DKK 4.290,00

Portugal - Vandreferie rundt om Madeira

På denne vandreferie kommer I til at opleve Madeira på en helt særlig måde. I løbet af turen vil I komme til at forstå, hvorfor netop denne ø i Atlanterhavet er så imponerende og så unik. Der er den rå kystlinje, de grønne bakker og de små bugter - som egner sig særdeles godt, når man har lyst til en svømmetur. Der er tætte skove og solbeskinnede bananplantager.

Blomsterøen Madeira byder på et dejligt klima året rundt og et yderst varieret landskab, som danner den perfekte ramme om denne vandreferie. Atmosfæren på øen er noget for sig og de venlige og traditionsbundne lokale beboere er yderst gæstfrie og stolte over deres ø og kultur, som de gerne deler med besøgende. På denne tur kommer I til at opleve alle sider af Madeira.

Dagsetaperne på denne vandreferie foregår langs solide og meget varierede stier - som indimellem kan være meget smalle. Mange af stierne går langs kysten og langs "levadas" (kanaler), hvor det er vigtigt ikke at være bange for højder og at have et godt fodfæste. Det er desuden vigtigt at være i god form til denne vandretur, hvor dagsetaperne maksimalt tager 5 timer.

Højdepunkter på turen

 • Den smukke kystlinje på Madeira
 • Et væld af eksotiske blomster
 • Naturskabte "swimmingpools" skabt af lava
 • Den dejlige hovedstad Funchal
Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst til Porto da Cruz

I ankommer til hotellet i Porto da Cruz. Herefter har I tid til at se jer omkring og nyde omgivelserne. Vi kan fx foreslå et besøg på den sidste sukkermølle, hvor I kan prøvesmage den velkendte ”poncha”, som er en drik lavet af sukker, honning og friskpresset appelsinjuice.

Dag 2 Rundtur langs den vilde nordkyst

Efter en kort transfer til Machico, går I langs den imponerende nordkyst langs en af de gamle veje, som i gamle dage blev brugt til at bringe forsyninger til vingårdene. I dag er det en af Madeiras bedste vandreruter, som fører til Porto da Cruz. Husk at nyde de smukke udsigter.

Vandretid: ca. 4½-5 timer
Distance: 15km
+550m/-550m

Dag 3 Santana – Sao Jorge – Sao Vicente og den stille nordkyst

I starter dagens vandretur i den smukke landsby Santana, som er kendt for de smukke huse. Stien fører jer forbi smukke panoramaer, hvor I fra oven kan skue ned på den imponerende kystlinje. I går mod byen Sao Jorge og kommer forbi små haver med vindruer, sukkerrør, grøntsager og frugt – men også store kampesten og små vandfald. Ved vandreturens slutsted kan I se langs hele nordkysten fra Porto Moniz til Ponta de Sao Lourenco. Hvis vejret tillader kan I se helt til naboøen Porto Santo, som ligger nord for Madeira. Den smukke levada fører jer herefter igennem jungle-lignende vegetation til kilderne og vandfaldet ved Ribeiro Bonito.

Vandretid: ca. 4½-5 timer
Distance: 15km
+650m / -150m

Dag 4 Sao Vicente – Porto Moniz

I starter dagen med at blive kørt til bjergene, hvor I bliver sat af i området ”Paul da Serra high plateau”. Dagens vandretur fører jer tættere på Madeiras grønne bjerge gennem laurbærlunde – som delvist er på UNESCOS verdensarvsliste. Den berømte sti Levada Ribeira de Janela fører jer igennem flere tunneller, før I når til dalen ved kystbyen Porto Moniz – hvor udsigten i øvrigt er fantastisk. Byen er berømt for de naturligt dannede bassiner, som er skabt af sort lavasten.

Vandretid: ca. 3½ - 4 timer
Distance: 11km
+150m / -350m

Dag 5 Porto Moniz – Calheta, Lavada Nova

Efter at have nyt en dejlig espresso sammen med et glas Anona eller Maracuja-likør er det tid til at opleve den smukke sydvestlige kyststrækning. Turen tager jer igennem små landsbyer og I vil kunne nyde de smukke grønne bakker, som falder brat ned mod havet. Prazeres er en af de hyggeligste byer på Madeira. I får lynhurtigt en fornemmelse af, hvordan de lokale lever deres liv på denne del af øen.
I løbet af dagens vandring vil I opleve grønne dale, små skove, de imponerende klipper og I vil hele tiden støde på nogle af de mange blomster, som vokser på øen. I overnatter i byen Calheta, som har en dejlig sandstrand og en elegant marina.   

Vandretid: ca. 4½-5 timer
Distance: 17km
+50m / -650m

Dag 6 Funchal, Lavada do Norte

Dagen starter igen med en kort køretur, hvor I køres langs sydkysten og til startpunktet for dagens vandring. I går langs Levada do Norte, hvor I atter bliver forkælet med spektakulære udsigter. I kommer igennem dejligt duftende eukalyptusskove, langs opdyrkede terrassemarker og gennem små landsbyer så som Quinta Grande og Campanario til Cabo Girao, som byder på et imponerende skue med den stejle klippeside. Herfra er der en smuk udsigt over terrassemarkerne under jer, kysten og øens hovedstad Funchal.

Vandretid: ca. 5 timer
Distance: 15km
+250m / -150m

Dag 7 Rundtur til Monte og de botaniske haver

I dag tager i kabelbanen gennem pilgrimsmålet Monte, som ligger over byen Funchal. Efter I har besøgt Nossa Senhora do Monta-kirken, begynder I feriens sidste vandring. Stien fører jer gennem Ribeiro de Joao Gomes-dalen og gennem den subtropiske vegetation. Hele dagen går det nedad i dag. På vejen kommer I forbi vandfald og kløfter. Vi vil varmt anbefale, at I stopper ved de fantastiske botaniske haver, som giver et godt indblik i øens utroligt forskelligartede og eksotiske planteliv.

Vandretid: ca. 3 timer
Distance: 8km
+100m / -550m

Dag 8 Hjemrejse

Så er turens sidste dag kommet og det er tid til at tage hjem. Det er både muligt at booke ekstra nætter i Porto da Cruz før turen eller ekstra nætter i Funchal efter turen.

Prisen inkluderer

 • 7 nætter på dejlige 2- og 4-stjernede hoteller i dobbeltværelse
 • Morgenmad alle dage
 • Velkomstmøde
 • Bagagetransport mellem hotellerne
 • Alle transporter nævnt i dagsprogrammet
 • Billet til kabelbanen på dag 7
 • Bustur fra Cabo Girao til Funchal
 • Detaljerede rutebeskrivelser og anden nødvendig dokumentation
 • Service hotline
 • GPS-data for de som ønsker dette
Ikke inkluderet
 • Flyrejse fra Danmark til Funchal t/r
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
 • Rejseforsikring
 • Afbestillingsforsikring
DKK 4.290,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at I rejser minimum to deltagere sammen og overnatter i et dobbeltværelse. Det er også muligt at rejse alene mod et tillæg. Du kan se den enkeltpersontillægget ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

På denne tur er I på egen hånd uden turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og andre praktiske ting, men du skal selv sørge transporten til turens startsted.

Afrejsedatoer
Denne tur er det muligt at starte på tirsdage, torsdage og lørdage fra den 6. januar - 15. december 2018

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport

Transporten fra Danmark til Funchal er ikke inkluderet i rejsearrangementet. I kan nemt finde en egnet flyrejse hos fx momondo.dk eller t2t.dk.

Norwegian har direkte fly fra København til Madeira hver lørdag fra d. 28. oktober 2017 - 28. april 2018. Hvis ikke denne passer jer, vil vi anbefale, at I bruger en flybilletsøgemaskine (links herunder). Det er også muligt at få direkte fly torsdag-torsdag med Condor fra Hamborg.

Links
Momondo
t2t
Norwegian
Condor

Ved ankomst til Funchal

Fra lufthavnen i Funchal er det let at tage en bus til Porto da Cruz. Turen tager cirka 30 minutter. Det er også muligt at tage en taxa, som koster cirka 30 euro for bilen.

Når I skal hjem

Turen fra det sidste hotel til lufthavnen tager cirka en times tid med bus. Igen er det også muligt at tage en taxa for 30 euro, som tager cirka 30 minutter.

Overnatning

På turen overnatter I på 4-stjernede hoteller fire af nætterne og på særligt udvalgte og charmerende 2-stjernede hoteller lige ved vandet i to nætter. Morgenmad er inkluderet

Ekstra nætter

Det er muligt at købe ekstra nætter i Porto da Cruz inden turen eller ekstra nætter i Funchal efter turen. Priserne er som følger:

Porto da Cruz
Dobbeltværelse: 390kr pr. person pr. nat
Enkeltværelse: 490kr
Priser er inkl. morgenmad

Funchal
Dobbeltværelse: 490kr pr. person
Enkeltværelse: 890kr
Priser er inkl. morgenmad

Mad og drikke

På turen får I morgenmad alle dage. Det er dog også muligt at tilvælge halv pension på turen for 1390kr pr. person.

Sværhedsgrad

Dagsturerne som er beskrevet I programmet er grad 3.  Læs mere om vores graderingssystem her.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal man i stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

 
Udstyr

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. Du modtager en rabatkode ved køb af rejse. Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede klimaet på Madeira, ses yr.no's data her:

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider