Dag 1 Ankomst Abisko (380 moh)

Ankomst til Abisko Turiststation i løbet af eftermiddagen.
Kl. 18 er der informationsmøde med en erfaren fjeldguide, som giver jer opdaterede informationer om vandreruten. I får også her jeres vouchers, kort og andet informationsmateriale, som er inkluderet i pakken. Guiden vil naturligvis besvare de eventuelle spørgsmål, I måtte have og give gode råd om vandreturen.
Aftensmaden serveres i restauranten på Abisko Turiststation.
Overnatning foregår med andre vandrere på fire-mands værelser på vandrehjemmet. (A)

Dag 2 Abisko – Abiskojaure (490 moh)

Efter morgenmaden starter jeres vandreeventyr. Den første del af Kungsleden bringer jer ad gode stier gennem Abisko Nationalparks birkeskove og langs med Abisko-floden. En del af ruten går ad bræddestier over vådområder. Undervejs findes meditationspladser markeret med en sten indgraveret med filosofiske citater. I underskoven findes forskellige bær og små blomster. I stiger ca. 100 højdemeter op til Abiskosøen, hvor den første hytte ligger i knap 500 meters højde. En tur i saunaen får nemt blødt kroppen op efter den første vandredag, og der er også mulighed for at bade i søen.
Her i den første hytte kan I købe dagens aftensmad og morgenmad og frokost til i morgen. (M)

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 15KM
Højdemeter 120M
Dag 3 Abiskojaure – Alesjaure (780 moh)

Anden etape af vandreturen er den længste på hele turen og starter ud med opstigning til næste dal.
Alesjaure-hytterne er omgivet af høje bjerge men kommer til syne længe før, I ankommer. Alesjaure er et knudepunkt, hvortil der kommer vildmarksvandrere fra alle retninger. Hytterne ligger på en klippe 20 meter hævet over søen.
Sidst på eftermiddagen fyres der op under gruekedlen, og der varmes vand, så man kan få et bad, inden udsigten over landskabet nydes gennem vinduet inde fra saunaen
Der skal provianteres til to dage, da der ikke er nogen butik i hytten i morgen.

Vandretid Ca. 8-10 timer
Distance 20KM
Højdemeter 330M
Højdemeter 40M
Dag 4 Alesjaure – Tjäktja (1000 moh)

Dagens vandring til Tjäktja-bjerghytten er ikke så lang som i går og relativt nem. I vandrer parallelt med floddeltaet, hvor der er masser af fugleliv. Her er lavt hedekrat og  klipper af kvartsit. I passerer endnu en meditationsplads, før I krydser floden Bossusjohka, og ruten runder nu bjerget Bossosvaras. I går tværs over plateauets enge og græsklædte hede med bjerge på alle sider undtagen mod nord, hvor I kommer fra. I krydser en slugt via en bro og er nu ved Tjäktjahytten. Pga. den relativt korte vandredag har I god tid til at nyde udsigten over dalen og de omkringliggende bjerge.

Bemærk: Der er ingen butik og ingen sauna i Tjäktjahytten. Husk at købe provisioner til denne dag inden I forlader Alesjaure.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 13KM
Højdemeter 220M
Dag 5 Tjäktja – Sälka (835 moh)

I begiver jer de sidste 150 højdemeter mod det højeste punkt på Kungsleden; Tjäktjapasset i 1140 meters højde. Stien krydser et øde fladt plateau omgivet af bjerge. Der ligger ofte sne her langt hen på sommeren. Efter den svedige opstigning er det oplagt at tage en pause her, og hvis det blæser, kan I krybe i ly her i et shelter og nyde omgivelserne. På den anden side af passet åbner der sig igen en betagende udsigt. Nedstigningen er en smule stejl, og på vej ned mod bunden af dalen passeres endnu en meditationsplads, hvor det kan være tiltrængt at hvile lårmusklerne. Resten af turen over fjeldhede og morænelandskab er rimeligt letgået.  Pludseligt kommer Sälka hytten til syne bag en høj kam. Der er igen mulighed for at komme en tur i sauna. 

Bemærk: I Sälka hytten skal I huske at proviantere til de næste to dage. 

Vandretid Ca. 4 timer
Distance 12KM
Højdemeter 150M
Højdemeter 300M
Dag 6 Sälka – Singi (720 moh)

En nem dags vandring bringer jer gennem Tjäktjadalen til Singi-hytterne. Hele dagen er der flotte udsigter både på langs og på tværs af ruten. I kan se bjerget Rusjka og formationerne Pyramiden og Drageryggen, som er del af bjergmassivet med Rabot-gletsjeren, opkaldt efter franskmanden Charles Rabot, som var den første på toppen af Sveriges højeste bjerg Kebnekaise. Kort før I ankommer til Singi hytten ad den stenede sti, åbenbarer Kebnekaise sig med sin sneklædte sydtop.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 12KM
Højdemeter 100M
Dag 7 Singi – Kebnekaise Fjeldstation (690 moh)

I dag forlader I den egentlige Kungsleden for at gå mod Nikkaluokta i øst. Hele dagen fra morgen til aften kommer I igennem et dramatisk landskab, og I er omgivet af stejle bjergsider, høje tinder og gletsjere. Dalen bliver først smallere men åbner sig så op til en bred slette ned mod Kebnekaise Fjeldstation, der ligger bag en lille knold med en radiomast, godt beskyttet mod vestenvinden. På det sidste stykke er I igen under trægrænsen, og stien går blandt birketræer. Det er en større fjeldstation med næsten 200 sengepladser fordelt på to- og firesengsværelser, og her findes en velassorteret butik. (A)

Mulig ekstra dag: Bestig Sveriges højeste bjerg Kebnekaise 
I juli og august er der mulighed for at flette en ekstra dag ind i programmet med vandrebestigning af Kebnekaises gletsjerbeklædte sydtop på 2106 meter. I juni ligger der som regel stadig en del tøsne, hvorfor en bestigning her som regel ikke er mulig. Den nøjagtige højde varierer lidt afhængigt af gletsjerens afsmeltning.  Det er en lang og hård 10 timers vandretur ad Østruten, som er en smuk og varieret rute. Fra toppen er udsigten formidabel, og man kan se ca. 10% af Sverige. 
Dette skal bookes hjemmefra. 

Vandretid Ca. 6-7 timer
Distance 14KM
Højdemeter 120M
Højdemeter 150M
Dag 8 Kebnekaise – Ladtjojaure – Nikkaluokta (470 moh)

Efter morgenmaden starter I turens sidste vandredag med at krydse en bro over elven Darfaljohka. Det går herefter jævnt nedad. Kort efter den sidste meditationsplads går I langs deltaet ned til Ladtjojaure-bådens anløbssted. Bådturen over søen sparer jer for 7 kilometers vandring. 

I går det sidste stykke gennem skoven til Nikkaluokta. Her er der mulighed for at få noget at spise i en lokal restaurant, hvis ikke I har købt frokost med fra Kebnekaise. 
Fra Nikkaluokta er der regelmæssig bus tilbage til Kiruna. (M)

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distance 19KM
Højdemeter 220M
Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for hytter (den første og sidste med halvpension), information om ruten, kort og andre praktiske ting. Vi anbefaler, at man er mindst 2 personer sammen, når man færdes i vildmarken.

Dette er en fin begynder- og introduktionstur til de svenske fjelde og vildmarken, men med det sikkerhedsnet at man vandrer mellem bemandede hytter. Vandringerne, som er beskrevet i programmet, er grad 3. De fleste steder er vandrestierne i god stand og godt afmærket, og der er broer over de fleste vandløb. Der er få stejle stigninger og kortere strækninger, hvor der er lidt mere teknisk vandring. Da I er på egen hånd, bestemmer I selv, hvor hurtigt I vil gå hver dag, og I kan tage pauser, som det passer jer. Har du ikke fået vandret nok mellem hytterne, er der mulighed for ekstra udflugter fra hytterne. I skal selv bære jeres bagage og være i god form.

Afrejsedatoer
Sæsonen ligger fra 16. juni – 23. september. Hvis I ønsker at rejse på andre datoer i sæsonen, end dem I kan finde i oversigten på ”Bestil rejsen”, kan det som regel også nemt arrangeres. Undtaget er dog perioden 9-17. august, hvor der afholdes Fjällräven Classic. 
Bemærk at der er et begrænset antal pladser på hver dato. Vær opmærksom på, at der først på sæsonen stadig kan ligge en del sne. 

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Bemærk at transporten fra Danmark til Kiruna, Sverige t/r ikke er inkluderet i rejsearrangementet, og I skal selv sørge for at booke flyrejsen. I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen via fx t2t.dk eller momondo.dk. SAS flyver fra København via Stockholm til Kiruna. Det er jer eget ansvar at sikre, at flyene passer med turen start- og slut dato. Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os, inden I køber flybilletterne. 

Det er også muligt at tage toget fra Danmark via Stockholm til Kiruna og Abisko. Rejsetiden er ca. 1 døgn. 

Transport fra Kiruna til Abisko og retur fra Nikkaluokta til Kiruna
Fra Kiruna lufthavn til Abisko Turiststation er det muligt at tage bus 91 i retning mod Narvik, Norge. Der er ca. 1½ times kørsel og billetprisen er knap 200 SEK. 

Fra Nikkaluokta til Kiruna kører linie 92. Det tager lidt over 1 time og koster ca. 150 SEK. Se køreplaner på www.ltnbd.se.

Det er også muligt at tage toget fra Kiruna Station til Abisko. Det er lidt billigere. Se mere på www.sj.se. 

Bestigning af Kebnekaise

Der kan flettes en ekstra dag ind i programmet, hvor man deltager på en guidet bestigning af Kebnekaise. Se turbeskrivelsen. Reservation nødvendig. 

Bestigningen kan tilvælges på side 2 på bookingformularen.
Prisen inkluderer: Ekstra overnatning på Kebnekaise Fjeldstation med morgenmad, informationsmøde, lokalguide, klatresele og karabinhager, dagtursrygsæk, vandrestav, madpakke. 

Der er ingen garanti for succesfuld bestigning. Beslutninger om at vende om påligger alene guiden. I tilfælde af dårligt vejr aflyses turen. 
Aftenen før bestigningen afholdes et obligatorisk informationsmøde.
Minimumalder er 16 år (ifølge med voksen).

Der kræves ingen forudgående kendskab til klatring og bjergbestigning, men turen er ikke for folk med højdeskræk. Bestigning af Kebnekaise er sværhedsgrad 4 pga. den lange vandredag, store højdeforskelle og lettere teknisk vandring med udstyr. 
Bestigningen kræver af forsikringsmæssige årsager medlemskab af Svenska Turistföreningen.
Medlemsskab koster 295 Sek og skal købes i Abisko. 

Mad og drikke

I Abisko og Kebnekaise Fjeldstation er aftensmad og morgenmad inkluderet.
Ellers skal I undervejs selv købe ind og lave mad i hytternes køkkener. I køkkenet findes gasblus, gryder, pander, service, bestik og andet nødvendigt køkkenudstyr til madlavningen. I programmet er nævnt hvilke hytter, der har en lille butik, hvor I kan købe mad. I skal bære på mad til max 1½ dag (frokost, aftensmad, morgenmad, frokost). Sortimentet består typisk af diverse konserves, pulversupper, pasta, ris, kartoffelmospulver, knækbrød, havregryn, tørmælk, kaffe, te osv. Ved tilmelding fremsendes mere detaljeret information og forslag til nemt tilberedte middagsretter (på svensk).

Overnatning

I Abisko overnatter I på fler-sengsværelser på vandrehjemmet. 

Hytterne undervejs på stien kaldes også fjeldstuer og varierer i størrelse, men består som regel af flere hytter med overnatning, fællesrum og køkken. Det er et lille samfund, hvor alle hjælper til. Der er ingen elektricitet eller rindende vand, så der skal hentes frisk vand i nærmeste elv eller sø, og kløves brænde til brændeovnen. Hytteværten anviser en soveplads og instruerer i brug af faciliteterne. Der er mellem 20 og 78 sovepladser i flersengsværelser. Sengene har madrasser, puder og tæpper. Medbring sengelinned (silke er meget let). 
Ved bekræftelse af turen, vil I være garanteret en soveplads på fjellstationerne samt alle hytter. For det meste vil denne soveplads være i en seng, men der kan forekomme situationer hvor I vil blive anvist soveplads på en madras på gulvet. Det drejer sig specielt om hytten i Tjäktja, da dette er den mindste hytte på turen. 

I Abiskojaure, Alesjaure og Sälka er brug af sauna inkluderet.  

Ophold i Kiruna
Det er muligt at rejse hele vejen fra Danmark til Abisko samme dag, men på hjemrejsen vil en overnatning sandsynligvis være nødvendig i Kiruna.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men her er lidt information om sæsonerne.
I juni er der et rigt fugleliv, og der er god plads i hytterne. Der kan stadig ligge en del sne fra vinteren, og der er forhøjet vandstand i floderne af smeltevand. I juli er udsigterne fantastiske, og det kan blive helt varmt. Der vil være en del folk i hytterne. I august begynder aftenerne at være mørke, og der er ikke så meget vand i floderne. I september begynder der igen at være mere stille og roligt, og efterårsfarverne præger landskabet og skovene. Der er her størst mulighed for at se dyrelivet.
Fra den 15. maj til den 31. juli er der dagslys 24 timer i døgnet, fra August begynder de mørke timer at vende tilbage, og i både august og September bør I medbringe en lygte til aftentimerne.

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.