DKK 4.190,00

Rumænien - Vandreferie i Transsylvanien

Europas største bjergkæde Karparterne bugter sig smukt igennem Rumænien og når man vandrer rundt i landskabet her, får man en fornemmelse af, at deres tid kører med en langsommere hastighed, end man er vant til. Perfekt sted til en vandreferie for både krop og tanker.
Bjergmassiverne Bucegi og Piatra Craiului er nogle af de mest populære i Rumænien og i dette område er der en fantastisk diversitet af flora og fauna, med alpine sætere, grønne skove og smukke bjerglandskaber. Majestætisk placeret i landskabet møder I middelalderlige borge og I kommer blandt andet forbi det berømte slot i Bran, der eftersigende skulle være hjemsted for selveste Dracula.

Ruten

Vandringen på denne tur er vurderet til niveau 2 på vores graderingsskala.
De daglige vandringer ligger på 5-6 timer i bakket terræn. Alle med en almindelig god vandreform kan være med her. 

Højdepunkter på turen

 • 8 dages selv-guidet vandreferie mellem gæstehuse og bjerghytter i det fortryllende Transsylvanien
 • 7 x aftensmad
 • 6 x frokost/picnic
 • 7x morgenmad
 • Bagagetransport mellem overnatningsstederne
 • Storslåede panoramaudsigter over Europas største bjergkæde - Karparterne
 • Vandring der både tager jer over frodige sætere, gennem grønne skove og langs fantastiske bjergtoppe
 • Draculas egen baghave ved Bran-slottet er en oplevelse værd
 • I bliver udstyret med veludførte vandrebeskrivelser, kort og et 24-timers nødnummer
 • Alle transporter med bil, bus eller tog fra I ankommer til togstationen i Bukarest og til I er retur, er inkluderet i prisen
Overblik
Sværhedsgrad:
1
2
3
4
5
6
Afrejse i månederne:
nov
dec
jan
feb
mar
apr
maj
jun
jul
aug
sep
okt
Datoer

Hvis I kan vælge datoen i rejsens kalender, så kan turen starte den dato.

Kunderne siger

Rejseplan Se alle dageLuk alle dage

Dag 1 Ankomst til Bukarest

I vil blive budt velkommen på togstationen i Bukarest, hvor I bør ankomme senest kl. 14.00, hvis I ikke vil have en privat transfer til starthotellet. – Se mere under Transport i turens Praktiske oplysninger.
På togstationen får I udleveret alt relevant materiale til turen og bliver hjulpet på toget, der tager jer til startbyen Zarnesti, hvor der er aftensmad på overnatningsstedet.

 

Dag 2 Zarnesti-slugten

Vandring: ca. 5 timer, 15 km. +800m / -300m

Turens første vandring fører jer via Piatra Crailului-massivet (Kongens klipper), frem til en hyggelig bjerghytte. På vejen hertil krydser I igennem den fascinerende Zarnesti slugt, hvor klippevæggene står 200 meter lodret op omkring jer. I overnatter i Magura denne nat.

Dag 3 Draculas slot i Bran

Vandring: ca. 4,5 timer, 14 km. +300m /-600m

I dag vandrer I på en bakkekam, der fører jer ned til Bran slottet - også kendt som Draculas slot. Det er opført i 1400-tallet med formålet at beskytte Transsylvanien mod invasion af Osmannerne. Desuden fungerede det som toldstation, hvor der blev opkrævet 3% af de varer, der blev fragtet ind og ud af Transsylvanien. Det er et imponerende bygningsværk i fantastiske omgivelser og med Bram Stokers Dracula i tankerne er stemningen sat. Efter et evt. besøg på slottet (ca. 8 € pr. person) vil en transfer tage jer tilbage til overnatningsstedet i Magura.

 
Dag 4 Vandring over sætere og gennem skove i Piatra Crailului National Park

Vandring: ca. 4,5 timer, 13km. +300 /-250m

I dag går vandringen over sætere, gennem store fårefolde og grønne skove. På vejen vil I komme gennem små charmerende landsbyer og jeres overnatning foregår i Ciocanu – en simpel traditionel rumænsk bjerglandsby.

 
Dag 5 Vandring gennem spredte rumænske landsbyer

Vandring: ca. 4 timer, 14 km. +250m/-150m

I forlader i dag Piatra Craiului massivet og vandrer gennem idylliske ”postkort”-landskaber, mellem de spredte landsbyer. Landsbyerne har små oldgamle huse og ligger for foden af Bucegi-massivet. Indbyggerne i området er typisk kvæg og fåreavlere og derfor findes der også en lang tradition af ostefremstilling. I overnatter i landsbyen Moieciu.

Dag 6 Vandring ved Bucegi-massivet

Vandring: ca. 6 timer, 18 km. +650m/-900m
(mulighed for kortere version: ca. 4 timer, 12 km. +400m /-700m)

På denne dag vandrer I ved Bucegi-massivet. Her er landskabet malerisk med bølgende grønne bakker og bjergenes rå klipper der kigger igennem bevoksningen. I overnatter i landsbyen Simon.

Dag 7 Engen ved Gutanu

Vandring: ca. 6 timer, 18 km. +700m/-900m

På jeres sidste vandredag, fortsætter I vandringen ved Bucegi-massivet. Stierne bringer jer gennem engen ved Gutanu og langs de lodrette klippevægge der udgør Bucegi-massivets bakkekam. Fra juni måned vil man her opleve hyrder i landskabet, der hver især passer deres dyreflokke. Falder man i god snak med dem, kan man være heldig at få lov at smage noget af deres lokalt fremstillede ost, som området er kendt for. Også denne dag er landskabet fantastisk og da det er jeres sidste dag, så husk at suge det hele til jer.
I overnatter i byen Bran.

 
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er der transfer fra Bran til Brasov, hvorfra toget kører til Bukarest.

Prisen inkluderer

 • 1 overnatning Zarnesti
 • 2 overnatninger i Magura
 • 1 overnatning i Ciocanu
 • 1 overnatning i Moieciu de Sus
 • 1 overnatning i Simon
 • 1 overnatning i Bran
 • 7x morgenmad
 • 6x frokost/madpakke
 • 7 x aftensmad (2-3 retter)
 • Togbillet fra Bukarest til Zarnesti (dag 1)
 • Togbillet fra Brasov til Bukarest (dag 8)
 • Alle lokale transfers i forbindelse med programmet, med enten bil, bus eller tog
 • Bagagetransport mellem guesthouses og bjerghytter
Ikke inkluderet
 • Transport fra Danmark til turens startsted t/r.
 • Drikkevarer i forbindelse med inkluderede måltider
 • Rejseforsikringer
 • Administrationsgebyr kr. 145,-
DKK 4.190,00

Praktisk info

Om prisen

Prisen er baseret på, at I overnatter i dobbeltværelse. Det er også muligt at rejse alene mod et tillæg. Du kan se den enkeltpersontillægget ved at vælge "1 voksen" på bookingformularen.

På denne tur er I på egen hånd uden turleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelse, kort og andre praktiske ting, men du skal selv sørge transporten til turens startsted.

Afrejsedatoer
Denne tur kan arrangeres med start dato efter jeres ønsker, fra 5. maj til 5 oktober 2018.

Bemærk: Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du gemme dit tilbud, hvorefter det bliver send til dig som pdf. På den måde kan du fx sende det til dine medrejsende, så de også kan se prisen og hvad der er inkluderet. Når du har gemt et tilbud, kan du sidenhen genoptage bestillingen og du behøver ikke indtaste alle oplysninger igen.

Transport

Flyrejse til Bukarest

Transporten fra Danmark til Bukarest t/r er ikke inkluderet i rejsearrangementet og du skal selv sørge for at booke din flyrejse. Du kan nemt søge, bestille og betale din flyrejse via fx momondo.dk eller t2t.dk. På denne måde får du den billigst mulige rejse. Det er dit eget ansvar at sikre, at flyene passer med turen start- og slutdato. Vi anbefaler, at I booker rejsen hos os, inden I køber flybilletterne.
Blandt andre Austrian Airlines, Lufthansa og Air Berlin har gode forbindelser fra København.
KLM har fine forbindelser fra Billund.

Ankomst til Bukarest

Ved ankomst til Bukarest Otopeni Lufthavn er den letteste måde at komme til hovedbanegården (Gara de Nord) at tage en taxa.En taxa på denne strækning koster mellem 50-70 kroner. for bilen og tager ca. 30 min. De bookes i taxaautomaterne i lufthavnens ankomsthal.

Alternativt går bus bus 780 til Gara de Nord. Denne kører ca. hvert 20 min. 

Det er vigtigt at I ankommer til togstationen inden kl. 14, for at kunne nå briefingen inden det sidste tog til Zarnesti.

Togturen fra Bukarest til Zarnesti tager ca. 3,5 timer

Transfer til/fra lufthavnen

Hvis I lander i Bukarest senere på dagen, så kan vi arrangere en lokal transfer direkte fra lufthavnen til hotellet i Zarnesti. I dette tilfælde kan vi ikke garantere jer et velkomstmøde, men vil I så fald sørge for at I får alle beskrievlser og informationer på anden vis.

Priser for transfer fra Lufthavnen til Zarnesti er:

Kr. 1.100,- (for en bil op til 4 personer)

Hvis I påtænker selv at køre i bil til Zarnesti, er det muligt at parkere bilen sikkert og gratis nær første overnatningssted.
Turen fra Bran tilbage til bilen kan enten tages med bus, der kører 3 gange om dagen, eller med en privat transfer.
Denne skal bookes på forhånd og koster kr. 200,- for en bil op til 3 personer.

Overnatning

På turen overnattes på 6 forskellige charmerende guesthouses og bjerghytter. De er alle familiedrevet og med til at fuldende den transsylvanske lokaloplevelse.
I vil blive inlogeret på dobbeltværelser med privat badeværelse på turen, på nær overnatningsstedet dag 4, hvor der vil være badeværelse på gangen.

Mad og drikke

På denne ture er der inkluderet 7x morgenmad, 6 x frokost og 7x aftensmad, hvilket vil sige alle store måltider fra aftensmaden på ankomstdagen til morgenmaden på afrejsedagen.

Morgenmaden vil typisk bestå af æg (tilberedt efter jeres ønske), ost (hjemmelavet hvor muligt) pølser, grøntsager, marmelade, brød osv.
Frokost vil oftest bestå af en picnic I selv bringer med jer fra overnatningsstedet. Den vil indeholde lidt godt og blandet, herunder kød, grønt, frugt og lidt sødt.
Aftensmad består af 2-3 retters menu, tilberedt af lokale råvarer og efter traditionelle rumænske opskrifter og koordineret fra sted til sted, så I smager lidt forskelligt.

Drikkevarer er ikke inkluderet i prisen. Ligesom diverse mellemmåltider og snacks også står for egen regning.
Det er muligt at drikke vandet fra hytterne, men vil man heller købe flaskevand, så er dette også muligt.
 

Sværhedsgrad

Vandringen på denne tur er vurderet til niveau 2 på vores graderingsskala.
De daglige vandringer ligger på 5-6 timer i bakket terræn. Alle med en almindelig god vandreform kan være med her. Vandresko/støvler med profileret bund er anbefalet, og vandrestave kan være en hjælp.

 

Rejseforsikringer

Det anbefales at tegne en rejseforsikring, der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring. Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

 

Udstyr

Kvalitetsudstyr og god planlægning ligger til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% rabat på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk. Du modtager en rabatkode ved køb af rejse.?Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af det Transsylvanske klima, ses DMI's data her:

Rejsegarantifonden

Vi er medlem af Rejsegarantifonden. Reg.nr. 2529

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne alle hverdage fra kl. 09 - 16.

Tlf. 71 99 02 89

Eller skriv til os på:

[email protected]

Send forespørgsel

Fandt du ikke hvad du søgte? Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på din næste aktive rejse.
Udfyld afrejse og hjemkomst for din ønskede ferie, så sender vi dig et uforpligtende tilbud på din rejse.

Se også disse rejser

8 dages selv-guidet vandreferie rundt om Mont Blanc. Turen går gennem Frankrig, Italien og Sch...
Sværhedsgrad: 3-4
Velegnet til solorejse
8 dages selv-guidet vandreferie med ophold på 3 gode bjerghoteller i meget smukke egne af Dolo...
Sværhedsgrad: 2
Rejser med Børnerabat
Individuel selv-guidet vandreferie mellem charmerende landsbyer og gennem grønne dale omgivet...
Sværhedsgrad: 2
Velegnet til solorejse
Rejsegarantifonden
Gouda Rejseforsikring
;

Har du spørgsmål?

Ring til eksperterne

71 99 02 89

Klik for at skrive til os

Hverdage fra 09 - 15

Vores kunder

Følg os

 

;

×Vind et rejsegavekort på 5000kr

Vi trækker lod blandt alle, som tilmelder sig vores nyhedsbrev og følger på facebook.

Kontakt os ×

Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til os.

Telefon: 71 99 02 89
Mail: [email protected]

Se åbningtider