Bestig Kilimanjaro via Machame-ruten
Se billeder

Bestig Kilimanjaro via Machame-ruten

Bjergbestigning med lokal guide

En rejse til Kilimanjaro er en spændende og udfordrende oplevelse, som enhver med hang til store naturoplevelser og fysiske udfordringer bør prøve. Rejsen byder på vandring i smukke omgivelser, ligesindede rejsekammerater til at dele oplevelsen med og et fælles mål om at nå toppen af Afrikas højeste bjerg. Bestigningen er tilrettelagt med hele 7 dage på bjerget, hvilket giver den bedste højdetilvænning og optimale muligheder for at nå toppen af Kilimanjaro. 

Machame ruten på Kilimanjaro (5.895m) er en af de flotteste og mest afvekslende ruter på Afrikas højeste bjerg. Bestigningen følger en mere naturlig, end menneskeskabt rute til toppen af Afrika. Stien slynger sig op gennem fem klimazoner og undervejs er der en forrygende udsigt til Kilimanjaros tre toppe, Shira, Kibo og Mawenzi. 

Vi bruger en dag mere på bjerget end de fleste andre og dermed øges succesraten markant. Du deltager i en international gruppe, som ledes af en meget erfaren engelsktalende turleder med stor erfaring på Kilimanjaro. Desuden har vi et team af lokale hjælpere og bærere med på turen, som sørger for at sikkerheden er i top. Undervejs overnatter vi i gode to-personers telte og vi har en kok med på turen til at tage sig af madlavningen. Turen til toppen af Kilimanjaro er krævende, men kan gennemføres af alle, der har en normal god fysik og en god portion udholdenhed. 

Læs også: 10 gode grunde til at bestige Kilimanjaro

Højdepunkter på rejsen

 • Bestig Kilimanjaro, Afrikas højeste bjerg
 • International gruppe
 • Smukt og udfordrende trek ad Kilimanjaros flotteste rute
 • 7 dages vandring  - bedste højdetilvænning
 • Akklimatiseringtur op på Shira Plateauet og Lawa Tower
 • Høj succesrate blandt vores deltagere
 • Stå på toppen af Uhuru Peak, 5.895 meter
 • Flot solopgang fra kraterkanten med udsigt over Afrikas savanne
 • Større oplevelser og øget sikkerhed
 • Certificerede og efarne engelsktalende rejseledere
 • Personlige bærere og kok og køkkenteam til madlavning
 • Gennem regnskov, savanne og hedeland til stenørken og snedækkede toppe
 • Oplev det rige dyreliv i Kilimanjaro National Park
feb.
mar.
apr.
maj
jun.
jul.
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.

Når du vælger, at fly skal være inkluderet i rejsens pris, sorteres rejsens kalender, så den kun viser datoer, hvor fly kan inkluderes automatisk fra vores system. Vi har valgt datoerne ud fra ”bedst mulige forbindelse”, hvilket oftest er direkte fly.

Hvis din ønskede dato ikke kan vælges med fly inkluderet, så tjek rejsen ”uden transport”. Her vil du se alle de mulige datoer for rejsen og du kan enten selv finde flyrejsen via fx Momondo, eller du kan kontakte os og få et tilbud med fly inkluderet.

Dag 1 Ankomst til Moshi

Ankomst til Mountain Inn Hotel i Moshi. Hotellet ligger i udkanten af byen for foden af Kilimanjaro. Resten af dagen til fri disposition. Man kan tage ud og opleve Moshi på egen hånd og blandt andet besøge byens hektiske markedsplads. Efter aftensmaden har vi briefingmøde om de kommende dages bestigning af Kilimanjaro.

Dag 2 Trek fra Machame Gate, 1790m til Machame Camp, 3.010m
vandring-paa-tenerife

I vandrer langs gamle stier gennem et Garachico-området, som geologisk set er relativt nyt. Den anstrengende stigning bliver belønnet med en lækker udsigt over byen, den nordlige kyst og Atlanterhavet. Efter en kort pause i San Juan del Reparo går I ned igennem det frodige landskab med farverige blomster, bananplantager og små bække, som fører til Garachico.

Vandretid Ca. 5-7 timer
Distance 9KM
Højdemeter 1220M
Dag 3 Machame Camp til Shira Camp, 3.875m
kilimanjaro

Efter vi har forladt Machame Camp bliver stien stejlere og landskabet bliver mere alpint og bevoksningen bliver til buske. Når vi kommer ud i det åbne landskab åbenbarer sig en storslået udsigt til Shira højderyggen og Kibo massivet. Vi spiser den medbragte frokost ved "Picnic Rock". Turen i dag er lidt kortere end den i går og midt på eftermiddagen når vi frem til lejren på Shira Plateuaet. Her er en betagende udsigt til bjerget og ved solnedgang falder aftensolens varme lys smukt på Kibos klippevæg og gletchere.

Vandretid Ca. 5-7 timer
Distance 7KM
Højdemeter 900M
Dag 4 Shira Camp til Barranco Camp, 3.960m
kilimanjaro

Dagens etape er tilrettelagt under hensyntagen til vores akklimatisering til højderne. Vi lægger ud med en lang stigning fra Shira Camp i retning mod Lava Tower Hut. Beplantningen bliver mere sparsom, som vi nærmer os den afro-alpine ørken. Vi vandrer gennem Barranco-dalens surrealistiske landskab og stopper for mad, hvile og overnatning ved Barranco Camp.

Vandretid Ca. 6-8 timer
Distance 10KM
Højdemeter 800M
Højdemeter 600M
Dag 5 Akklimatiseringsdag, udflugt til Karanga Camp, 4200m
kilimanjaro

Dagen er afsat til en udflugt til Karanga-dalen. Efter morgenmaden forlader vi lejren og efter en times tid, står vi for foden af Barrancovæggen. Umiddelbart ser bjergvæggen stejl og uoverstigelig ud, men der går en udmærket sti op ad den. Efter et par timer når vi toppen af Barrancovæggen og kan kigge ud over det vidtstrakte plateau og dalen, hvor Karanga Camp (4.200m) også ligger. Vi spiser den medbragte mad og efter frokosten vender vi tilbage til lejren i Barranco Camp.

Vandretid Ca. 3-5 timer
Distance 6KM
Højdemeter 240M
Dag 6 Barranco Camp til Barafu Camp, 4.640m
kilimanjaro mountain adventures

Dagens trek starter med opstigning ad Barrancovæggen, som I kender fra turen i går. Herefter går det op og ned langs højderyggen og over plateauet. I Karanga-dalen, spiser vi frokost som forberedelse til den 2-3 timer lange stigning til Barafu Camp, 4.640 m. Lejren ligger i et åbent og eksponeret landskab og hvis der er meget vind, kan det være en kold lejr. Vi er fremme i lejren tidligt på eftermiddagen og der er god tid til at slappe af og eventuelt gå en lille tur, hvor vi får udsigt til en af Kilimanjaros klippetoppe, Mawenzi 5.149 m og ruten videre mod Stella Point. Vi spiser tidlig aftensmad og så handler det om at få hvilet mest muligt, inden den forestående nats og næste dags strabadser.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distance 4KM
Højdemeter 680M
Højdemeter 50M
Dag 7 Barafu Camp - Uhuru Peak, 5.895 m - Mweka Camp, 3.080m
uhuru peak

Efter varm te og en let snack, starter vi opstigningen omkring midnat. Efter 6-7 timers nattevandring i fuldmånens skær, når vi til Stella Point på kraterkanten af Kilimanjaro. Det er hård vandring og højden kan for alvor mærkes. Yderligere 1-2 timers stigning langs kraterranden, med en forrygende udsigt, fører os til toppen af Uhuru Peak, 5895 m. Vi står nu på toppen af Afrika. Herfra kan vi se Kilimanjaro i al sin vælde, med gletshere og isfelter på toppen. Langt under os bliver det omliggende landskab oplyst og langsomt varmet af solens stråler. Det er stort at være nået herop og de obligatoriske billeder ved skiltet på toppen, skal forevige den gyldne stund, i det fine morgenlys. Nedstigningen er simpel og følger nogenlunde samme rute, som vi gik op. Kort inden middag er vi i Barafu Camp. Her venter resten af teamet os med et varmt måltid mad. Efter et par timers velfortjent hvile, fortsætter vi til Mweka Camp, hvor der er aftensmad og overnatning.

Vandretid Ca. 13-15 timer
Distance 19KM
Højdemeter 1250M
Højdemeter 2810M
Dag 8 Mweka Camp til Mweka Gate, 1.630m
kilimanjaro

Den sidste strækning af vores afrikanske bjergeventyr begynder efter morgenmaden med bjergguidernes traditionelle afskedsceremoni. Efter 2-3 timers blid nedstigning gennem regnskoven fortsætter vi til Mweka Gate, hvorfra vi kører tilbage til Mountain Inn Hotel i Moshi. Vi kan bløde vores ømme muskler op i poolen eller blot slappe af og fordøje de sidste mange dages oplevelser, eller gøre de sidste indkøb i Moshi.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distance 10KM
Højdemeter 1450M
Dag 9 Hjemrejse

Afrejse fra Mountain Inn Hotel i Moshi.

Transport
Du har valgt:
Afrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Hjemrejse
Afgang
Ankomst
Rejsetid:
Prisen inkluderer
 • 7 dages bestigning af Kilimanjaro ad Machame ruten ifølge program
 • 2 nætters ophold på Mountain Inn Hotel i Moshi inkl. morgenmad og aftensmad
 • Transport t/r fra hotellet til indgangen til nationalparken
 • Camping udstyr til ophold i gode 2-personers telte
 • Fælles spisetelt med borde og stole
 • Alle måltider under bestigningen, samt drikkevand på trekkingturen
 • Professionelle KINAPA certificeret lokal engelsktalende rejseleder
 • KINAPA certificerede bærere til transport af bagage og køkken team
 • Bestigningstilladelse til Kilimanjaro
 • Indgangfee til Nationalparken
 • Kilimanjaro Rescue Fee
 • Bagageopbevaring på hotellet underbestiginingen
 • 24 timers bemandet dansk nødtelefon under hele rejsen
 • 10% rabat i bestemte udstyrsbutikker
 • Dette er en pakkerejse og er dækket af Rejsegarantifonden og pakkerejseloven - se hvilke fordele det medfører for dig - klik her
Ikke inkluderet
 • Transport t/r til Moshi
 • Visum til Tanzania
 • Frokoster under opholde i Moshi
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Drikkepenge til guide og bærere (cirka 80 USD per deltager)
 • Administrationsgebyr (145,-)
Generelt om rejsen

Afgangene på denne rejse er gruppeafgange med internationale grupper. Vi har lagt turene på datoer, hvor vejret traditionelt er godt.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Moshi t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet. I kan søge flybilletter på fx momondo.dk eller t2t.dk, eller I kan booke flybilletten direkte på flyselskabernes hjemmeside. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den helt rigtige flyrejse.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Mad og drikke

Under opholdet i Moshi er der morgenmad inkluderet og aftensmad inkluderet, men du skal selv købe frokost. På Kilimanjaro er alle måltider inkluderet. Vi har en kok og et køkkenteam med på turen som sørger for morgenmad og aftensmad der spises i teltlejren. Frokosten medbringes og spises undervejs. Køkkenholdet søger for drikkevand, te og kaffe.

Overnatning

I Moshi overnatter vi på Mountain Inn Hotel, et lille hyggeligt familiedrevet hotel beliggende i udkanten af Moshi, for foden af Kilimanjaro På selve Kilimanjaro overnatter vi i gode to-personers telte. Vi medbringer fælles spisetelt med bord og stole, samt et toilettelt.

Bemærk: Det er også muligt at få enkeltværelse/telte på turen. Dette tilvælges på bookingformularen.

Udstyr og rabataftaler

Ved bestilling af turen, modtager du yderligere praktiske oplysninger og pakkeliste om bestigningen af Kilimanjaro.

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Kilimanjaro info

Kilimanjaro, 5.896m er Afrikas højeste bjerg og verdens højeste fritstående bjerg. Det er også det 4. højeste bjerg af "The Seven Summits", som er de højeste bjerge på de 7 kontinenter. Kilimanjaro er en slumrende keglevulkan og dækker et areal på størrelse med Fyn. Den del af bjerget der ligger over 2.700 meters højde er udlagt som nationalpark. Kilimanjaro er på UNESCO's verdensarvsliste.

Ruter på Kilimanjaro
Der er 6 traditionelle ruter til toppen af Kilimanjaro: Marangu (Cola ruten), Machame, Rongai, Lemosho, Shira og Umbwe. Derudover er der et par andre ruter, som sjældent benyttes. Hver rute har sit særpræg med forskellige sværhedsgrader og naturoplevelser. Machame ruten er en af de flotteste og mest afvekslende ruter på Kilimanjaro. Bestigningen følger en mere naturlig, end menneskeskabt sti mod toppen af Afrika. For at opnå den bedste højdetilvænning har vi tilrettelagt turen med hele 7 dage på bjerget, hvilket giver en langt bedre akklimatisering. Dette reducerer risikoen højdesyge markant, og dermed øges chancen for at komme på toppen. Undervejs overnattes vi i gode 2-personer telte og vi medbringer et stort spisetelt. Vi har en lokal kok med på turen til at tage sig af madlavningen.

Sværhedsgrad og kondition

For at få den bedste oplevelse og det største udbytte af turen op ad Kilimanjaro, er det en stor fordel at være i god fysisk form og have trænet hjemmefra. Det er svært at komme til at vandre i bjerge herhjemme, men al form for motion, hvor du får pulsen op er god træning. Det kan være løb, cykling, spinning eller anden træning. Det kan varmt anbefales at gå nogle lange ture. Det er også en god lejlighed til at få fodtøjet gået godt til.

Kilimanjaro er ikke noget teknisk svært bjerg, men højden og den tynde luft påvirker kroppens ydeevne. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor hurtigt kroppen tilvænner til højden, men turen er tilrettelagt under hensyntagen til en god akklimatisering for alle deltagere.

Trekket på Kilimanjaro er grad 4-5. De første dage op ad bjerget er grad 4, men topdagen oplever mange deltagere som er lang og hård og derfor har vi graderet den til 5. grad. Trekket op af Kilimanjaro er krævende vandring med dagsmarcher på 6-8 timer, til tider i vanskeligt terræn. Der vil være lange stigninger og trekket kræver god fysisk form og udholdenhed.

Akklimatisering og højdesyge

En god akklimatisering og tilvænning til højden er helt afgørende for succes på Kilimanjaro. Der er tur-operatører, der tilbyder 4 og 5 dages ture på bjerget og det kan vi kun fraråde. Akklimatisering tager tid og på denne tur bruger vi 5 dage til toppen og totalt 6 dage på bjerget. Som en meget vigtig del af akklimatiseringen har vi indlagt en ekstra dag i Horombo i 3.700 meters højde, som vi bruger på at gå op til 4.400 meters højde og tilbage igen og overnatter i Horombo. Gå højt og sove lavt, er den optimale måde at tilvænne kroppen til højden. Jo længere tid man bruger på at bestige bjerget, jo større velvære vil du opleve og jo nemmere er det at nå toppen. Den bedste måde at forebygge højdesyge på, er at gå langsomt og drikke rigeligt med vand. De fleste der bestiger Kilimanjaro vil opleve milde symptomer på højdesyge, som hovedpine, manglende appetit og søvnløshed, men det går som regel hurtigt over. Oplever man sværere symptomer som svær hovedpine, svimmelhed, opkastninger og ekstrem træthed, er det vigtigt at søge hjælp og komme ned hurtigst muligt. Også hvis det er midt om natten. Kontakt straks guiden hvis du oplever symptomer på højdesyge.

Dag 2: Machame Camp, 3.010m
Dag 3: Shira Camp, 3.875m
Dag 4: Barranco Camp, 3.960m
Dag 5: Karanga Camp, 4.200m
Dag 6: Barafu Camp, 4.640m
Dag 7: Uhuru Peak, 5.895m - ned Mweka Camp, 3.080m
Dag 8: Nedstigning til Mweka Gate, 1.630m.

En dag på stien

En typisk dag på Kilimanjaro begynder med morgenvækning mellem kl. 06.00 - 06.30. Når I er kommet i tøjet og har fået morgenmad, pakker I bagagen og begynder vandringen cirka kl. 08.00. Det er vigtigt at I går i jeres eget tempo og holder de pauser, I har brug for. cirka kl. 11.30 - 12.00 holder I en god lang frokostpause og spiser den medbragte mad, inden I fortsætter på eftermiddagens vandring. I er fremme ved overnatningsstedet i løbet af eftermiddagen og der er god tid til at slappe af. Aftensmaden serveres mellem kl. 18.00 - 19.00. De fleste vælger at gå tidligt i seng

Vaccinationer

Vi henviser til at tjekke www.ssi.dk og www.sikkerrejse.dk i god tid, for opdaterede oplysninger om relevante vaccinationer.
Vores kunder får 10% på vaccinationer hos Danske Lægers Vaccinations Service, på relevante vaccinationer i forbindelse med en købt rejse.  
- Undtaget fra rabatordningen er grundhonoraret, samt vaccination mod Japansk Hjernebetændelse.

Visum

Der kræves visum ved indrejse til Tanzania. Det nemmeste er at få det i lufthavnen ved ankomst. Det koster 50 US dollars og husk at medbringe et pasfoto. Du kan printe ansøgningsskemaet ud hjemmefra ved at klikke her.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

Klima

Kilimanjaro kan bestiges året rundt, men vi har lagt vores ture på tidspunkter hvor vejret traditionelt er godt.

I periode april-maj er det regnsæson med tunge skyer og meget nedbør. Januar til marts er en rigtig god periode med skyfrit og milde temperaturer. Fra juni til august er det koldere, men meget klart i vejret. I september og oktober bliver det igen varmere, ofte med tåge på den lavere del af bjerget, men som regel flot vejr over 3.000 meter. November og december har som regel klart vejr, men med risiko for en regnbyge i ny og næ.

Se også disse rejser

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr.