Dag 1 Ankomst til Moshi

Ankomst til Mountain Inn Hotel. Efter aftensmaden er der informationsmøde om Kilimanjaro-ekspeditionen og du møder rejselederen og de øvrige deltagere der skal med på turen til toppen af Afrika. (A)

Dag 2 Trek til Mandara Hut, 2.750m

I forlader Moshi og kører til Marangu Park Gate, hvor rejselederen sørger for indgangsformaliteterne. Køreturen fra Mountain Inn Hotel varer cirka 45 minutter. Vær forberedt på, at indgangsformaliteterne kan tage noget tid. Brug ventetiden på at se på fugle, blomster og træer. Sørg også for at have rigeligt med drikkevand til resten af dagen. Ved Marangu Gate bliver I præsenteret for jeres bærere og det er en god idé at lægge mærke til deres navne og ansigter. I de kommende dage vil de blive vigtige personer i jeres liv og når turen er omme, vil I tænke på dem som nære venner. Hvis ikke regnvejr har gjort stien glat, kan dagens vandretur forekomme ganske nem. Under normale forhold tager turen kun 3-4 timer og der er god tid til at besøge Maundi-krateret, en lille halv times gang fra Mandara. Her er fantastiske vilde blomster og på en klar dag udsigt til Kibo og Mawenzi. (M, F, A)

Terræn: fortrinsvis god sti, kan være glat og mudret efter regnvejr. En let dags indledende vandring gennem regnskov.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distance 7KM
Højdemeter 800M
Dag 3 Trek til Horombo, 3.700m

Efter en tidlig morgenmad begynder dagens vandring med at komme ud af skoven og med god udsigt til Kibo og Mawenzi. Vegetationen har ændret sig markant og floraen bærer præg af, at I er kommet i højden. Under frokosten får I måske selskab af små zebramus, som er ivrige efter at bortfjerne eventuelle madrester. På en klar skyfri dag vil I have en flot bjergudsigt og I vandrer på gode stier det meste af dagen. Det er vigtigt, at I tager den med ro og finder jeres eget tempo, så I opnår den bedst mulige tilvænning til højden. I ankommer til Horombo hytten, 3.700 meter midt på eftermiddagen. (M,F,A)

Terræn: Det går jævnt opad på gode stier hele dagen. Når I er kommet ud af skoven, skal I over det berømte Moorland med store åbne udsigter.

Vandretid Ca. 5-6 timer
Distance 11KM
Højdemeter 1000M
Dag 4 Akklimatiseringsdag med udflugt til Mawenzi, 4.400m

For at akklimatisere til højden bruger I en ekstra dag og overnatning i Horombo. Det er en god idé at bruge dagen på en udflugt til Mawenzi-hytten. Herfra er der en fantastisk udsigt til Kibo og Mawenzi. Op- og nedstigning (fra 3700 m til 4400 og tilbage) er lige hvad jeres krop har brug for og hvis I starter tidligt, har I det meste af eftermiddagen fri til at slappe af. Er I trætte og plaget af højden, kan I nøjes med en mindre tur. Som et minimum bør I gå op til Zebraklipperne (400m stigning). Denne tur er af afgørende betydning for jeres akklimatisering. Husk at drikke masser af vand og gå langsomt! Gå tidligt i seng og få en god nats hvile, inden de kommende døgns strabadser. (M,F,A)

Dag 5 Trek til Kibo Hut, 4.700m

Den første del af dagens vandring svarer til gårsdagens tur mod Mawenzi, selv om stien går i en mere nordvestlig retning. Stigningen bliver stejlere og landskabet bliver mere alpint efterhånden, som I nærmer jer Kibo-hytten. Hvis I går i et jævnt tempo, kan I være fremme ved Kibo-hytten først på eftermiddagen, med mulighed for et velfortjent hvil, inden nattens store udfordring. Drik rigeligt med vand i løbet af dagen og sørg for at have fyldt vandflasken op til den natlige ekspedition. Den mest udbredte fejl i højderne er at drikke for lidt vand. Tjek også kameraets batteri og hukommelseskort og tjek pandelygtens batterier. Pak rigeligt med snacks, find det varmeste tøj frem (husk hue og vanter). Når alt er klar lægger I jer til at sove. Mange har svært ved at sove, enten på grund af højden eller spændingen over, hvad natten bringer, men sørg for at få mest mulig hvile. Det er et anstrengende døgn, der ligger foran jer. (M,F,A)

Terræn: god sti med støt stigning, der flader ud henover sadlen. Vandring gennem højtliggende halvørken med gode udsigter til Mawenzi og Kibo

Vandretid Ca. 5-7 timer
Distance 12KM
Højdemeter 1000M
Dag 6 Bestigningsdagen

1. del. Kibo Hut til Uhuru Peak, 5.896m
Jeres guide vækker jer omkring midnat. Planen er, at I skal have tid til at nå toppen i løbet af morgenen og stadig have dagslys til nedstigningen. Klæd jer varmt på - det bliver koldt. Til at begynde med måske meget koldt, men efter nogle timers opstigning, begynder man som regel at få varmen. I tilfælde af hård vind, kan det blive ekstra koldt. Spis og drik, alt hvad I kan. Mange oplever appetitløshed og har svært ved at drikke nok, men jo mere I får indenbords, jo større er muligheden for at nå toppen – og have energi til den lange nedstigning.

Første halvdel af denne stigning foregår ad en stejl, snoet og stenet sti. Det er vigtigt at gå i jeres eget tempo og tage de pauser, I har brug for. Ved Hans Meyer-hulen er I halvvejs og har mulighed for en lidt længere pause. Herefter bliver stien mere stejl og zigzagger sig op mod Gilman’s Point i 5.681m. Det er klart den vanskeligste del af turen: hæng på, og lad jer ikke slå ud af at Gilman’s Point på mystisk vis ser ud til at trække sig længere væk. Med beslutsomhed - og hvis I undgår højdesyge - skal I nok komme frem. Når I nærmer jer kraterkanten, vil I mærke solens varme. Hold en pause og nyd verdens smukkeste solopgang. Fra Gilman’s Point tager det omkring halvanden til to timer til Uhuru Peak, 5.896m selvom hældningen er mildere og terrænet mere fremkommeligt.

Turens varighed: 6-10 timer - Stigning: 985/1195 meter til Gilman’s Point/Uhuru Peak
Terræn: stejl og barsk opstigning på løst stenunderlag op til kraterkanten, herefter mildere hældning. Det er langt den hårdeste strækning på turen, gennemføres almindeligvis mellem midnat og daggry.

2. del. Nedstigning fra Uhuru Peak til Horombo, 3.700m
Nedstigning lyder nemt og de fleste mennesker undervurderer det. En nedstigning kan sagtens være hårdere end en opstigning. Det er en lang nedstigning på næsten 2.000 højdemeter, der venter jer og nu skal I gøre det umiddelbart efter en lang nat med hidtil usete anstrengelser, i stor højde og uden søvn. Det er hårdt for knæene og specielt på nedstigningen, kan I have stor fornøjelse af at bruge vandrestave. Eller se på jeres guide; de har en smart teknik, hvor de halvt løber, halvt glider ned ad det løse stenunderlag. Nogle har nemt ved at efterligne dette, andre falder hele tiden. Lad dig ikke presse til at gå hurtigere ned, end du har lyst til. Støvet fra de, der går foran, kan genere øjne, næse og hals, beskyt dit ansigt eller sak længere bagud (eller begge dele).

Turens varighed: 12-16 timer (inklusiv hvil og frokost) - Nedstigning: 2195 meter til Gilman’s Point/Uhuru Peak - Distance: 21km
Terræn: Gradvis stigning langs kraterkanten, derefter stejl nedstigning på løse sten. Mange finder nedstigningen hård for knæ og fødder: undervurder ikke denne del af turen.

Dag 7 Horombo Hut til Moshi

Nu går det nedad på kendte stier og I følger ruten, I tog opad på turens to første dage. I spiser frokost ved Mandara Huts. Inden I forlader nationalparken er der en lille drikkepenge ceremoni og hvis I er heldige vil holdet synge “Kilimanjaro Song”. (M)

Vandretid Ca. 5-7 timer
Distance 17KM
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden checker I ud fra hotellet og tager i lufthavnen for hjem- eller vidererejse. (M)

Generelt om rejsen

Afgangene på denne rejse er gruppeafgange med internationale grupper. Vi har lagt turene på datoer, hvor vejret traditionelt er godt.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Moshi t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet. I kan søge flybilletter på fx momondo.dk eller t2t.dk, eller I kan booke flybilletten direkte på flyselskabernes hjemmeside. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den helt rigtige flyrejse.

 

Mad og drikke

Under opholdet i Moshi er der morgenmad inkluderet og aftensmad inkluderet, men du skal selv købe frokost. På Kilimanjaro er alle måltider inkluderet. Vi har en kok og et køkkenteam med på turen som sørger for morgenmad og aftensmad der spises i teltlejren. Frokosten medbringes og spises undervejs. Køkkenholdet søger for drikkevand, te og kaffe.

Overnatning

I Moshi overnatter vi på Mountain Inn Hotel, et lille hyggeligt familiedrevet hotel beliggende i udkanten af Moshi, for foden af Kilimanjaro På selve Kilimanjaro overnatter vi i gode to-personers telte. Vi medbringer fælles spisetelt med bord og stole, samt et toilettelt.

Bemærk: Det er også muligt at få enkeltværelse/telte på turen. Dette tilvælges på bookingformularen.

Kilimanjaro info

Kilimanjaro, 5.896m er Afrikas højeste bjerg og verdens højeste fritstående bjerg. Det er også det 4. højeste bjerg af "The Seven Summits", som er de højeste bjerge på de 7 kontinenter. Kilimanjaro er en slumrende keglevulkan og dækker et areal på størrelse med Fyn. Den del af bjerget der ligger over 2.700 meters højde er udlagt som nationalpark. Kilimanjaro er på UNESCO's verdensarvsliste.

Ruter på Kilimanjaro
Der er 6 traditionelle ruter til toppen af Kilimanjaro: Marangu (Cola ruten), Machame, Rongai, Lemosho, Shira og Umbwe. Derudover er der et par andre ruter, som sjældent benyttes. Hver rute har sit særpræg med forskellige sværhedsgrader og naturoplevelser. Machame ruten er en af de flotteste og mest afvekslende ruter på Kilimanjaro. Bestigningen følger en mere naturlig, end menneskeskabt sti mod toppen af Afrika. For at opnå den bedste højdetilvænning har vi tilrettelagt turen med hele 7 dage på bjerget, hvilket giver en langt bedre akklimatisering. Dette reducerer risikoen højdesyge markant, og dermed øges chancen for at komme på toppen. Undervejs overnattes vi i gode 2-personer telte og vi medbringer et stort spisetelt. Vi har en lokal kok med på turen til at tage sig af madlavningen.

Sværhedsgrad og kondition

For at få den bedste oplevelse og det største udbytte af turen op ad Kilimanjaro, er det en stor fordel at være i god fysisk form og have trænet hjemmefra. Det er svært at komme til at vandre i bjerge herhjemme, men al form for motion, hvor du får pulsen op er god træning. Det kan være løb, cykling, spinning eller anden træning. Det kan varmt anbefales at gå nogle lange ture. Det er også en god lejlighed til at få fodtøjet gået godt til.

Kilimanjaro er ikke noget teknisk svært bjerg, men højden og den tynde luft påvirker kroppens ydeevne. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor hurtigt kroppen tilvænner til højden, men turen er tilrettelagt under hensyntagen til en god akklimatisering for alle deltagere.

Trekket på Kilimanjaro er grad 4-5. De første dage op ad bjerget er grad 4, men topdagen oplever mange deltagere som er lang og hård og derfor har vi graderet den til 5. grad. Trekket op af Kilimanjaro er krævende vandring med dagsmarcher på 6-8 timer, til tider i vanskeligt terræn. Der vil være lange stigninger og trekket kræver god fysisk form og udholdenhed.

Akklimatisering og højdesyge

En god akklimatisering og tilvænning til højden er helt afgørende for succes på Kilimanjaro. Der er tur-operatører, der tilbyder 4 og 5 dages ture på bjerget og det kan vi kun fraråde. Akklimatisering tager tid og på denne tur bruger vi 5 dage til toppen og totalt 6 dage på bjerget. Som en meget vigtig del af akklimatiseringen har vi indlagt en ekstra dag i Horombo i 3.700 meters højde, som vi bruger på at gå op til 4.400 meters højde og tilbage igen og overnatter i Horombo. Gå højt og sove lavt, er den optimale måde at tilvænne kroppen til højden. Jo længere tid man bruger på at bestige bjerget, jo større velvære vil du opleve og jo nemmere er det at nå toppen. Den bedste måde at forebygge højdesyge på, er at gå langsomt og drikke rigeligt med vand. De fleste der bestiger Kilimanjaro vil opleve milde symptomer på højdesyge, som hovedpine, manglende appetit og søvnløshed, men det går som regel hurtigt over. Oplever man sværere symptomer som svær hovedpine, svimmelhed, opkastninger og ekstrem træthed, er det vigtigt at søge hjælp og komme ned hurtigst muligt. Også hvis det er midt om natten. Kontakt straks guiden hvis du oplever symptomer på højdesyge. 

Bemærk: På trods af, at vi har indlagt en ekstra dag på bjerget på denne tur, så er turen - grundet turens længde - ikke lige så sikker i akklimatiseringen, som fx Machame eller Lemosho.

Dag 1: 2.750 meter - Mandara Hut
Dag 2: 3.700 meter - Horombo Hut
Dag 3: 4.400 meter / 3.700 meter - Horombo Hut
Dag 4: 4.700 meter - Kibo Hut
Dag 5: 5.896 meter - Uhuru Peak og retur til Horombo Hut 3.700 meter
Dag 6: 1.800 meter - Marangu Gate

En dag på stien

En typisk dag på Kilimanjaro begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen og begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause og spiser den medbragte mad, inden I fortsætter på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet i løbet af eftermiddagen og der er god tid til at slappe af. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00. De fleste vælger at gå tidligt i seng

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk og www.sikkerrejse.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.
Vores kunder får 10% på vaccinationer hos Danske Lægers Vaccinations Service, på relevante vaccinationer i forbindelse med en købt rejse.  
- Undtaget fra rabatordningen er grundhonoraret, samt vaccination mod Japansk Hjernebetændelse.

Visum

Der kræves visum ved indrejse til Tanzania. Det nemmeste er at få det i lufthavnen ved ankomst. Det koster 50 US dollars og husk at medbringe et pasfoto. Du kan printe ansøgningsskemaet ud hjemmefra ved at klikke her.

Udstyr og rabataftaler

Ved bestilling af turen, modtager du yderligere praktiske oplysninger og pakkeliste om bestigningen af Kilimanjaro.

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

Klima

Kilimanjaro kan bestiges året rundt, men vi har lagt vores ture på tidspunkter hvor vejret traditionelt er godt.

I periode april-maj er det regnsæson med tunge skyer og meget nedbør. Januar til marts er en rigtig god periode med skyfrit og milde temperaturer. Fra juni til august er det koldere, men meget klart i vejret. I september og oktober bliver det igen varmere, ofte med tåge på den lavere del af bjerget, men som regel flot vejr over 3.000 meter. November og december har som regel klart vejr, men med risiko for en regnbyge i ny og næ.

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.