fort - en lille by gemt bag bastionernes høje mure, eksisterer stadigvæk med velbevarede bastioner, offentlige bygninger, kirker og fyrtårn og et netværk af smalle stræder. Galle Fort er i dag på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Overnatning The Garden House
Dag 4 Vandaktivitet og eftermiddags cykeltur

Formiddag – surfing, snorkling eller dykning ved nogle af de smukke hvide strande. Eftermiddag cykeltur til teplantage og tefabrik, kokosoliefabrik og rebslageri, hvor der fremstilles tovværk af kokosfibre.

Overnatning The Garden House
Dag 5 Koggala lake og højlandet

Morgen cykeltur rundt om Koggala Lake til Mirissa Havn, hvor fiskerne lander deres imponerende fangst af tun, hajer, rokke og rejer. Efter et dyp i bølgerne og frokost på stranden cykles retur til the Garden House. Eftermiddagen står på klargøring af cykler og udstyr til den videre tur op igennem højlandet.

Overnatning The Garden House
Dag 6 Cykeletape til regnskoven

Med en tidlig start fra Garden House begynder første del af cykelturen mod højlandet. Dages etape på ca. 90 km fører os til Deniyaya og op ad en 11 km stigning til ECO Lodge inde i Sinharaja Forrest Reserve, Sri Lankas sidste uforstyrrede regnskov. Vi gør stop undervejs og følgebilen samler dem op der vil have en lift. Sinharaja blev i 1989 indlemmet i UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Overnatning Sinharaja ECO Lodge
Dag 7 Vandring i Sinharaja skovreservat

Besøg i Sinharaja Forrest Reserve (vandretur), som byder på en stor naturoplevelse med et utal af større og især mange mindre dyr, heriblandt mere end 140 fuglearter. Regnskoven er tæt og uberørt med et væld af træarter, blomster og lianer. Badning ved vandfald i regnskoven. Evt. nattevandring for at opleve nataktive dyr og fugle i området.

Overnatning Sinharaja ECO Lodge
Dag 8 Cykeletape til Madampe

Med et farvel til Sinharaja snor vejen sig op igennem nogle af de smukkeste områder på Sri Lanka. Vejen går igennem et utal af te plantager og lokale landsbyer, en imponerende udsigt breder sig ud mod Gongala bjergtoppen og lavlandet ved Udawalawe National Park, inden vejen igen slynger sig nedad mod Rakwana og Madampe, hvor dagsetapen slutter. (ca 88 km)I følgebil til Balangoda og Belihul Oya.

Overnatning River Garden Resort ved Belihul Oya
Dag 9 Cykeltur til foden af Adams Peak

Dagen kommer til at byde på nye stigninger og et utal af hårnåle sving inden vi om eftermiddagen passerer byerne Norwood og Maskeliya for foden af Adams Peak. Undervejs passerer vi et af de smukkeste områder i det centrale højland og der bliver tid til at nyde udsigten til fyrreskove, te plantager med små hinduistiske templer og små landsbyer der summer af liv. På vej til vores slut destination Dalhousie ved foden af det smukke bjerg – Adams Peak (2243m) cyjker vi langs Maussakelle Reservoir.

Overnatning I Dalhouise overnattes i et lidt primitivt gæstehus
Dag 10 Vandring til toppen af Adams Peak og cykeletape til Kitugala

Ved 2-3 tiden om morgenen begiver vi os ud på en ca. 3 timers vandring mod toppen af Adams Peak. Hvert år valfarter mange tusinde Buddhistiske, Hinduistiske og Kristne pilgrimme til de små templer på toppen af Adams Peak, ligesom de har gjort de sidste 1000 år. Sammen med andre pilgrimme når vi toppen ved solopgang, herfra er der en imponerende udsigt over det centrale højland. Nedturen klares på et par timer. Morgenmad på hotellet og klargøring til dagens cykeletape til Kitugala.

Overnatning Lodge nær Kitugala
Dag 11 Cykeltur til kongebyen Kandy

Cyklerne sadles i den tidlige morgenstund og de første kilometer fra Kitugala mod den tidligere kongeby Kandy tilbagelægges medens dagen endnu er ung og kølig. Endnu en dag kan vi nyde udsigten til et storslået stykke koloni historie – englændernes imponerende indsats for at omdanne jungle til produktive te plantager. Ved indkørslen til Kandy passeres de smukke anlæg omkring universitetet inden vi slutter dagen med en hård opstigning til hotellet som ligger på toppen af bjergkæden med flot udsigt over byen og området.

Overnatning Overnatning i Kandy
Dag 12 En dag i Kandy

Dagen tilbringes på cykel med at udforske Kandy som ligger smukt omgivet af høje bjerge ved bredden af Sri Lanka’s længste flod Mahaweli der slår flere sving igennem byen. I mere end fire hundrede år var Kandy hovedstad i det sidste sri lankanske kongedømme. Det lykkedes hverken de portugisiske eller hollandske kolonimagt at komme overens med Kandy kongen og indtage den central del af Sri Lanka. Først ved englændernes mellemkomst i 1815 måtte Kandy kongen opgive sin selvstændighed og gå i landflygtighed. Blandt de største seværdigheder er Tanden Tempel (Temple of Touth) her har først Kandy kongen og nu munkeordenen vogtet over det skrin der indeholder et relikvie – Buddha’s tand. Enhver sri lankansk Buddhist bør mindst en gang i livet besøge templet. Tre gange om dagen har pilgrimme mulighed for at se skrinet hvori tanden opbevares.

Turen går videre ud til botaniske have som er en mere end 60 hektar stor velplejet have med et væld af træer og planter fra Sri Lanka og regionen.

Overnatning Overnatning i Kandy
Dag 13 Tilbage til Colombo

På rejsens sidste dag bliver der mulighed for at besøge Colombo inden afgang mod Danmark. For dem der har lyst vil der være god mulighed for indkøb (tekstiler, lædervarer, bøger m.v.). Efter morgenmad kører vi med tog fra Kandy station til Colombo Fort station. Cykler og bagage transporteres til Colombo med følgebilen. Inden afgang mod Colombo Airport bliver der mulighed for at tage et bad og skifte tøj.

Dag 14 Hjemrejse

Afrejse Colombo Ankomst til Danmark samme dag

Prisen inkluderer
 • Alle overnatninger i dobbeltværelse (som beskrevet i dagsprogram)
 • Fuld pension alle dage
 • Transfer Colombo airport – Garden House (A/C Van)
 • Entre til Rainforest, Botanical Garden, Temple of Tooth
 • Togbillet til Colombo
 • Besøg i Galle
 • Besøg på en te-plantage / te-fabrik
 • Følgebil under cykeltur fra Garden House – Kandy
 • Dansk guide under hele turen
 • Teknisk følgebil
 • Bagage følgebil
 • Lille gruppe (6 personer)
Ikke inkluderet
 • Flybillet fra Danmark til Sri Lanka (kan tilvælges)
 • Leje af Mountainbike (kan tilvælges)
 • Visum til Sri Lanka (pris: 30 USD som betales i lufthavnen)
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Drikkevarer under turen
 • Administrationsgebyr (145,-)
Generelt om rejsen

Dette er en grupperejse for maksimalt seks deltagere.

Det er muligt at købe denne tur med eller uden flyrejsen inkluderet. Hvis I vælger at flyrejsen ikke skal være inkluderet, sørger vi for, at I bliver hentet og bragt til lufthavnen uanset hvilken tid på døgnet, I kommer.

Hvis du går ind på bookingformularen og klikker videre til side 2, kan du se rejsens pris inkl. diverse tilvalg.

Transport / flyrejse

I toppen af denne side, kan du vælge om flyrejsen skal være inkluderet i prisen. Hvis du vælger at selv arrangere flyrejsen, skal vi blot vide, hvornår I ankommer og rejser hjem fra Colombo.

Hvis du selv vil arrangere flyrejsen kan vi foreslå, at du finder denne via fx. Momondo eller t2t.dk.

Hvis I selv arrangerer flyrejsen bør I vente med at bestille fly til vi har bekræftet turen.

Links

Momondo
t2t.dk

Mad og drikke

Alle måltider er inkluderet i prisen.

Visum til Sri Lanka

Der kræves visum for at rejse ind i Sri Lanka. Det kan mod USD 30 søges på http://www.eta.gov.lk/slvisa/ eller USD 35 ved ankomst. Det er altid en god idé at have en ekstra kopi af passets informationsside med. Den opbevares et andet sted end selve passet.

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.

Praktiske oplysninger og pakkeliste

Husk at supplere pakkelisten med:

 • Solbriller
 • Håndklæde
 • Badetøj
 • Kasket eller solhat
 • Myggespray
 • Solcreme
 • Vækkeur
 • Medicin mod maveinfektion ?(tal med egen læge)
 • Salttabletter
 • En rulle toiletpapir eller Kleenex
 • Desinficerende spray el. creme (kan ?købes i Matas og på apoteket)
 • Lommelygte + batterier (elektriciteten ?kan være ustabil)
 • Kikkert
 • Sandaler

Til cykelturene:

 • Gode fastsiddende sandaler/joggingsko/cykelsko
 • Cykelbukser (til knæene) og cykeltrøjer / T-shirts med korte ærmer
 • Cykelhjelm og cykeltaske til montering på styr.
 • Reservedele og specielværktøj (om nødvendigt) hvis egen cykel medbringes
Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk - Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

Klima

Da landet ligger så tæt på ækvator, er der ikke de store klimatiske forskelle. Temperaturen holder sig stort set konstant hele året igennem med omkring 30° i lavlandet og 18-20° længere oppe i bjergene. En paraply kan man godt få brug for, men egentligt regntøj er der ingen grund til at medbringe.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.