DKK 10.190,00

Færøerne - Vandreferie inkl. billeje

Færøerne er den ultimative destination for naturelskere med hang til vandreture i smuk og uspoleret natur. Her kan man nyde freden og indånde den friske, rene luft. Turen kombinerer den smukke natur med historiske og kulturelle oplevelser. 
Mange egne af Færøerne kan kun nås til fods ad de gamle vardestier, som førhen var eneste landforbindelse mellem bygderne, og vandreruterne følger disse stier over grønne græssletter med fårefolde og langs rå klippekyster. 
Færøerne byder et rigt fugleliv med bl.a. søpapegøjen med det farverige næb og især fugleøen Mykines er et ”must” på enhver tur til Færøerne. 
Vandreture af få timers varighed levner masser af tid til at gå på opdagelse i de hyggelige bygder. 
Og hvis I en dag ikke vil vandre men hellere på køretur, er der masser af udflugtsmuligheder til de mange bygder. 
 
 • Vandreture på fem af Færøernes 18 øer
 • Detaljerede vandrebeskrivelser, som gør det nemt at vandre på egen hånd
 • Overnatning 3 forskellige steder, så man skal ikke pakke ind og ud hver dag
 • Fugleøen Mykines med bl.a. søpapegøjer og suler
 • Hovedstaden Torshavn og den gamle bydel Tinganes
 • Sejlads til tre øer
 • Det gamle bispesæde i den historiske bygd Kirkjubøur

 

Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Rejse til Færøerne. Vandretur over fjeldet til Gasadalur
Vandretid: Ca. 2½ time (3,5 km)  
 
Flyrejsen er IKKE inkluderet, men det er muligt at flyve med Atlantic Airways fra København, Billund eller Aalborg direkte til Vagar Lufthavn på Færøerne.
Ved ankomst afhentes lejebilen, og der checkes ind på første hotel, hvor de første to nætter tilbringes. Hvis I har lyst kan I allerede tage den første lille vandring ved ankomst.
Denne går til Gasadalur (Gåsedalen), som har været en af de mest isolerede bygder på Færøerne. Bygden er næsten utilgængelig, og der har indtil for få år siden ikke været nogen vej dertil. Siden 1983 har det været muligt at flyve dertil med helikopter, og alligevel tog postbuddet vandreturen over fjeldet tre gange om ugen indtil 2003, hvor der blev sprængt en tunnel gennem fjeldet.  
Turen starter i Bøur og går stejlt langs fjeldkanten. Vær forsigtig og stop for at nyde udsigten over Sørvagsfjorden og de små øer i havet. Efter en stejl nedstigning, når man frem til Gasadalur. Pas på løse sten. I bygden findes ruiner fra middelalderen. 
Turen tilbage til Bøur går enten samme vej over fjeldet eller gennem tunnelen. 
Overnatning på Vagar.
 
 
Dag 2 Vandretur på fugleøen Mykines
Vandretid: 3 timer (5 km) 
 
Med færgen går turen fra Sørvagur til Mykines, som er kendt for sit rige fugleliv og den fine vandretur ud til Mykines holmen. Vandreturen går op ad den græsklædte sti til højderyggen. En mindesten for forliste fiskere fra Mykines passeres, og stien går over fjeldkammen og stejlt ned til græssletterne, hvor lunder ne yngler. Her kan være glat efter regnvejr, men der er gelænder at holde fast i. Vel nede af skråningen krydses en bro og I er på Holmen, som er det eneste sted på Færøerne, hvor sulen yngler. Stien slutter ved fyrtårnet, som står på Færøernes vestligste punkt. Fortsætter man over havet mod vest, er næste stop Grønland. 
Overnatning på Vagar. (M)
(Bemærk at der kun er færge til Mykines 1. maj - 31. august. Er din reservation udenfor denne periode, sender vi dig alternative vandreforslag.) 
Dag 3 Turen går til den sydligste ø, Suduroy. Vandretur til Hvannhagi
Vandretid: Ca. 4 timer (7 km) 
 
Dagen starter med en køretur gennem den undersøiske tunnel til øen Streymur. Fra Torshavn tager I færgen til den sydligste ø Suduroy. Færgeturen tager ca. 2 timer.  
Vandreturen starter i Tvøroyri ved vejen, som kaldes Hvalurin. I følger en gammel sti over fjeldet til østsiden af Suduroy, hvorfra udsigten er uforlignelig. I havet ses øerne Store Dimon og Færøernes mindste og eneste ubeboede ø, Lille Dimon. Hvannhagi er et af de smukkeste steder på Suderoy. 
Overnatning i Tvøroyri eller Vagur på Suderoy. (M)
 
Dag 4 Vandretur over fjeldet fra Øravik til Vagur
Vandretid: 4 timer (ca. 7 km)
 
Dagens vandring tager jer op over fjeldet mellem Øravik og Vagur. Stien følger ”Tingil Uppi Millum Stovur”, som i gamle dage var Suduroys tingsted, hvor bl.a. tvister blev afgjort. Landskabet her er særpræget med kløfter og bakker med spidse rygge. Den stenede sti fortsætter stejlt op til Mannaskard, hvorfra der er en rigtig fin udsigt. Bl.a. ses Borgarknappur, som er et fjeld, hvis top minder om en middelalderborg. Stien går mellem indsøerne, hvor der opdrættes ørreder og laks, langs Vatnaryggur. Her kan man se rigtigt mange fugle, og det siges at det skjulte og usynlige huldrefolk er særligt talrige netop her. Huldrefolkets farlighed tiltager i styrke, jo længere væk man kommer fra bygden, så pas på heroppe på fjeldet. På stiens venstre hånd ligger Ærgidalur, som i vikingetiden blev brugt som sæter (ærgi). Fra Vagsskard følger I varderne nedad mod Hvannadalur og fortsætter vest om lunden og langs et gammelt stengærde til Vagur. Med mindre du har lyst til også at gå turen tilbage til hotellet, kan du tage bussen og evt. gøre stop i Porkeri, som ofte betegnes som en af Færøernes smukkeste bygder. 
Overnatning i Øravik eller Vagur på Suderoy (M)
 
Dag 5 Turen går til verdens mindste hovedstad Torshavn
Vandretid: op til jer hvor længe og hvor langt I vil vandre rundt i byen. 
 
Tag færgen tilbage til Torshavn og check ind på hotellet. Torshavn er en charmerende lille hovedstad med caféer, restauranter, butikker, og er desuden Færøernes kulturelle centrum med museer, gallerier, teater og musik. Brug dagen på at nyde byen og gå på opdagelse mellem de smukke fredede bygninger i den gamle bydel Tinganes. Besøg bl.a. fortet Skansin, hvorfra man førhen forsvarede byen mod fremmede sørøvere. Besøg de færøske designerbutikker Gudrun & Gudrun og Sirri, samt håndværkerbutikken Østrøm. 
Overnatning Torshavn (M)
 
Dag 6 Turen går til den lille ø Nolsoy lige udenfor Torshavn. Vandretur ud til Bordan
Vandretid: 5 timer (ca. 7 km) 
 
Tag den lille færge de 20 minutter over til øen Nolsoy, hvor alt ånder fred og idyl. Her kan du opleve en helt anderledes verden, end den du kender. Det er som om tiden har stået stille her, og du er taget tilbage i tiden. Fra Nolsoyarbygd går turen til området Korndalur med rester af huse fra gammel tid. Fortsæt langs sporet med bygdens gamle vandledning op til det gamle vandreservoir. Herfra følger I varderne til ”Uppi i Skipi” (Oppe i skibet), hvor folk før i tiden gemte sig for sørøvere. Næsten oppe på toppen kommer I til Hviliplassid (Hvilestedet), hvor man plejer at tage sig et hvil. Udsigten er helt fantastisk. Man kan i klart vejr se de nordlige øer og ind i Skalafjorden, lidt af Torshavn og Sandoy. Ude på Bordan går stien tværs over en gammel tørvehede. Der er små varder hele vejen ud til Nolsoyar Viti (Fyrtårnet). Hvis varderne er svære at se, kan man orientere sig efter to master, som rager op, hvor fyrmesterhuset står. De få huse og fyrtårnet er bygget af tilhuggede stenblokke, som er hentet i et stenbrud tæt ved. 
Man kan tage en ekstra vandretur ud til Stallurin (knap 1 km), hvorfra græstørvene er blevet udskibet. Navnet Stallurin kommer af, at bådene kunne ligge side om side som heste, der står i stald.  På vejen tilbage til bygden følges varderne varsomt. Efter vandringen tager I færgen tilbage til Torshavn. 
Overnatning i Torshavn. (M)
 
Dag 7 Vandretur fra Torshavn til den historiske lille landsby, Kirkjubøur
Vandretid: 2 timer (ca. 7 km) 
 
I dag går turen over fjeldet fra Torshavn til Færøernes vigtigste historiske sted, Kirkjubøur. Turen begynder, hvor vejene Landavegur og Velbastadvegur krydser hinanden. Et stykke oppe ad bakken skal I lige vende jer om og nyde den fine udsigt over Torshavn og Nolsoy. I passerer to små søer, hvor der ofte er mange rider, en tretået mågefugl. Følg varderne sydpå til en talerstol af sten. I 120 år har der været afholdt folkemøder her med tilhørerne siddende på de grønne skråninger mens de sang fædrelandssange digtet til lejligheden. Fortsæt sydpå, mens I har en storslået udsigt over øerne Sandoy, Hestur, Koltur og Vagar. Som I nærmer jer Kirkjubøur, kan I se holmen Kirkjubøholmur, som før naturens rasen var landfast med bygden. Kirkjubøur var gennem middelalderen Færøernes katolske bispesæde, og dermed landets åndelige og kulturelle centrum. Olavskirken, der blev opført i 1200-tallet, er landets ældste kirke der stadig er i brug. Ruinen af Magnuskatedralen med sine 1½ meter tykke mure er også et besøg værd, ligesom Konggården, der er blandt verdens ældste træhuse, som stadig er beboet. 
I kan gå samme vej tilbage til Torshavn eller tage en taxa eller bussen, som dog kun kører på hverdage. 
Overnatning: Torshavn. (M)
 
Dag 8 Vandretur ud til det store vandfald, Bøsdalafossur på Vagoy. Hjemrejse
Vandretid: 2 timer frem og tilbage (5 km frem og tilbage)
 
Turen er ved at komme til dens ende, men inden I rejser hjem, kan I afhængigt af flytiderne måske lige nå en sidste vandretur ud til det store vandfald Bøsdalafossur, som ligger tæt på lufthavnen. 
I krydser en gammel tørvehede med sammenfaldne tørvegemmer af sten. Trælanipa er et 142 meter højt klippefremspring, der rager lige lukt op af havet. I vikingetiden blev udslidte trælle kastet ud fra klippen; heraf navnet. 
Turen går videre forbi Færøernes største sø, Sørvagsvatn, hvor det hedder sig, at en nøkke skulle have boet. En nøkke er et væsen, der bor i indsøer og siges at ligne en smuk hest, der lokker folk til sig, griber dem og tager dem med sig ned på søbunden. Nøkken mister al sin kraft, hvis den hører sit navn nævnt. Fra enden af søen er der en flot udsigt over det smukke vandfald Bøsdalafossur, som skyller ud over klippesiden og falder ca. 35 meter direkte ned i Atlanterhavet. 
Med de sidste vandreoplevelser går turen retur til lufthavnen, hvor bilen afleveres, og hjemrejsen begynder. (M)
 

 

Prisen inkluderer

 • 2 nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad på 3-stjernet hotel på Vágar
 • 2 nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad på Suderoy
 • 3 nætter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad i Torshavn
 • Billeje gr. A-bil (Nissan Micra, Mazda 2 eller lign.) inkl. én chauffør, fri km, forsikringerne CDW + TP, lufthavnsafgift og moms
 • Detaljeret beskrivelse af vandreturene
Ikke inkluderet
 • Transport til Færøerne t/r
 • Færgetransport mellem øerne og tunnelafgifter
 • Ekstra forsikringer på bilen
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
 • Afbestillings- og rejseforsikringer
DKK 10.190,00

Praktisk info

Om prisen
På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for flybillet, billeje, overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting. 
 
Prisen er baseret på at 2 personer rejser sammen og deler dobbeltværelse. 
Tillæg for én person der rejser alene: 3.190 kr. 
 
Er I mere end 2 personer sammen i én bil, kontakt os venligst for pris. 
 
Afrejsedatoer
Turen kan arrangeres fra 1. maj -1. oktober. Dog sejler færgen til Mykines kun fra 1. maj - 31. august  og igennem september kommer de mørke aftner hurtigt tilbage. Selvom det ikke er muligt at tage til Mykines i september er der alternative vandreture på f.eks. Streymoy og masser af muligheder for køreture til fjerntliggende bygder. 

 

Transport
Flyrejsen fra Danmark til Vagar lufthavn er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.
 
Bemærk: I bør vente med at bestille flyrejsen, indtil vi har bekræftet turen.
 
Links
Billeje
Pakkeprisen er baseret på en uges leje af en bil er i kategori A (Nissan Micra, Mazda 2 eller lignende) men kan opgraderes til en større bil efter ønske: 
Kategori B (Opel Corsa eller lign.) Kr. 300,- for ugen. 
Kategori C (Nissan Note eller lign.) Kr. 600,- for ugen.
Kategori D (Opel Astra eller lign.) Kr. 900,- for ugen.
Kategori O ( Station car: Peugeot 308 stationwagon eller lign.) Kr. 1300,- for ugen.
Kategori Q (Nissan Qashqai, 5+2) Kr. 3.900,- for ugen.
Kategori S (Bil med automagear eller 4x4) kr. 3.900,- for ugen.
Kategori T (Minibus) Kr. 8000,- for ugen. 
 
Bilen afhentes ved ankomst og afleveres umiddelbart inden hjemrejse. 
Prisen inkluderer fri kilometer, forsikringerne CDW (kasko) og TP (tyveriforsikring), lufthavnsafgift og moms. 
Der er en selvrisiko på 7.000 kr. Man kan tegne en Super-CDW forsikring til 100 kr. pr. dag for at få selvrisikoen i nul. Dette kan enten forudbestilles eller tegnes ved afhentning. Vær opmærksom på at din rejseforsikring måske dækker. Tjek dine betingelser. 
Er man under 21 år, skal der tegnes en Super-CDW forsikring til 100 kr. pr. dag. 
Det koster 100 kr. at køre igennem en undersøisk tunnel på Færøerne. Beløbet hæves på førerens kreditkort, som skal fremvises ved afhentning. 
 
Noter i feltet for Bemærkninger, hvem der skal være chauffør på bilen og om I ønsker at opgradere bilen. 
Ekstra fører koster 150 kr. 
 
 
Færger
Færge
Færgen til Mykines koster 120 kr. pr. person t/r.  (bil medbringes ikke).  Der skal reserveres plads på forhånd her.  
Færgen til Suduroy koster 225 kr. tur/retur for bil og chaffør og 90 kr. for ekstra personer. Reservation ikke nødvendig. 
Færgen til Nolsoy koster 45 kr. tur/retur, bil medbringes ikke. Reservation ikke nødvendig.
Overnatninger

I overnatter i delt dobbeltværelse inkl. morgenmad på tre forskellige velbeliggende økonomiklasse hoteller i hhv. Sørvagur på øen Vagar, i Tvøroyri eller Vagur på Suderoy og i Torshavn på Streymoy. 

Mad og drikke
Morgenmad er inkluderet på alle hoteller. 
Frokostpakke kan købes på hotellerne. Husk at bestille senest dagen før. 
På Suderoy bedes oplyst til hotellet hvorvidt man ønsker aftensmad. 
I Torshavn er der ikke restaurant på hotellet men restauranter og caféer tæt på. 
Sværhedsgrad
Dagsturene som er beskrevet I programmet er grad 1-2. Distancerne er kortere, men terrænet bakket. Da I er på egen hånd, bestemmer I selv, hvor langt I vil gå hver dag, og I kan vende om, når I har lyst. Læs mere om vores graderingssystem her.
Rutebeskrivelser fremsendes ca. 4 uger før afrejse sammen med øvrige rejsedokumenter. 
Rejseforsikringer
Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island, Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

 

 

Udstyr
Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen  friluftsland.dk . Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.
Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer. 
Klima
Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men om sommeren falder mindst nedbør og det er lunest. For at hjælpe til et gennemsnitligt billede af det færøske klima, ses DMI's data her:
 
 
Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

Nem vandring mellem berberlandsbyer i Atlas-bjergene. Med bil over bjergkæden til ørken...
Sværhedsgrad: 2
Oplev den naturskønne og turistfattige del af Amalfikysten. Den byder på vandring genne...
Sværhedsgrad: 2
Vandring ad Kungsleden med overnatning i bemandede hytter. En god tur for naturelskeren, som vil pr&...
Sværhedsgrad: 3
8 dages vandreferie blandt vulkaner på Azorernes største ø São Miguel, me...
Sværhedsgrad: 2
Individuel vandreferie ad Pilgrimsruten også kendt som Caminoen. Overnatning på hoteller...
Sværhedsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
Individuel vandreferie på Mallorca gennem Tramuntana-bjergene - langs den dramatiske kystlinje...
Sværhedsgrad: 2
Rejser med Børnerabat
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider