DKK 4.890,00

Italien - Vandreferie langs Piemontes vinmarker

- Vandring Fra Barbaresco til Barolo.

Piemonte er Italiens næststørste region og har meget at byde på. Den lette og afslappede stemning opleves, mens I udforsker Langhe-området på gåben. Terrænet er spændende med dets fantastiske bakker, der er beklædt med et smukt grønt tæppe af vinranker så langt øjet rækker. Der er ikke tale om tilfældige vinmarker. Dette er stedet, hvor nogle af verdens fineste og dyreste vine dyrkes og der er masser af muligheder for at prøve nogle af dem i de mange vinkældre, der alle er beliggende i historiske bygninger i og omkring de små landsbyer. Mange af Piemontes landsbyer går helt tilbage til middelalderen, hvor man byggede stenhusene øverst på bakketoppene - for bedre at kunne forsvare sig mod fjender. I dag betyder det, at man fra landsbyerne altid har en fremragende udsigt over de maleriske dale og nabolandsbyerne, som ligger på små bakketoppe og pryder horisonten.

Når man er mættet på natur- og kulturfronten, så er den kulinariske oplevelse i denne region helt særlig. Udover den enestående vin fra fx Barolo, Barbaresco eller Asti, så er området kendt for sine nutella-hasselnødder, hvide trøfler, risotto og skønne lokale oste. Med andre ord er der rig mulighed for selvforkælelse efter dagens vandringer.

Ruten:
Terrænet er kuperet og ruten fører gennem vinmarker og skove. Daglige vandredistancer varierer og kan vare op til 5 timer. Ruten fører dig ad stier bestående af muldyrstier, grusstier og strækninger langs asfalterede sektioner. Et godt grundlæggende fitness niveau er nødvendigt.

 • Langhe-området der er på Verdens Kulturarvs liste
 • Mulighed for at smage nogle af Italiens kendteste vine
 • Komfortabel vandring mellem vinmarker
 • Fortryllende middelalderlige byer og landsbyer
 • Besøg i de verdenskendte vinbyer Barbaresco og Barolo
 • Bagagetransport
 • En inkluderet vinsmagning
 • Hasselnøddelundene omkring Alba, som grundstenen i Nutella
Overblik
Afrejse i månederne:
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
nov
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Individuel ankomst til Alba

Velkommen til trøffel-metropolen Alba. Denne middelalderby er kendt for sine mange paladser og tårne og er bestemt værd at slentre rundt i. Det er også i Alba, Nutella blev født og den store Ferrero-fabrik har sit eget hjørne af byen. 

Dag 2 Vandring fra Alba til Treiso

Turens første vandredag bringer jer fra Alba og langs floden Tanaro til landsbyen Barbaresco, der er den første vinmetropol på jeres vandretur. I Barbaresco drejer alt sig om kvalitetsvin. Vi foreslår, at I prøvesmager et glas fra Barolo’s lillebror i Enoteca Regionale, der er placeret i den ombyggede kirke San Donato. Ruten fører jer gennem det karakteristiske landskab for Langhe-området, langs store vinmarker og videre ind i maleriske Neive. I overnatter i Treiso, beliggende i midten af Langa del Barbaresco. Denne landsby har været populær som feriedestiantion siden romertiden.

Vandring: ca. 4,5 timer
Distance: 16km
+620m / -380m

Dag 3 Vandring fra Treiso til Cravanzana

På vej til den lille landsby Canta vandrer I langs Rocche di Sette Fratelli - en dyb kløft - der smukt smyger sig mellem vuggende vinmarker. Derpå vandrer I mod San Bovo, hvorfra der er en fantastisk panoramaudsigt og endelig når I blomsterlandsbyen Castino, der ligger flot placeret på en bakketop mellem floddalene Bormida og Belbo. I middelalderen var landsbyen et velhavende omdrejningspunkt med tre klostre og i dag kan I beundre regionens første trøffellund for turister. Ruten fører jer langs en mindre bakkehøjderyg mellem kastanje- og hasselnøddetræer ned til Cravanzana.

Vandring: ca. 5 timer
Distance: 17km
+430m / -530m

Dag 4 Vandring fra Cravanzana til Bossolasco

Fra hasselnøddelundene leder ruten jer gennem det let kuperede terræn, op gennem den øvre del af Belbofloddalen og via Feisoglio til Niella Belbo. Den arkitektoniske stil i denne middelalderlige landsby blev formet af Napoleons fremmarch - derfor tilnavnet ”dei francesci”. Efter et bakkedrag med fantastisk udsigt til søvnige små landsbyer og gamle ruiner, når I San Benedetto og den nærliggende sø. En kort transfer tager jer ud til den velkendte blomsterlandsby Bossolasco.

Vandring: ca. 4,5 timer
Distance: 16km
+380m / -370m

Dag 5 Vandring fra Bossolasco til middelalderlandsbyen Sinio

På denne dag vil terrænet være lidt mere kuperet, som I vandrer langs hasselnøddelundende til landsbyen Serravalle Langhe. Herfra går turen gennem Bric della Vacca og vinmarker til Roddino. Efter et kort hvil ved St. Mary kirken, vandrer I ad stien, der slanger sig op ad bakke til det middelalderlige slot Serralunga d’Alba i landbrugsbyen Sinio, hvor I overnatter. 

Vandring: ca. 5,5 timer
Distance: 17km
+280m / -990m

Dag 6 Vandring fra Sinio til den berømte vinlandsby Barolo

Dagens vandring fører jer gennem lyse hasselnøddelunde og frodige skove til det nærmest magiske beliggende Monforte d'Alba. Det imponerende klokketårn og Scrampipalads kan ses på lang afstand. I det middelalderlige Monforte anbefaler vi en spadseretur gennem de små gyder og en snack i en de mange restauranter og vinbutikker. I fortsætter jeres vandring med en imponerende udsigt ind i dalen til Novello. På denne tur vandrer I til en af Piemontes mest berømte vinlandsbyer, Barolo, hvor en vinsmagning er inkluderet. 

Vandring: ca. 4,5 timer
Distance: 16km
+590m / -640m

Dag 7 Vandring fra Barolo tilbage til Alba

I vandrer gennem nogle af de mest berømte vinmarker i verden, inden I fortsætter ad ruten til den idylliske landsby La Morra - også kendt som ”Langhebalkonnen” på grund af panoramaudsigten, der byder på skue over hele Baroloområdet. På en klar dag kan man endda se de begyndende alpetoppe og Monte Viso. I passerer slottene Verduno og Roddi, inden I atter er tilbage i Alba, hvor I har jeres sidste overnatning.

Vandring: ca. 5 timer
Distance: 12km
+320m / -380m

Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er der ud-checkning og individuel hjemrejse.

Prisen inkluderer

 • 7 nætter på fine turistklasse hoteller og landsteder i Piemonte
 • 7 x morgenmad
 • Bagagetransport mellem hoteller og landsteder
 • Vandrebeskrivelser, kort og andet relevant turistinformation
 • Et direkte nødnummer til brug på turen
 • 1 x vinsmagning i Barolo
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til turens startsted t/r
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
 • Rejseforsikringer
DKK 4.890,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at man rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i dobbeltværelse. Det er muligt at få enkeltværelser på turen og det er også muligt at tage turen alene. Ved at bruge bookingformularen, kan I se de forskellige valgmuligheder.

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting, men I skal selv sørge for transporten til turens startsted, samt efter turens afslutning. Ved ind-checkning på første hotel vil I modtage vandrebeskrivelser, kort og andet relevant materiale.

Afrejsedatoer
Turen afvikles med startdag lørdag fra 31. marts til og med 20. oktober 2018.

Hvis I er 4 personer eller derover, kan vi arrangere andre startdatoer end de nævnte. Afhængig af ledighed på hotellerne kan der tilkomme et tillægsgebyr for gruppen, afhængig af størrelse og årstid.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport

Transporten fra Danmark til Italien t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet. I kan nemt finde den rigtige flybillet via fx momondo.dk eller t2t.dk. Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os, inden I køber flybilletterne.

I kan flyve til Milano eller Torino.

Bemærk: Blue Air har særligt billige direkte flyrejser til Torino fx i juli måned, så start med at tjekke priserne hos dem.

Links
Blue Air
Momondo.dk
t2t.dk

Fra lufthavnen til Alba

Fra Milano
Toget tager cirka 4½ time. Få overblik over den tur via dette link: Rome2Rio.
Det er også muligt at blive kørt (se herunder)

Fra Torino
Tog eller bus tager cirka 1½ time. Få overblik over turen via dette link: Rome2Rio.
Det er også muligt at blive kørt (se herunder)

 

Hvis I kører selv

Kører I selv til Alba er det muligt at parkere ved hoteller for ca. 15€ pr. døgn. Det er ikke muligt at reservere plads. 
 

Transfer

Den letteste måde at komme fra lufthavnen til Alba på, er ved at tilkøbe en direkte transfer.

Transferpriser pr. vej:

Fra Torino (Caselle lufthavnen) til Alba
1-3 personer: kr. 1.060,-
4-7 personer: kr. 1.360,-
8 + peronser: kr. 1.740,-

Fra Milano (Lufthavne Malpensa og Linate) til Alba
1-3 personer: kr. 1.740,- for bilen
4-7 personer: kr. 2.040,- for bilen
8 + personer: kr. 2.560,- for bilen
 

Overnatning

I Alba overnatter I på 4-stjernet hotel og på resten af turen overnatter I på fine turistklassehoteller og charmererende landsteder. Morgenmad er inkluderet på turen.
Nogle steder kan man komme ud for, at der opkræves en lille 'Tourist tax' - denne betales lokalt.

Mad og drikke

Der er inkluderet morgenmad på turen.

Det er ikke muligt at tilkøbe aftensmad på forhånd, men det vil være muligt at købe lokalt på nogle af hotellerne og så er der på alle overnatningssteder fine restauranter inden for kort afstand, så man frit kan vælge efter hjerte og smag.

Sværhedsgrad

Dagsturene som er beskrevet i programmet er i den tunge ende af grad to. Da I er på egen hånd, bestemmer I selv, hvor mange stikveje I vil ud på, men programmet er lagt efter en gennemsnitlig vandretid på 4-5½ time om dagen i kuperet terræn. Læs mere om vores gradueringssystem her.

 
Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, og I bjergene kan der ske mange vejrændringer gennem dagen. For at give et overordnet billede af klimaet i Piemonte, ses Yr.no's data her:

 

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

8 dages vandring i det karakteristiske skønne alpelandskab i Salzkammergut, med overnatning p...
Sværhedsgrad: 1-2
Rejser med hundRejser med Børnerabat
8 dages selv-guidet vandreferie med ophold på 3 gode bjerghoteller i meget smukke egne af Dolo...
Sværhedsgrad: 2
Rejser med Børnerabat
8 dages selvguidet vandreferie fra Dolomitterne til Gardasøen, med overnatning på 3-stj...
Sværhedsgrad: 2
Rejser med hundRejser med Børnerabat
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider