DKK 7.590,00

Frankrig - Mont Ventoux, vinmarker og Provence

Denne fantastiske vandreferie starter i Avignon - som er på UNESCO’s verdensarvsliste – og slutter i Vaison la Romaine. Vandreturen går igennem de to middelalderlandsbyer Séguret og Gigondas, som ligger højt over Rhône-dalen med udsigt over endeløse vinmarker. Fra Gigondas kommer I forbi Detelles de Montmirail, som er en tagget klippeformation, som tårner over Rhône-dalen – en stor oplevelse og smuk natur. I fortsætter gennem haver og vinmarker til foden af Mont Ventoux og kan på vejen nyde de smukke panoramaudsigter og det varierede landskab. Mont Ventoux er med sine 1912m, den højeste tinde i Provence og bjergets smukke silhuet danner de perfekte rammer om jeres udforskning af Provence.

Højdepunkter på turen

 • En vandretur rundt om Mont Ventoux – det højeste bjerg i Provence
 • Autentiske små landsbyer, hvor der ikke er mange andre turister
 • De berømte vin-landsbyer Séguret, Gigondas og Vacqueyras
 • Den smukke udsigt over de taggede klipper ved Dentelles de Montmirail
 • Den middelalderlige by Vaison la Romaine
Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst til Avignon

I ankommer til Avignon, hvor I indlogeres på turens første hotel. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste og de brostensbelagte gader fortæller en historie, der går helt tilbage til middelalderen. Hvis I har tid til det, så foreslår vi, at I besøger ”Pope’s Palace” og St Benezet-broen.

Dag 2 Gennem Gigondas vinmarker mod Mont Ventoux

Turens første vandredag. Efter morgenmaden køres I fra Avignon til Séguret, hvorfra I starter vandreturen (turen i bil tager cirka 50 minutter). Séguret anses af mange for at være en af Frankrigs smukkeste landsbyer. Fra Séguret går I langs marker på siderne af Rhône-dalen til Gigondas, som er verdensberømt for fortrinlige rødvine.
Fra Gigondas går turen opad indtil I har udsigt over Dentelles de Montmirail – et slaraffenland for vandrere -, hvorefter I går ned til landsbyen Vacqueyras, som ligeledes er berømt for den vin, som produceres her.
Distance: ca. 17km
Vandretid: ca. 5½ time
+350m / -450m

Dag 3 Muscat-vine er gylden nectar

I fortsætter gennem det vilde landskab, indtil I når ruinerne af en gammel kirke, som ligger ved siden af nogle grotter, som var beboet for mange år siden. Herfra går I ned til Beaumes de Venise, hvor I kan nyde et glas Muscatvin. Derfra går turen videre til Le Barroux, som ligger på en bakketop og som er berømt for slottet fra 1200-tallet og de smalle stille gader.
Distance: ca. 15km
Vandretid: ca. 5½ time
+420m / -250m

Dag 4 Til foden af Mont Ventoux

I dag når I frem til Mont Ventoux, som med sin imponerende silhuet har dannet bagtæppe for jeres vandretur indtil nu – med den sneklædte top, som ligefrem skinner i sollyset. I nærmer jer bjerget via små stier gennem gran- og cederskov og når frem til Piaut-kapellet, hvorfra de lokale folk i generationer, har klatret for at bede for regnens komme. I går ned ad pilgrimsstien til Malaucène.
Distance: ca. 13km
Vandretid: ca. 4½ time
+500m / -500m

Dag 5 Op på Mont Ventoux

Dagens udfordring er, at komme til toppen af Mont Ventoux. Ruten starter ved Malaucène i 350 meters højde for foden af Mont Ventoux, hvorfra det går 1100m op til skisportsstedet ved Mont Serein. Det er en god idé at købe ind til en picnic, inden I starter dages vandring og husk at holde de pauser, I har brug for. Der er masser af tid, da check-in ved jeres næste overnatningssted først er fra kl. 17:00). Selve bestigningen er ikke vanskelig og I kommer til at gå op langs nordsiden, som både har skygge og gode vandrestier.
Der ligger kun et overnatningssted på Mont Ventoux. Derfor kan I vælge at tilkøbe 2 aftensmåltider og picnic-frokost hjemmefra, så har det klar til jer på turen. Det vælger I til, når I booker rejsen.
Distance: ca. 14km
Vandretid: ca. 6 timer
+1100m / -0m

Dag 6 Vandredag til toppen

Husk at få jeres picnic-frokost inden I begiver jer ud i dag (ingen butikker før I når frem til cafeen på toppen af Mont Ventoux). Hvis I ikke har bestilt dette hjemmefra, kan picnic bestilles på hotellet. Gør det når I ankommer.

I dag skal I til Provence højeste punkt – Toppen af Mont Ventoux (1912m). Fra toppen har I en vidunderlig 360-graders udsigt over Alperne mod nord, Rhônes sletter og Rhône-flodens på dens vej mod Middelhavet mod syd. Når I har nydt jeres tid på toppen af Mont Ventoux (fx i Cafeen). I går mod øst langs bjergryggen. Den øvre del af bjergkammen er dekoreret med små klynger af blomster. Efter en time på bjergryggen kan I vælge mellem to forskellige ruter. Den ene er hårdere end den anden, men begge fører jer til Mont Serein.

Middel: Mont Serein – Mont Ventoux – Mont Serein (15km – 5½ time –  +600m / -600m)
Udfordrende: Mont Serein – Mont Ventoux – Mont Serein (22km – 7 timer - +650m / -1650m)

Dag 7 Dentellernes østlige balkon

Efter morgenmad bliver I kørt fra overnatningsstedet til Malaucène (tager 15 minutter), hvorfra I begynder dagens vandring. Fra Malaucène går I nordpå langs timian- og rosmarin-bevoksede bakker til den autentiske landsby Le Crestet. I fortsætter til den imponerende by Vaison la Romaine, hvor I kan nyde synet af Frankrigs største arkæologiske område.
Distance: 18km
Vandretid: ca. 6 timer
+400m / -280m

Dag 8 Vaison la Romaine

I dag er turen slut. Vi anbefaler, at I besøger de romerske ruiner i Vaison, inden I begiver jer videre. Hvis I er i byen på en tirsdag, så må I ikke gå glip af byens berømte marked.
Hvis I har købt transport til/fra Marseilles lufthavn, så vil I blive hentet på hotellet i tide til at nå jeres fly.

Prisen inkluderer

 • 7 nætter på 2- og 3-stjernede hoteller og et guesthouse i dobbeltværelser
 • Morgenmad alle dage
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Detaljerede rutebeskrivelser og anden nødvendig dokumentation
 • Transport fra Avignon til Séguret (dag 2)
 • Transport fra Mont Serein til Malaucène (dag 7)
Ikke inkluderet
 • Flyrejse fra Danmark til Frankig
 • Frokost og aftensmåltider
 • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
DKK 7.590,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelse. Det er også muligt at rejse alene mod et tillæg. Du kan se den enkeltpersontillægget ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport / Flyrejse

Flyrejsen fra Danmark til Frankrig er ikke inkluderet i rejsens pris. I kan finde flybilletterne i en flybilletsøgemaskine så som momondo.dk eller t2t.dk. Det er jeres eget ansvar at sikre, at flyene passer med turen start- og slut dato. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde den rette flyrejse.

Bemærk: Vi anbefaler, at I venter med at købe flyrejsen indtil vi har bekræftet turen.

Med Fly til Marseille, Nice eller Paris

Marseille
Det hurtigste er at flyve til Marseille. Herfra tager man toget (flere daglige afgange) til Avignon, som tager cirka 35 minutter og koster omrking 190kr pr. person.

Via dette link til Rome2Rio, kan I få et overblik over turen fra Marseilles til Avignon.

Nice
Det næst hurtigste er at flyve til Nice og derfra tage toget til Avignon. Fra Nice tager I toget (flere daglige afgange) til Avignon, som tager cirka 3 timer og koster omkring 470kr pr. person.

Via dette link til Rome2Rio, kan I få et overblik over turen fra Nice til Avignon.

Paris
Den sidste mulighed er at flyve til Paris, hvorfra man også kan tage tog til Avignon. Togturen tager ikke mere end cirka 2-3 timer i højhastighedstog, men I skal være opmærksomme på at prisen for denne tur er cirka 800-900kr pr. person.

Via dette link til Rome2Rio, kan I få et overblik over turen fra Paris til Avignon.

Kør selv

Det er også muligt at køre selv og parkere ved det første hotel. I så fald kan vi arrangere en transfer tilbage til bilen (fra Vaison la Romaine til Avignon). Denne koster 1190kr for 1-4 personer. I kan tilvælge denne mulighed ved booking.

Via dette link til Rome2Rio, kan I få et overblik over turen fra Vaison la Romaine til Avignon (hvis I vil arrangere det selv)

Mad og drikke

På denne tur er der inkluderet morgenmad alle dage. Der kan købes ind til frokost overalt og det er let at finde aftensmåltider alle aftener - bortset fra dagene på Mont Ventoux. Det er både muligt at købe en måltidspakke, som kun gælder Mont Ventoux og en måltidspakke, som gælder hele ferien.

Aftensmåltidspakke på Mont Ventoux
På Mont Ventoux er der kun et sted at spise og et sted at købe frokost til vandreturen til toppen. Derfor har vi lavet et muligt tilkøb, som lyder på

 • 2 aftensmåltider (dag 5 og 6)
 • Picnic-frokost (til dag 6)

Pris: 690kr pr. person
Du kan bestille dette, når du booker rejsen.

Aftensmåltidspakke hele ferien
Med denne version, får I serveret aftensmåltider hele ferien. Drikkevarer til maden er ikke inkluderet, så det skal I selv bestille og betale i forbindelse med måltiderne.

 • 7 aftensmåltider alle dage
 • Picnic-frokost (dag 6)

Pris: 2.190kr pr. person
Du kan bestille dette, når du booker rejsen

Overnatninger

På denne tur overnatter I på nøje udvalgte 2- og 3-stjernede hoteller. Undtagelsen er på selve Mont Ventoux, hvor I overatter på det familiedrevne guesthouse Le Chalet Ventoux Serein, hvor der kun er fem værelser i alt.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.  

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Udstyr

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. Du modtager en rabatkode ved køb af rejse. Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området kommer her en oversigt. Data er fra yr.no.

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

8 dage selvguidet vandring i Frankrig, gennem middelalderlige landsbyer til Middelhavet ved den fran...
Sværhedsgrad: 2-3
7 dages imponerende vandreferie langs den franske riviera med bagagetransport   &nbs...
Sværhedsgrad: 2
Velegnet til solorejse
Vandreferie langs Korsikas kyst. Turen går fra Porto Ota til Cargèse og jeres bagage tr...
Sværhedsgrad: 3
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider