DKK 12.490,00

Portugal og Spanien - Camino-vandring langs Atlanterhavet fra Porto til Santiago de Compostela

Udover den franske Camino (gennem Spanien) så er den portugisiske den mest populære. Der er to ruter fra Porto til Santiago, den traditionelle og så den lidt nyere kystrute langs Atlanterhavet, og de seneste år er kystruten blevet fantastisk populær - og det er ikke uden grund. Turen starter i den farverige Unesco-by Porto og fører jer gennem charmerende byer langs kysten i det nordlige Portugal, inden I med færge krydser ind i Galicien. Første uge af vandringen bugter ruten sig tæt langs den atlantiske kystlinje, inden den krydser den spanske grænse og herfra følger den traditionelle portugisiske Camino, gennem smukke skove, maleriske landsbyer og forbi historiske ruiner, inden I øjner katedralens spir i det fjerne, som bekræftelse på, at I nærmer jer Santiago de Compostela.

Ruten
Caminho da Costa, som ruten hedder, er et dejligt alternativ til den almindelige portugisiske Caminorute. Turen fra Porto til Santiago er ca. 235 km, og stigningerne er ikke voldsomme. I vandrer langs stier, småveje, stranden og gennem småbyer. I vandrer gennemsnitligt 20 km. om dagen, og med den længste strækning på 29 km. og den korteste på blot 14km, vil der være nogle dage der kræver mere end andre.

Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst til Porto

I vil starte jeres Camino-vandring mod Santiago de Compostela i smukke og farverige Porto, med sin UNESCO-listede gamle bydel, maleriske flodbred og ikke mindst hjemstavnen for portvin. Oplev det bedste af portugisisk gæstfrihed i den livlige by, inden jeres vandring langs Caminho da Costa starter.

Dag 2 Vandring fra Porto til Póvoa de Varzim

Vandring ca. 6 timer  (23 km +157/-157m)

I dag starter I med at tage metroen til Matosinhos for at undgå den knap så interessante udkant af Porto. I hopper af metroen ved stoppet ”Mercado”, hvorfra jeres caminotur begynder med vandring langs Atlanterhavets kystlinie. Dagen vil bringe jer gennem små fiskerlandsbyer, små borge og kirker. I passerer også den forhistoriske ruin Castro San Paio og I er omgivet af smukke sandstrande det meste af dagen.

Dag 3 Vandring fra Póvoa de Varzim til Esposende

Vandring ca. 5,5 timer (21 km +194/-202)

I dag starter I med at tage en spadseretur langs den smukke havn i Póvoa de Varzim og udforske byens middelalderlige kvarter, inden I fortsætter jeres Caminovandring. Gå op til Convento de Santa Clara for at få de bedste udsigter over byen og den nærtliggende kyst. På jeres vej til Esposende vil I krydse naturkystparken Parque Natural do Litoral Norte.

Dag 4 Vandring fra Esposende til Viana do Castelo

Vandring ca. 6 timer (24km + 122 / -112m)

I dag fortsætter jeres Camino kystnære vandring fra Esposende gennem naturkystparken mod Viana do Castelo. Benyt lejligheden til at smage det lokale køkken, udforske det historiske centrum af byen og tage kabelbanen til Basílica de Santa Luzia for at opleve den imponerende udsigt. Legenden siger, at da romerne nåede Viana i det første århundrede f. kr., var de så imponerede af byens skønhed, at de troede de havde nået paradis.

Dag 5 Vandring fra Viana do Castelo til Vila Praia de Ancora

Vandring ca. 4 timer (18 km + 150m / -142m)

I dag forlader I Viana do Castelo og fortsætter langs den smukke Atlanterhavskyst mod nord. I dag er en let dag, hvilket giver jer masser af tid til at nyde et afslappet tempo og I har tid nok til at få mest ud af de kystbyer og byer langs vejen.  I overnatter i kystbyen Vila Praia de Ancora.

Dag 6 Vandring fra Vila Praia de Ancora til A Guarda

Vandring ca. 4 timer (15 km + 150m / -142m)

Fra Vila Praia de Ancora fortsætter I ad den kystnære Camino mod Caminha, der ligger lige ved Minho flodens munding ud i Atlanterhavet. Her tager I den lille færge, Santa Rita de Cássia over floden Minho til Galicien. Der er ca. 10 overfarter om dagen fra Caminha til A Guarda (sejler dog ikke mandage). Billetten koster ca. 3 € og er ikke inkluderet. Fra færgen har I valget om enten at vandre direkte til A Guarda eller tage en omvej langs flodmundingen, hvor udsigterne er turen værd. (ca. 4km længere). Hvis I har tid og overskud, når I ankommer til A Guarda, anbefaler vi at I besøger byens berømte bakketop Castro, hvor I finder nogle imponerende antikke ruiner fra romerske bosættelser.

Dag 7 Vandring fra A Guarda til Baiona

Vandring ca. 8 timer (29 km + 496 / -540m)

Hvis ikke I nåede at se den arkæologiske perle Santa Tegra Castro i går, så anbefaler vi kraftigt, at I besøger de antikke bosættelse-ruiner, beliggende med udsigt over havet, inden I vandrer videre vinområdet Rías Baixas til den elegante badeby Baiona. Her anbefaler vi en gå tur langs havnen, et besøg ved den imponerende Monte Real fæstning, samt nyde den gode kombination af skaldyr og Rías Baixas hvidvin.

Dag 8 Vandring fra Baiona til Vigo

Vandring ca. 6 timer (23km + 320/-318)

Nu er I ved at være halvejs på jeres vandring mod Santiago de Compostela. I dag vil I fortsætte langs kysten fra Baiona til Nigrán og derfra videre til byen Vigo. I vil nyde den fantastiske udsigt over bugten Vigo, med de smukke Cíes-klippeøer. På en varm dag, kan man gøre holdt ved stranden Praia América i Nigrán, hvor de har ”blåt flag” som vi kender det herhjemme. Nyd en hurtig dukkert, inden den sidste vandrestrækning til Vigo.

Dag 9 Vandring fra Vigo til Redondela

Vandring ca. 4 timer (14km +353/ -347m)

Fra byen Vigo, vandrer I rundt langs Vigo-bugten. Dagens distance er kort, så I har mulighed for at nyde et mere afslappet tempo eller tage ekstra lange pauser. Jeres stop for natten er byen Redondela, hvorfra jeres vandrerute i morgen vil slutte sig til den oprindelige portugisiske Camino mod Santiago de Compostela.

Dag 10 Vandring fra Redondela til Pontevedra

Vandring ca. 4 timer (16km + 353 / -347m)

I dag er jeres sidste vandredag langs kysten, endnu en relativ kort dag, så I har tid til de sidste oplevelser langs Atlanterhavet. Stop fx for at prøve de berømte østers i fiskerbyen Arcade. Jeres overnatningsby er Pontevedra, med sit naturskønne historiske centrum. Vi anbefaler også, at I bruger lidt tid på at udforske den gamle bydel med dens mange romanske kirker og maleriske granit torve.

Dag 11 Vandring fra Pontevedra til Caldas de Reis

Vandring ca. 6 timer (24km + 244 / -241m

Som I vandrer ud af Pontevedra, leder caminoen jer gennem kastanjelunde og fyrtræ- og eucalyptusskove. I landsbyen Ponte Cabras vandrer I forbi den fine præstegård Santa María de Alba. Ved Lombo da Maceira, vil en en statue af Sankt James med sin stok vise jer vejen og inden I når frem til Caldas de Reis, passerer I den lille landsby Tivo med et fint springvand.

Dag 12 Vandring fra Caldas de Reis til Padrón

Vandring ca. 4,5 timer (18 km + 268 /-285)

Fra Caldas de Reis krydser I floden Umia og passerer de varme kilder, der i Romertiden navngav byen. Ruten bringer jer atter gennem skove og gradvist stiger i op til landsbyen Santa Marina. I fortsætter ad Caminoen gennem fyrskov til dagens destiantion: byen Padrón. 

Dag 13 Vandring fra Padrón til Santiago de Compostela

Vandring ca. 6 timer (25 km + 448 / -202)

Jeres sidste vandredag bringer jer gennem en række små landsbyer på vej mod den historiske helligdom A Esclavitude. I nærheden på en bakketop ligger ruinerne af et fort kaldet Castro Lupario. Kort herefter vil I se nogle af de ældste vejkors i Galicien. Som I vandrer mod Agro dos Monteiros vil de berømte spir af Compostela katedralen dukke up i horisonten - målet er nært. I passerer ruinerne af slottet A Rocha Vella, som I nærmer jer Santiago de Compostela, hvor turens sidste nat foregår.

Dag 14 Hjemrejse

Efter morgenmad er der udchekning og hjemrejse, men vi anbefaler, at I tager jer tid til at gå lidt rundt om opleve denne perle af en by. Lille, levende og historisk, med dens UNESCO-registrede gamle bydel, der kan virke helt fortryllende. Santiago de Compostela er ikke kun et sted for pilgrimme, men lokale og studerende vrimler også frem i bybilledet.

Prisen inkluderer

  • 13 nætter i delt dobbeltværelse på nøje udvalgte hoteller (2-3 stjernede)
  • Halvpension i de små byer (på når dag 1,7,8 og 13)
  • Detaljerede beskrivelser af dagsruterne (rutekort, rutebeskrivelser, info om relevante turistattraktioner samt vigtige telefonnumre.)
  • Pilgrimspas
  • Transport af bagage fra hotel til hotel
  • Direkte telefonnummer til en servicehotline, der gælder under hele turens længde
Ikke inkluderet
  • Transport til turens startsted t/r
  • Færgetur + anbefalet metro dag 1 (få euro)
  • Administrationsgebyr kr. 145,-
  • Afbestillingsforsikring og rejseforsikring. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring
DKK 12.490,00

Praktisk info

Om rejsen
Prisen er baseret på, at I rejser to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er muligt at få enkeltværelser og at eventuelt tage turen alene mod et tillæg.
 
Turen kan påbegyndes alle dage hele året rundt på nær onsdage (da færgen ikke sejler på mandage).
 
På denne tur er I på egen hånd og er jeres egen turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og vigtigst af alt: Transport af bagagen fra hotel til hotel.
 
Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.
Transport
Transporten fra Danmark til Porto t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet. I kan nemt søge, bestille og betale flyrejsen på fx momondo.dk eller t2t.dk. Vi anbefaler, at I booker turen hos os, inden I booker flyrejsen for at sikre, at der er plads på hotellerne. I er velkomne til at kontakte os, hvis I vil have hjælp til at finde flyrejsen.
 
Den letteste løsning er at flyve til Porto på udrejsen og hjem fra Santiago de Compostela. 
I sommerhalvåret er der direkte fly fra København til Porto.
Fra Santiago - og som alternativ løsning til Porto - findes der mange forbindelser med en enkelt mellemlanding til fornuftig pris.
 
Links
Momondo
t2t
 
Lokal transport 
Ved ankomst til lufthavnen i Porto er det lettest at tage en taxa til første hotel. 
Ligeledes er det lettest at tage en taxa fra sidste hotel til Santiago de Compostla lufthavn.

Hvis I ønsker at tage tilbage til Porto efter turen kører der én direkte afgang de fleste dage med bus, mellem Santiago de Compostela og Porto lufthavn (turen tager ca. 3 timer). Få overblik over den tur via dette link:
 
Overnatning
Til overnatningerne er håndplukket familiedrevne hoteller og gæstehuse for deres karakter og varme gæstfrihed. Standarden er 2-3 stjernet turistklasse. Hotellerne ligger centralt i byerne og tæt på Pilgrimsruten.
 
Ekstra nat i Santiago de Compostela i delt dobbeltværelse med morgenmad:  590 kr. pr. person
Mad og drikke
Standardpakken inkluderer halvpension undtagen aftensmad første og sidste aften, samt aftenen i Baiona. 
Morgenmaden, der tilbydes, vil afhænge af hotellet. Kontinental morgenmad er normen. En sædvanlig løsning vil være en morgenbuffet som inkluderer frugt, brød, kager, ost, pålæg, kaffe, te og juice. Hvis der er et særligt morgenmadsprodukt, som du er vant til, anbefaler vi, at du medbringer det eller køber det i det lokale supermarked.
 
Aftensmaden vil normalt være en "Pilgrimmenu", hvor man kan vælge mellem tre forretter, tre hovedretter og dessert. Forretterne omfatter normalt suppe, salat eller fisk. Hovedretterne er normalt fisk eller kød med pommes frites, kartofler og brød. Som regel er der mulighed for en vegetarret. Til dessert f.eks. cheesecake, crème karamel eller is. 
Maden vil variere afhængigt af området, da hvert område har sine egne sæsonbetonede og lokale retter og specialiteter. For eksempel vil fiskene være mere almindelige i Galicien, den nordlige kyst og de portugisiske kystregioner end i andre områder inde i landet.
 
Mht. frokost anbefaler vi, at I enten køber ind i den lokale butik i jeres overnatningsby eller stopper i byerne langs ruten for at købe basale forsyninger, herunder vand, snacks, frugt, etc ... 
I kan også spise på små caféer undervejs. Jeres vandrenoter vil indeholde vejledninger til vandposter og spisesteder. 
 
Sværhedsgrad
Dette er tur af sværhedsgrad 2. Selv om dagsmarcherne er relativt lange for en grad 2 (i gennemsnit 23 km og af 5-7 timers varighed), kategoriseres denne tur som lettere vandring ad gode stier og småveje. Bagagen bliver transporteret, og du går kun med en lettere dagtursrygsæk. 
Læs mere om vores graderingssystem her.
Rejseforsikringer
Det anbefales at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring.  Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

 

 

Udstyr
Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen www.friluftsland.dk.  Du modtager en rabatkode ved køb af rejse. Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.
 
Vi anbefaler at bruge vandrestave, som giver ekstra stabilitet og støtte. 
Generelt, får man ikke lov til at tage dine vandrestave med som håndbagage af sikkerhedsmæssige årsager. Vandrestavene skal derfor pakkes i den ind-checkede bagage, hvorfor de skal kunne foldes sammen. Mest normalt er teleskopiske vandrestave. 
Der vil undervejs være mulighed for at købe vandrestave i flere af byerne. 
 

 

Klima
Denne del af Pilgrimsruten ligger relativt lavt, og det milde klima gør, at turen kan gennemføres hele året. Turen er dog mest populær fra marts til oktober. Om foråret og i de tidlige sommermåneder samt sensommeren/efteråret er stierne ikke så overrendte. Om sommeren er dagene længere, men der er til gengæld også en del vandrere på stierne, især i juli og august, hvor det kan blive ret varmt. 
Tjek vejrmeldingen inden afrejse, så I ved hvordan I skal pakke til den pågældende periode. 
 
Her ses vejrstatistikken for Santiago de Compostela fra yr.no:

 

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Variationer af denne rejse

Caminoen - Fra Sarria til Santiago

Dette er den sidste del af den franske rute. Den klassiske Camino. Turen varer i 7 dage.

Gå til rejse »
Caminoen - fra Sarria til Finisterre

Denne rute tager jer fra Sarria, gennem Santiago og til Finisterre ved Atlanterhavet.

Gå til rejse »
Caminoen - Ponferrada til Santiago, 11 dage

Denne tur tager jer de sidste 200km af den franske rute. Turen tager 11 dage.

Gå til rejse »

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

Individuel vandreferie ad Pilgrimsruten også kendt som Caminoen. Overnatning på hoteller...
Sværhedsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
11 dages selv-guidet vandreferie ad Pilgrimsruten fra Sarria via Santiago de Compostela til Finister...
Sværhedsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
Individuel vandreferie ad Pilgrimsruten også kendt som Caminoen. Overnatning på hoteller...
Sværhedsgrad: 2
pilgrimsvandringCaminoenVelegnet til solorejse
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider