DKK 4.990,00

Italien - Vandreferie fra Dolomitterne til Gardasøen

Vandringen starter i den berømte, bjergomkransede spaby Merano, hvorfra I vandrer gennem vinmarker og frugtplantager, forbi historiske slotte og glitrende søer. Turen tager jer forbi idylliske landsbyer med nogle storslåede udsigter. Bjergene i Sydtyrol og Trentino er facinerende med turkise søer, grønne sætre, dybe floddale og spektakulære kløfter.

Udsigten til Dolomitternes rå bjergtoppe følger jer på det meste af turen og i Trentino området, vil I opleve bjerglandsbyerne med deres snoede, smalle stræder og idylliske stenhuse. Som finale for vandringen ankommer I til Gardasøen, der ligger omgivet af klippekyster, olivenlunde og figentræer. Efter denne uges vandring til Gardasøens bred har en cappuccino og en gelato aldrig smagt bedre.  

Ruten (se kort længere nede på siden): 
Denne tur byder på varieret vandring og I vandrer hovedsageligt på velholdte stier og ofte på Waal-stier (et gammel vandledningssystem). Der vil også være vandring ad skovstier og flere bratte stigninger, lige som I indimellem vil følge lokale veje. Vi anbefaler, at I har en god grundform og klar på at vandre 3½-6 timer om dagen - nogle gange med længere stigninger.

 • Overnatning på fine 3-stjernede hoteller og charmerende guesthouses
 • Selv-guidet vandring i jeres eget tempo, med udførlige vandrebeskrivelser og kort
 • Fantastiske vandreruter gennem Dolomitternes kuperede terræn
 • Nyd udsigten fra bjergtoget, der tager jer op til enestående udsigter i Mendelpasset
 • Stier der snor sig gennem olivenlunde og frugtplantager
 • Vandring forbi gamle borge og slotte i fantastiske naturomgivelser
 • Søerne Molveno og Nembia, der med deres henholdsvis turkisblå og grønne farver danner smuk kontrast til de rå bjergtoppe
 • Bagagetransport mellem overnatningsstederne
Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst til Merano

Afhængig af hvornår I ankommer til Merano, vil det være oplagt at nyde den sydtyrolske bjergbysstemning ved at slentre gennem de charmerende stræder og langs den hyggelige Passer Esplanade i byen.

Dag 2 Vandring fra Merano til Nals

Dagens vandring bringer jer ad Waal-stierne, gennem æbleplantager til et imponerende vandfald. Herfra leder stierne jer gennem kastanjebakkerne ved Tisens og op til den lille historiske kirke St. Christoph. Turen går videre gennem et smukt skovområde, med flotte udsigter over Etschdalen. Inden længe ankommer I til den idylliske lille landsby Nals, der ligger omgivet af vinmarker og æbleplantager.

Vandretid: ca. 5-6 timer
Distance: 20km
+560m / -550m

 

Dag 3 Vandring fra Nals til Kaltern

I kan se frem til en fascinerende vandredag på ’Slotsstien’. Langs interessante og stejle veje vandrer I fra borg til borg, der med deres forskelligartede historiske arkitektur er meget beundringsværdige. Om eftermiddagen bringer ruten jer gennem området med ”huller i isen” – et naturligt fænomen, der giver jer chancen for at opleve istapper i højsommeren. Efter St. George’s Tårn og en hel del karakteristiske vinmarker, vil I ankomme ved Kalterer-søen, hvor I overnatter.

Vandretid: ca. 5-6 timer
Distance: 18km
+710m / -600m

Dag 4 Vandring fra Kalterer søen til Còredo

I starter dagen med en kort tur med bjergtoget til Mendelpasset. Herfra er der en helt enestående udsigt, inden turen fortsætter over plateauet mod Nonstal, der ligger på regionsgrænsen. Vandringen tager jer herfra ind i fantastiske kløfter og gennem små idylliske landsbyer til pilgrimsstedet Saint Romedio. I vil fortsætte forbi to små fine søer og inden længe nå Còredo, der er dagens endestation.

Vandretid: ca. 4½-5 timer
Distance: 17km
+200m / -700m

Dag 5 Vandring fra Còredo til Molveno

Efter en kort transfer kan I nyde en god udsigt over det imponerende landskab i Nonstal-dalen. Vandringen bringer jer ind på en lille del af Jakobsvejen, der længere mod sydvest også er kendt som Caminoen. Denne vil bringe jer gennem frugtplantager og op til højsletten Paganella. Stien snor sig gennem tæt bevoksning til Cavedago med den berømte tripelbuede bro. Senere når I til landsbyen Molveno, som ligger ved foden af Brenta-Dolomitterne - en smuk bjergkæde, der ligger afskåret fra resten af Dolomitterne -, og den smukke bjergsø med det turkise vand. Her overnatter I.  

Vandretid: ca. 4½-5½ time
Distance: 15km
+700m / -400m

Dag 6 Fra Molveno til Nembia søen og Comano Terme

I dag vil I kunne nyde skønne udsigter over de fascinerende bjergtoppe af Brenta-Dolomitterne. En kabelbane fører jer op i bjergområdet Pradel, hvor I vil opdage en af de smukkeste vandreruter på turen. Det er oplagt at gøre stop ved et af refugierne, der sælger typiske italienske snacks som kan nydes sammen med en helt enestående udsigt over landskabet og de omkransende bjergtoppe. En kabelbane vil bringe jer til bredden af den glitrende blå sø Molveno, hvorfra I går mod søen Nembia.

Fra den klare grønne sø Nembia kan I tage bussen (Billetten koster ca. 5 euro og betales lokalt) det sidste stykke gennem små landsbyer og gennem bakket terræn til endestationen Comano Terme.

Vandretid: ca. 3-5 timer (afhængig af hvilken rute I vælger)
Distance: 15km
+390m / -900m
    

Dag 7 Vandring fra Comano Terme til Gardasøen ved Riva del Garda

Som I nærmer jer slutningen på jeres vandreuge vil ruten bringe jer gennem uberørte enge i Lomason dalen. En pæn stigning vil føre jer op til Monte San Pietro refugiet, hvor en fantastisk udsigt over Gardasøen venter jer. Fortsæt turen ned gennem snoede stræder og gyder, forbi Tennoslottets stenvægge. De sidste få kilometer af jeres tur går gennem olivenlunde og cypresbevoksninger, inden I når målet ved bredden af Gardasøen. 

Vandretid: ca. 3-4 timer
Distance: 10km
+400m / -800m
  

Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er der udcheckning og individuel hjemrejse.

Prisen inkluderer

 • 7 overnatninger på 3-stjernede turistklassehoteller og charmerende guesthouses
 • Morgenmad alle dage
 • Detaljeret beskrivelser af de nøje forslåede ruter (rutekort, rutebeskrivelser, info om relevante turist attraktioner samt vigtige telefonnumre)
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Velkomstmøde på ankomstdagen
 • Transport som beskrevet i programmet
 • Billet til Mendalpass Mountain Railway (dag 4)
 • Billet til kabelbanen fra Pradel til Molveno - kun i højsommeren (dag 6)
 • Trentino-fordelskort med diverse rabatter på oplevelser i området
 • Direkte telefonnummer til en servicehotline, der gælder under hele turen
 • Mulighed for GPX-filer til brug i GPS
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til Italien t/r
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring
 • Busbillet til turen fra Nembia-søen til Comano (cirka 5 euro pr. person)
DKK 4.990,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er muligt at få enkeltværelser og det er også muligt at tage turen alene. Se mulighederne på bookingformularen.

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Der er indlagt et velkomstmøde, hvor I vil blive briefet med relevante info i forhold til jeres tur.

Afrejsedatoer
Turen afvikles med startdag lørdage, søndage, mandage, tirsdage, onsdage og torsdage fra 11. maj til og med 13. oktober 2019.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport

Transporten fra Danmark til Italien t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet og I skal selv sørge for at ankomme til det første hotel.

Flyrejse

I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turens start- og slutdato. Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os, inden I køber flybilletterne. Vi anbefaler, at I flyver til Milano (kan også være Bergamo - BGY) eller til Venedig.

Ryanair har billige flyvninger fra København til Bergamo lørdage og søndage.

Fra Milano/Venedig til Merano

Man kan komme til Merano med tog fra Milano og Venedig på ca. fire timer. Det er muligt at få et overblik over mulighederne for at komme frem ved at kigge på Rome2Rio (linket går til søgning fra Bergamo til Merano, men I kan sagtens ændre søgningen, så den viser turen fra jeres foretrukne lufthavn).

Hvis I selv kører

Kører I selv til Merano er det muligt at parkere ved det første hotel. Den første nat, hvor I bor på hotellet er gratis og resten af ugen koster parkering 10-12 euro pr. nat.

Transfer tilbage efter turen

Efter turen er det muligt at blive kørt tilbage til det første hotel - fx for at hente bilen. For transfer fra Riva del Garda til Merano på afrejsedagen, skal der reserveres pladser på forhånd og betales lokalt kr. 58€ pr. person. Bemærk: at returtransfer er ikke mulig på onsdage og torsdage. Transfers lørdage, søndage og mandage er om morgenen. Transfer på tirsdage er om eftermiddagen.

 
Børnerabat og delte værelser

På denne rejse er der rabat for børn og personer, som deler værelse med "to fuldt betalende voksne". Hvor meget rabat der er, afhænger af alder; således:

Børn under 5,99 år: gratis
Børn mellem 6 og 11,99 år: 50% rabat
Børn mellem 12 – 14,99 år: 25% rabat
Personer fra 15 år og op: 10% rabat

Eksempel 1
I er 2 voksne og 1 barn. Her er det meget enkelt, fordi I bor på samme værelse. Barnet får rabat i forhold til ovenstående priser.

Eksempel 2
I er 2 voksne og 2 børn (alder 5 og 13 år). Her har I to muligheder. Hvis I vil bo på to dobbeltværelser, så vil det være fuld pris for alle deltagere. Hvis I vil sove på samme værelse (fx et familieværelse), så vil begge børn få rabat (henholdsvis gratis og 25% rabat)

Eksempel 3
I er 2 voksne og 3 børn (alder: 7, 13 og 15 år). Her vil I sandsynligvis skulle bruge to dobbeltværelser, hvor det yngste barn sover sammen med forældrene. Der vil derfor kun være rabat for det yngste barn på 7 år, som får 50% rabat.

Eksempel 4
I er 3 voksne, som vil sove på samme dobbeltværelse. Her vil den ekstra voksne få 10% rabat.

Bemærk

På vores bookingformular kan man kun vælge "voksne" og siden kan ikke selv udregne børnerabat. I skal derfor blot skrive detaljerne om børnenes alder, fødselsdato og evt ønsket værelsesfordeling i beskedfeltet, når I booker rejsen. Så sørger vi for at justere prisen efterfølgende.

Det er vigtigt, at I er indforstået med, at det er jeres eget ansvar, når I vælger at tage børn med på turene. I bør tjekke beskrivelserne af sværhedsgraderne og derudfra vurdere, om den konkrete tur egner sig til jeres barn.

Velkomstmøde

Der vil blive afholdt et infomøde af en af vores lokale samarbejdspartnere, hvilket foregår kl 18:00 på ankomstdagen. I mødes i receptionen med mindre, I får andet at vide ved check-in.

Bemærk: hvis I ankommer for sent til at være med til mødet, vil der ligge en velkomstpakke klar til jer på hotellet, hvori I finder alt vandremateriale.

 
Overnatning

I overnatter på 3-stjernede turistklassehoteller samt charmererende sydtyrolske guesthouses. Morgenmad er inkluderet på turen.
Nogle steder kan man komme ud for, at der opkræves en lille 'Tourist tax' - denne betales lokalt.

Ekstra nætter

Det er muligt at tillkøbe ekstra nætter på hotellet i Merano inden turen eller hotellet i Riva del Garda efter turen. Priserne er:

Merano
Dobbeltværelse: 600kr pr. person
Enkeltværelse: 720kr

Riva del Garda
Dobbeltværelse: 600kr pr. person
Enkeltværelse: 820kr
 

Mad og drikke

Det er muligt at tilkøbe 6x aftensmad på hotellerne på denne tur (ikke på dag 7 i Riva ved Gardasøen). Maden består som minimun af en 3-retters menu.
Ønskes dette kan I tilvælge det på bookingformularen. Pris: kr. 1.150,- pr. person. 

Bemærk: Nogle steder kan det ske, at aftenmåltiderne serveres andre steder end hotellet (fx en nærliggende restaurant).

Vandring med Hund

På denne tur er det muligt at medbringe hund. Skulle dette have interesse, så noter hundens race og højde under bemærkninger i bookingformularen, så booker vi den med på jeres tur. - Det er muligt, at der vil være et lille ekstra gebyr på medbringelse af hund på nogle hoteller. Dette betales lokalt på hotellerne.

 
Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet i programmet er i den tunge ende af grad 2. Da I er på egen hånd, bestemmer I selv hvor mange stikveje I vil ud på, men programmet er lagt efter en gennemsnitlig vandretid på 4-6 timer om dagen i kuperet terræn. Læs mere om vores gradueringssystem her.

 
Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

 
Udstyr

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, og I bjergene kan der ske mange vejrændringer gennem dagen. For at give et overordnet billede af klimaet i Bolzano-området, ses DMI's data her:

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

8 dages selv-guidet vandreferie rundt om Mont Blanc. Turen går gennem Frankrig, Italien og Sch...
Sværhedsgrad: 3-4
Velegnet til solorejse
8 dages vandring i det karakteristiske skønne alpelandskab i Salzkammergut, med overnatning p...
Sværhedsgrad: 1-2
Rejser med hundRejser med Børnerabat
8 dages selv-guidet vandreferie med ophold på 3 gode bjerghoteller i meget smukke egne af Dolo...
Sværhedsgrad: 2
Rejser med Børnerabat
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider