Dag 1 Ankomst til Bad Tölz

Den velkendte Bayerske by Bad Tölz, er bedst at opleve til fods. Så hvis I ikke ankommer for sent på dagen, anbefaler vi en hyggelig gåtur i byens gader og langs floden Isar, hvorfra udsigten er flot.

Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Kolberbräu
Dag 2 Vandring til gennem skov, eng og alpint landskab

Efter en kort togtur til Lenggries, vandrer I et stykke via den gennemgående trekkingsti Via Alpina. Efter Hirschtal-passet, der går under de stejle klipper ved Mount Fockenstein, ankommer I til bjerghytte, hvor det er oplagt at tage en velfortjent pause og få fyldt energidepoterne op. Herfra går vandringen gennem skove og over enge og det meste af tiden vandrer I til en smuk udsigt ned til søen Tegernsee i det fjerne. I overnatter i Bad Wiessee.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 18KM
Højdemeter 720M
Højdemeter 630M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Gasthof zur Post
Dag 3 Rundtur til Mount Reiderstein

I fortsætter vandringen ad en højrute med fantastiske udsigter til de omkringliggende bjerge. I når frem til bjergkroen Galaun, hvorfra I fortsætter videre til det lille bjergkapel, som ligger smukt placeret på en af Mount Riedersteins klippeformationer. Når I er tilbage fra vandringen, inviterer Tegernsee bryggeri jer indenfor til en kold smagsprøve, inden I sejler med Tegernsee-skibet tilbage til hotellet i Bad Wiessee.

Vandretid Ca. 3½-5 timer
Distance 9KM
Højdemeter 420M
Højdemeter 450M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Gasthof zur Post
Dag 4 Vandring fra Bad Wiessee til søen Schliersee

Fra Tergernsee følger I en stejl skovsti op til Neureuth, hvorfra der er en skøn udsigt over den alpine sæter og søen. Efter en kort pause her, går I videre ad en sti der inden længe tager jer ned gennem skoven og ned til søen Schliersee. Efter at have passeret marinaen, når I til hotellet, der ligger tæt på søen.

Vandretid Ca. 4-4½ timer
Distance 12KM
Højdemeter 620M
Højdemeter 570M
Overnatning Hotel (eksempel): Gästehaus am Kurpark
Dag 5 Rundtur til søen Spitzingsee

I følger en sti langs søen til den lille landsby Fishhausen. Herfra går I via den gamle skov-togbane Bockerlbahnweg, hvor I finder flere interessante informationspunkter undervejs. I vandrer først til passet Spitzingsattel og derfra videre til den maleriske sø Spitzingsee. Det er en fantastisk naturperle, I her bevæger jer rundt i og det er oplagt at tage en pause I det charmerende challet Wurzhütte, inden I tager tilbage til Schliersee med bussen.

Vandretid Ca. 3-4 timer
Distance 13KM
Højdemeter 390M
Højdemeter 60M
Overnatning Hotel (eksempel): Gästehaus am Kurpark
Dag 6 Vandring fra Schliersee til Bayrischzell

I dag tager en let og luftig kabelbane jer til topstationen på Mount Taubenstein. Herfra vandrer I på en højalpin sti med suveræne udsigter ud over det landskab, som bjerghytten Rotwandhaus (1.737m.) smukt ligger omgivet af. Herfra kan I vandre op til toppen af Rotwand (den røde væg - 1.884 m.), hvis I har lyst. I fortsætter gennem det storslåede landskab til søen Soinsee, der med sin idylliske placering er et oplagt sted til en pause, inden I vandrer det sidste stykke til Bayrischzell over alpine sætere og langs blomstrende enge.

Vandretid Ca. 5 timer
Distance 15KM
Højdemeter 180M
Højdemeter 990M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Alpenrose
Dag 7 Rundtur forbi vandfald og til toppen af Mount Wendelstein

Kong Maximilian-stien leder jer forbi et vandfald til Wendelstein bjerget. Herfra vandrer I hele vejen til toppen, der er hjem for et imponerende meteorologisk observatorium. I fortsætter af hårnålstien, der byder på panoramaudsigter over landskabet og leder jer frem til Wendelstein grotten. Her er der et tunnelsystem, der går så dybt ind i bjerget, at der i højsommeren stadig forekommer is. Adgangen til tunnelerne koster et par euro og vi anbefaler oplevelsen.
Efterfølgende er det oplagt at nyde en snack til udsigten fra cafeen, som ligger i nærheden, inden I tager kabelbanen tilbage ned i dalen og herfra stille og roligt vandrer tilbage til Bayrischzell, hvor jeres sidste overnatning foregår.

Vandretid Ca. 4-5 timer
Distance 5KM
Højdemeter 920M
Højdemeter 20M
Overnatning Hotel (eksempel): Hotel Alpenrose
Dag 8 Hjemrejse

Efter morgenmaden er der check-ud og individuel hjemrejse.

RUTENS PROFIL OG KORT

Klik et sted på "rutens profil", og se lokationen på kortet ..eller omvendt!

Generelt om rejsen

På denne tur er I på egen hånd uden rejseleder. Vi har sørget for overnatningerne, rutebeskrivelserne, kort og andre praktiske ting.

Afrejsedatoer
Denne tur er det muligt at starte på fredage, lørdage og søndage fra maj til oktober.

Se prisen
Hvis du går ind på bookingformularen, udfylder den og og trykker videre til side 2, så kan du se turens endelige pris inkl. alle mulige tilvalg, I måtte ønske.

Transport/Flyrejse

Flyrejse til/fra München er ikke inkluderet i prisen. Der er ikke svært at komme til Bad Tölz, hvor turen starter. Der er direkte fly fra Billund og København til München, hvorfra der kører tog til Bad Tölz (ca. 2 timer).

Links
Momondo.dk
t2t.dk

Fra lufthavnen til første hotel

Det er muligt at tage tog fra lufthavnen i München til Bad Tölz. Turen tager cirka to timer. Få overblik over turen her:

Rome2Rio (München lufthavn til Bad Tölz)

Man kan gå, tage bus eller hoppe på en taxa fra togstationen til hotellet.

Tilbage til lufthavnen

Toget kører fra turens slutby Bayrischzell til München på ca. 2 timer. Få overblik over turen her:

Rome2Rio (fra Beyrischzell til München lufthavn)

Hvis I kører selv

Er man kørt til turens startsted, tager toget fra Bayrischzell til Bad Tölz ligeledes ca. 1½ time. Se turen her:

Rome2Rio (Bayrischzell til Bad Tölz)

- Parkering
Det er også en oplagt destination at køre til selv. Fra den dansk/tyske grænse til Bad Tölz tager det ca. 10 timer.
Der er begrænset gratis parkering direkte ved start hotellet, men som alternativ er der en offentlig p-kælder hvor det er muligt at parkere bilen hele ugen for ca. 30 € - Det er ikke muligt at forhåndsreservere plads.

Mad og drikke

Morgenmad er inkluderet på alle hoteller.
Det er desuden muligt at tilkøbe aftensmad på hele turen, denne vil bestå af min. 3 retters menu.

Overnatning

I overnatter på dobbeltværelser på fine og særligt udvalgte 3-stjernede hoteller og kroer. Det er også muligt at tage turen alene. Hvis du vil se prisen for dette, kan du vælge "1 voksen" på bookingformularen.

Det er muligt at booke en ekstra nat i Bad Tölz inden afrejse, eller ekstra nat i Bayrischzell efter turen.

Ekstra nætter er inkl. morgenmad.

Udstyr og rabataftaler

Bag enhver storslået naturoplevelse, ligger kvalitetsudstyr og god planlægning til grund for friluftslivets muligheder, sikkerhed og komfort. Derfor samarbejder vi med Friluftsland, hvor vores kunder får 10% på grej i butikkerne, såvel som på webshoppen friluftsland.dk  - I modtager en rabatkode ved køb af rejse. - Der gives ikke rabat på Canada Goose produkter, samt i forvejen nedsatte varer.

Rejseforsikring

Det anbefales at tegne en rejseforsikring der som minimum dækker sygdom, ulykke, hjemtransport, tabt ferie, bagage og ansvar. Kunden er selv ansvarlig for at tegne nødvendige rejseforsikringer, som dækker disse omkostninger. Vi anbefaler Gouda Rejseforsikring - Bestil her.

- Husk Det Blå Sygesikringskort
I 2014 ophørte det gule sundhedskort med at at gælde som rejsesygesikring udenfor Danmark, Færøerne og Grønland.
Hvis uheldet er ude på rejser i EU, Norge, Island,Liechtenstein (EØS) og Schweiz, skal mani stedet bruge det blå EU-sygesikringskort. I kan læse mere om dækningen I de forskellige lande på www.huskdetblaa.dk. I Skal være opmærksomme på at der kan opstå en egenbetaling for lægehjælp, hvis I vælger ikke at supplere jeres Blå EU Sygesikringskort med en rejseforsikring.

Klima

Det kan være svært at planlægge sin rejse efter vejret, men for at hjælpe til et gennemsnitligt billede af klimaet i området, ses yr.no's data her:

Nyhedsbrev

VIND ET 3000,- REJSEGAVEKORT

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vind et rejsegavekort på 3000kr. Næste lodtrækning er 1. april.