DKK 5.190,00

Italien - Vandring i Dolomitternes naturparker

Denne vandreferie bringer jer gennem tre naturreservater i regionerne Sydtyrol og Belluno, som udgør et af de skønneste områder af Dolomitterne med den tidligere olympiske by Cortina d’Ampezzo i centrum. Dolomitterne er ikke uden grund kommet på UNESCOs liste over verdensnaturarv. Bjergene, som omgiver jer, når op i højder på over 3.000 meter.
 
Undervejs på jeres vandring har I udsigt til bjergsøer, høje tinder, grønne marker med græssende køer og geder samt bjerghytter i traditionel stil. I vil opleve de facinerende Tre Cime, med mulighed fra at se dem fra sider, når I vandre rundt om de imponerende og facinerende klippetinder.
Turen er en individuel selv-guidet vandretur, hvor der er mulighed for at vælge mellem kortere og længere dagsture. Afhængigt af dagsformen vil I måske nogle dage vælge den lange lidt hårdere rute og andre dage den kortere variant. Jeres bagage transporteres fra hotel til hotel, så I kun skal bære jeres dagstursrygsæk.
 • Vandring i Dolomitterne – UNESCO verdensnaturarv
 • Naturreservatet Fanes-Sennes-Braies med bjergsøen Lago di Braies
 • Naturreservatet Dolomiti Ampezzane med Cortina d’Ampezzo
 • Naturreservatet Sexten Dolomitterne med bjergformationen Tre Cime di Lavaredo
 • Ophold på gode bjerghoteller
 • Hver dag mulighed for at vælge mellem en kort eller en længere vandretur
 • Bagagen transporteres fra hotel til hotel
                                          

 

Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst til Niederdorf/Villabassa eller Dobbiaco/Toblach i Pusteria-dalen

Ankomst til hotellet i enten Niederdorf/Villabassa eller Dobbiaco/Toblach i Pusteria-dalen.

Dag 2 Vandring fra Villabassa/Dobbiaco til Prato Piazza/Plätzwiese
Vandretid: 
Kort tur: ca. 11km / ca. 4 timer (ca. 800 meter op, 0 meter ned). 
Lang tur: ca. 14km / ca. 5-6 timer (ca. 800 meter op, 800 meter ned). 
 
Jeres vandreferie starter med en kort transfer til bjergsøen Lago di Braies eller Pragser Wildsee, der vil fascinere jer med sit turkise vand. Her får I de første indtryk af Prags-dalen med mørke nåleskove mod de lyse klippevægge. I fortsætter over sæteren Rossalm og når frem til plateauet Prato piazza/Plätzwiese, hvorover bjergene Dürrenstein og Hohe Gaisl rejser sig. Herfra er der en storslået udsigt. I det fjerne rejser bjergene Cristallo, Tofana og de verdensberømte Tre Cime di Lavaredo sig. 
Hvis I ikke vil gå så langt, kan I vælge en kortere rute, som starter ved kroen Tuscherhof. I følger floden Stolla og passerer små bjerghoteller og klippeformationer formet af vind og vejr, før I når frem til græsarealerne ved Pratopiazza/Plätzwiese, hvor I overnatter. 
 
Dag 3 Vandring fra Prato piazza/Plätzwiese til enten Strudelkopf eller Dürrenstein og retur
Vandretid:
Kort tur: ca.8km / ca. 3-4 timer (ca. 350 meter op, 350 meter ned).
Lang tur: ca. 9km / ca. 4-5 timer (ca. 800 meter op, 800 meter ned). 
 
Også i dag vælger I selv, hvor lang og hård turen skal være. I kan vandre til toppen af enten Strudelkopf på 2.307m (den korte) eller Dürrenstein 2.839m (den lange), som begge ligger i Dolomitternes største naturreservat, Fanes Sennes Braies. 
I starter ud fra Prato piazza/Plätzwiese, der sammen med bjergene Croda Rossa/Hohe Gaisl og Kreuzkofelgruppe er et dejligt natur- og vandreområde i Dolomitterne. Undervejs på begge ruter er der smukke udsigter til Hohe Gaisl, Lavaredos Tre Toppe, Tofana og Monte Cristallo. 
Overnatning: Pratopiazza/Plätzwiese. 
 
Dag 4 Vandring fra Pratopiazza/Plätzwiese til Cortina d’Ampezzo
Vandretid:
Kort tur: ca. 6km / ca. 2 timer (0 meter op, ca. 475 meter ned)
Lang tur: ca. 25km / ca. 7 timer (ca. 600 meter op, 1000 meter ned). 
 
Vandringen fortsætter videre over Pratopiazza/Plätzwiese og ned gennem Knappenfuss-dalen (Valle dei Canopi) til passet Cimabanche/Gemärk, som danner grænsen mellem Sydtirol og Belluno. Herfra kan I gå direkte til Cortina d’Ampezzo eller vælge en længere rute via bjerghytten Ra Stua og rundt langs foden af bjerget Col Rosa, før I når ned til Cortina, der ligger i bunden af dalen midt mellem bjergene. I har to nætter i Cortina og kan slentre rundt i byens gader, hvor smarte butikker ligger side om side med hyggelige caféer og restauranter. 
Overnatning: Cortina d’Ampezzo
 
Dag 5 Vandring rundt fra Cortina d’Ampezzo
Vandretid:
Kort tur: ca. 12km / ca. 3-4 timer (ca. 75 meter op, ca. 975 meter ned).
Lang tur: ca. 15km / (ca. 5 timer (ca. 300 meter op og ned). 
 
Udsigten fra turens udgangspunkt er ganske flot. De høje tinder strækker sig højt op i himlen. Bjergmassiverne Cristallo, Tofane, Fanes og Sorapiss spiller her en væsentlig rolle i dette fine skue. Dagens program inkluderer en rundtur i den dybe dal omgivet af disse høje bjerge. Igen er der to valgmuligheder mellem en kortere tur eller en længere og højere tur. 
Overnatning: Cortina d’Ampezzo
 
Dag 6 Cortina D’Ampezzo til Dürrensee-søen og vandring rundt om Tre Cime

Vandretid:
Korttur: ca. 8km / ca. 3-4 timer , ca. 350 meter op og 350 meter ned.
Langtur: ca 11km / ca. 4-5 timer, ca. 1000 meter op  og 100 meter ned.

Dagen starter med en transfer fra Cortina til Dürrensee-søen. Herfra vandrer I gennem Rienz dalen til de verdensberømte Tre Cime di Lavaredo. der udgør tre høje toppe som ligger lige ved siden af hinanden. Under 1. Verdenskrig var der voldsomme kampe her i området mellem Italien og Østrig-Ungarn, og der er stadig historiske spor fra fortiden i form af bl.a. skyttegrave.
I vandrer videre til Rifugio Auronzo, hvorfra bussen kører til Dobbiaco/Niederdorf (busbilletten er ikke inklderet i prisen - koster ca. 6-7 euro).
For dem der måtte ønske det, er det også muligt at tage transferen om morgenen hele vejen til Rifugio Auronzo, og bruge dagen på at vandre rundt om de tre tinder, inden I tager videre til Dobbiaco/Niederdorf.

 

Dag 7 Vandring rundt fra Sexten/Sesto
Vandretid:
Lang tur: 15km / ca. 6 timer (ca. 575 meter op og 975 meter ned). 
 
Den sidste etape af jeres vandreferie bringer jer til en smuk sidedal i Pusteria-dalen. Fra Versciaco/Vierschach tager I kabelbanen op på Monte Elmo/Berg Helm, hvorfra I kan nyde den smukke udsigt til Sesto/Sexten-bjergene. Hahnspiel, Sillian, Klammbach og Helmhang er nogle af de hytter I passerer på vejen, før I slutter vandreturen nede i Sesto/Sexten. Herfra kører I tilbage til Dobbiaco/Toblach for den sidste overnatning. Den lidt længere vandrerute inkluderer også en tur forbi hytterne Hahnspiel, Sillian, Klammbach og Alpe Nemes, inden I kommer til Kreuzbergpass/ Passo Monte Croce. Herfra vil I tage turen tilbage med bus/tog 
Overnatning: Dobbiaco/Toblach
 
Dag 8 Hjemrejse

Vandreferien er ved at være slut, og det er tid at finde vej hjem eller videre ud i verden.

Prisen inkluderer

 • 3 nætter i Dobbiaco/Toblach i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 2 nætter i Pratopiazza/Plätzwiese i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • 2 nætter i Cortina d’Ampezzo i delt dobbeltværelse med morgenmad
 • Detaljeret vandrebeskrivelse og kort over vandreturene
 • Bagagetransport fra hotel til hotel
 • Transfer eller billetter til kabelbane, bus/tog iflg. program
 • Lokal telefon hotline (tysk, italiensk, engelsk)
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til Italien t/r.
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
 • Afbestillingsforsikring og Rejseforsikring.
 • Evt. lokal turistskat, typisk 1-2€ pr. person pr. nat
DKK 5.190,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelse. Det er også muligt at rejse alene mod et tillæg. Du kan se den enkeltpersontillægget ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

På denne tur er I på egen hånd uden turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og andre praktiske ting, men du skal selv sørge for transporten til turens startsted og hjem igen.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

 

Transport

Flyrejsen fra Danmark til Venedig er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen indtil vi har bekræftet turen.

Links
Momondo
t2t.dk
Norwegian

Fra Venedig til Dobiacco/Toblach
Det letteste sted at få overblik over turen fra Vendig til Dobiacco/Toblach er via hjemmesiden Rome2Rio. Her kan I se de forskellige muligheder for transport og priserne.

Fra Venedig lufthavn er der busforbindelse direkte til Dolomitterne med Cortina Express.
I Cortina skifter i bus - tiderne kan ses både på linket over.

Skulle I ankomme i Cortina for sent til at nå den sidste bus til Dobbiaco (typisk omkring kl 18-19), kan vi arrangere en transfer for jer. Prisen er 60 euro for en bil (max 8 personer).
Vi kan også arrangere transfer fra Venedig Lufthavn (Marco Polo eller Treviso) helt til Dobbiaco. Prisen er kr. 2190,-  for en bil (max 8 personer). 

Fra Innsbruck er der fine togforbindelser via Fortezza til Dobbiaco.

Det er også muligt at tage toget fra Venedig til Dobbiaco, det er dog en lidt længere tur. I kan få et overblik over tiderne fra Venedig Mestre til Dobbiaco på www.trenitalia.com 
 
 
Bil/parkering
Ankommer I i egen bil er der mulighed for at parkere ved/nær hotellet, på en uovervåget parkeringsplads. Turen starter og slutter samme sted.
 
Hvad er lettest?
Det letteste vil være, at leje en bil i Vendig og stille den ved det første hotel. Det vil blive billigere end at tage en transfer fra Venedig til Dobiacco.
Overnatninger
Overnatning er på gode og hyggelige 3-stjernede og til tider 4-stjernede familiedrevne hoteller. 
Overnatningerne i Dobbiaco/Toblach kan også være i Villabassa/Niederdorf.
Vi kan arrangere ekstra nætter i Pusteria-dalen. Pris fra kr. 450,- pr. person.
Mad og drikke
Vi har inkluderet en fyldig morgenmad på hotellerne. 
Frokostpakker kan købes på hotellet. 
Halvpension kan tilkøbes, så aftensmaden er inkluderet på rejsen. Prisen er kr. 1.190,- pr. person. 
 
Bemærk: Der kan ikke tilbydes halv pension i Cortina, så halv pension betyder 5 dage med aftenmåltider.
Sværhedsgrad
Dagsturene som er beskrevet i programmet er grad 2-3. Der er mulighed for at vælge mellem kortere og længere dagsture, hvor højdemeterne også varierer. Afhængigt af dagsformen vil I måske nogle dage vælge den lange løsning og andre dage den kortere variant. De korte vandreture har en gennemsnitlig vandretid på 3-4 timer om dagen, og lange ture ligger på ca. 5-7 timers vandring om dagen. Hertil kommer pauser. 
Uanset hvad I vælger, skal I ikke bekymre jer om bagagen, som transporteres fra hotel til hotel, så I kun skal bære jeres dagstursrygsæk. 
Læs mere om vores graderingssystem her.
Børnerabat

Børnerabat og delte værelser

På denne rejse er der rabat for børn og personer, som deler værelse med "to fuldt betalende voksne". Hvor meget rabat der er afhænger af alder, således:

Børn under 5,99 år: gratis
Børn mellem 6 og 11,99 år: 50% rabat
Børn mellem 12 – 14,99 år: 25% rabat
Personer fra 15 år og op: 10% rabat

Eksempel 1
I er 2 voksne og 1 barn. Her er det meget enkelt, fordi I bor på samme værelse. Barnet får rabat i forhold til ovenstående priser.

Eksempel 2
I er 2 voksne og 2 børn (alder 5 og 13 år). Her har I to muligheder. Hvis I vil bo på to dobbeltværelser, så vil det være fuld pris for alle deltagere. Hvis I vil sove på samme værelse (fx et familieværelse), så vil begge børn få rabat (henholdsvis gratis og 25% rabat)

Eksempel 3
I er 2 voksne og 3 børn (alder: 7, 13 og 15 år). Her vil I sandsynligvis skulle bruge to dobbeltværelser, hvor det yngste barn sover sammen med forældrene. Der vil derfor kun være rabat for det yngste barn på 7 år, som får 50% rabat.

Eksempel 4
I er 3 voksne, som vil sove på samme dobbeltværelse. Her vil den ekstra voksne få 10% rabat.  

Bemærk
På vores bookingformular kan man kun vælge "voksne" og siden kan ikke selv udregne børnerabat. I skal derfor blot skrive detaljerne om børnenes alder, fødselsdato og evt ønsket værelsesfordeling i beskedfeltet, når I booker rejsen. Så sørger vi for at justere prisen efterfølgende.

Det er vigtigt, at I er indforstået med, at det er jeres eget ansvar, når I vælger at tage børn med på turene. I bør tjekke beskrivelserne af sværhedsgraderne og derudfra vurdere, om den konkrete tur egner sig til jeres barn. Generelt anbefaler vi ikke at børn under 15 år er med på ture, hvor sværhedsgraden er over 2.

Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

 
Udstyr

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.?Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

 
Klima
Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra yr.no.
Turen laves i sommerperioden, hvor bjerghytterne holder åbent. 
 
 
Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

8 dages selv-guidet vandreferie rundt om Mont Blanc. Turen går gennem Frankrig, Italien og Sch...
Sværhedsgrad: 3-4
Velegnet til solorejse
8 dages vandring i det karakteristiske skønne alpelandskab i Salzkammergut, med overnatning p...
Sværhedsgrad: 1-2
Rejser med hundRejser med Børnerabat
8 dages selvguidet vandreferie fra Dolomitterne til Gardasøen, med overnatning på 3-stj...
Sværhedsgrad: 2
Rejser med hundRejser med Børnerabat
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider